×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение с магнитуд 2.9 е регистрирано в района на Девин
  • Патриарх Даниил отслужва литургия за 6 месеца от кончината на патриарх Неофит
  • Продължава регистрацията за изборите
  • България е сред държавите с над средния икономически растеж в ЕС
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Опелото на известния български журналист Иван Гарелов ще се състои днес от 15.00 часа в храма „Свети Седмочисленици" в столицата
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Агресия срещу деца край морето! Роми от кухнята на хотел скочиха срещу тях, полицията се намеси


Агресия срещу деца край морето! Роми от кухнята на хотел скочиха срещу тях, полицията се намеси
Децата бяха много изплашени, каза Десислава Вълкова. Един от ромите тръгна с метален стол в ръка срещу мен, сподели тя
10 Юли 2024, Сряда, 09:05 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Шефката на танцова школа разказа как служителите били извикани от готвачът на детския лагер и пред малчуганите хукнали след съпруга й, за да го пребият

Служители от кухнята на детския лагер в Шкорпиловци, които са от ромски произход, погнаха мъж от софийска танцова школа. Ако го бяха хванали, щяха да го пребият зверски, каза пред Нова телевизия нейният ръководител Десислава Вълкова. По думите й децата са били много изплашени, защото гневните работници ги обиждали, а един от тях дори тръгнал към нея с метален стол в ръка. Жената потърсила помощ, но нямало кого да помоли да въдвори ред. Добре че, полицаите дошли навреме и не се е стигнало до кръвопролитие. 

До разправията се стигнало заради кофичка кисело мляко, оставена от дете на мястото за отсервиране. Според преподавателката ситуацията е била много стресова и напрежението ескалирало, след като на детето е била направена забележка по груб и неуместен начин. Стигнало се е и до заплахи.

Родители обаче подават сигнали за лоши условия на детския лагер на морето и за грубото отношение на служителите на хотела към децата, настанени в него. Според персонала обаче  агресивното поведение идвало от танцовата школа, която организира лагера.

„На 8 юли пристигнахме в базата в Шкорпиловци – това, което видяхме нямаше нищо общо със снимките и описанието на базата от офертата”, каза ръководителката на танцовата школа Десислава Вълкова.

Тя описва обстановка на лоша хигиена, липса на отношение и недостатъчна храна. По думите ѝ са разговаряли с управителката на хотела и тя ги е уверила, че ще предприеме мерки.

„Въпреки неприятната обстановка се събрахме с децата и решихме да продължим лагера, като имахме уверение от управителката, че ще се оправят проблемите с хигиената. Тя се опитваше да замаже положението. През нощта всичко мина добре, но сутринта, когато станахме за закуска, разбрах от другата ръководителка, че има проблем с още едно дете, че е оставила купичката си с мляко там, където се отсервира храната“, разказва Вълкова. 

„Те наблягат на това, че храна не се хвърля и затова се слагат малки порции на децата. То обаче е оставило млякото, защото е вкиснало, но се направил остър коментар към него от страна на главния готвач. Издирих този служител и му казах, да не се обръща към децата, а към мен като ръководител“, добавя тя. 

След това мъжът, който върти черпака започнал да й се кара. „Какви сте вие невъзпитани? Не може да си направите организацията“, казал той, след което „обърнал палачинката“ и започнал да говори, че не го интересували българчетата, а молдовците и украинците, с които бил пълен лагера. Напрежението ескалирало. Вълкова се оплаква за агресия пред очите на децата. 

„Какви сте вие? Какво сте платили? Какво сте направили? Въобще не ме интересува“, крещял готвачът. Намесил се обаче съпругът на ръководителката на танцова школа и със спокоен тон го попитал какво става, а служителят започнал да му се кара и на него, след което се върнал в кухнята и извикал десетина роми. Те били от персонала. 

Тръгнаха заплашително към съпруга ми, разказва Вълкова. „Готвачът попита на висок тон: „Ти какъв си? Ще ме предизвикваш ли? Ще ме биеш ли?“. Мъжът ми го отблъсна от себе си, но скочи цялата хайка срещу него. Не знам как в това тясно пространство успя да избяга, а те тръгнаха след него. Ако го бяха хванали, щеше да стане страшно. Един от ромите грабна метален стол и тръгна към мен, а аз в този момент търсех помощ. Това става за секунди“, добавя жената. 

Управителят на фирмата, която стопанисва хотела, Емил Бакърджиев обаче има друга версия за случилото се. 

„Гостите са се нахвърлили да обиждат нашите служители, след като едно от децата е изхвърлило пълна купичка с храна и е получило забележка от готвача”, каза той.

Според него не е имало физическа саморазправа. Мъжът нарече мръсните чаршафи и лошите условия в хотела „клевети”.

По думите на Вълкова от школата са търсили връзка с него, но той не е пожелал да се свърже с тях.

„Нашите гости са се нахвърлили върху колегите, които са работили в ресторанта. Започнали са да ги обиждат. Нашите колеги, които са от ромски произход, искат да заведат дело за обида и ние ще го направим“, закани се управителят. 

„В момента в детския ни лагер има над 400 деца, включително и украинчета. Ако беше така, щяха ли само 10 от гостите да се жалват?“, попита той.

„Няма да коментирам дали служителите са роми или не, но не са хора, защото агресираха срещу деца в детски лагер. Това е безумие! Имаше обиди и псувни. Много е рано, за да цитирам какво казаха на децата“, каза пък началничката на танцовата школа.

„Видяхме условията – мухъла по стените, разкъсаните матраци, мръсните възглавници и кърпи“, заяви накрая водещата на "Здравей, България" Мира Иванова. 
 




В категории: Варна


Има нов любовник
Има нов любовник 07/09/2024, Събота 19:00 4
Флагман.БГ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ 07/09/2024, Събота 18:47 2
17
Коментара по темата
17.
Стоян
10.07.2024 17:41:59
0
7
Две неща ме учудват:
1- циганин да работи!
2- нормален човек, да яде храна "готвена" от циганин.
16.
Дидо
10.07.2024 13:43:59
0
17
Sиган ли е - когато и да го биеш, винаги има за какво......
15.
1732
10.07.2024 13:33:44
0
18
Ужассс,голяма гнусотия
14.
ДАА
10.07.2024 12:30:25
1
35
Мангустите се чувстват безнаказани,защото никой не иска да се разправя с тези хлебарк@. Чувството за стаден инстинкт,което е присъщо за животни,при тях е ясно изразено. На мига се струпват на група и нападат дори полицаи,защото са научени,че ако се оплачат за дискриминация на расов признак-от виновни ще станат жертви. Жална ни майка България!
13.
Ами da
10.07.2024 11:52:47
1
34
ще заведат дело само след като минат през детектор на лъжата. Поговорката "Лъже като дърт циганин" не е случайна.
12.
Ами
10.07.2024 11:50:03
1
38
Те щом от нищо скачат като тумба да бият, може да си предствим пък какво правят с храната. Каква почивна база и какъв хотел може да е това.
11.
Анъъъъ
10.07.2024 11:38:11
0
17
Ходете още по дървените им хотели нищо ви няма!!!!!!!!!!
10.
Габи
10.07.2024 11:04:46
0
43
Тези цигани са в този лагер не да работят и да се грижат за хигиената и спокойната почивка на децата, а да изкарат едно безгрижно лято с безплатна почивка, ядене и спане на морето. Министър Милошев да вземе незабавни мерки и целият персонал да бъде уволнен.
9.
Бяло море
10.07.2024 10:41:36
6
28
Защо в Гърция няма такива работи?
И там работят от "малцинствата", обаче туристи с деца!! са на спокойствие.
8.
Шпеца
10.07.2024 10:32:43
2
38
Така наречените роми мразят българите. Факт. Българите мразят така наречените роми. Факт. Е ? Какво очаквате ?
7.
Ах
10.07.2024 10:26:12
2
65
Щом циганите станаха осн.персонол в хотелите и лагерите ,туризма си отива!Да не мислите,че ще се случи нещо с тоя долен хотел.Какво ме интересуват украинчетата,и другата напаст,че ве се оплакват?!Пишете в кои лагери и хотели персонала е от циганите за да не ходим в такива места!!Циганин и хигиена е като свиня с парфюм
6.
АНТИКАПИТАЛИСТ
10.07.2024 10:13:55
1
78
Това са истинските работници по ресторанти и хотели. На шибания ви бизнес това му остана. Мангали се секнат в супите ви, плюят в храната, серат и без да се мият ви месят хляба. Това ядете и на слънчев Бряг и навсякъде. И това не е само в България, в чужбина също е така. Пакистанци, ивдийци, мангали, афганци, всякакви там ви серат в храните
5.
Чочо
10.07.2024 09:40:06
15
62
Така, така! Гласувахте за Бойко и Шиши петнайсет години, сега им яжте попарата! Нормални българи за летни работещи не останаха по морето, само роми и украинци! Българите избягаха в чужбина. Мутрите управляват тук и като не могат да намерят кой да им работи, наемат каквото има.
4.
Денчо
10.07.2024 09:37:45
0
75
За тая мизерия и 5 лева не давам , винаги на рецепцията искам първо да видя стаята и после плащам. Има ли петна по чершафа и матрака обратно. На това място ХЕИ, Бабх и министерството на туризма видимо не са стъпвали никога. Смятай колко са мизерни щом разчитат на молдовци, които са по бедни и от украинците
3.
Merd
10.07.2024 09:36:15
1
85
Типичен мутростан. Дума не вярвам на управителя и римляните там. Естествено, че украинците и молдовците няма да се оплачат! Откъдети идват, особено едните, се радват, че са живи! Подобна мизерия и нагли управители и персонал си е типично нашенско.
2.
Електоратът на герб-дпс
10.07.2024 09:34:39
11
53
започват да наглеят
1.
Аз
10.07.2024 09:29:50
58
15
... "децата" Ви сме ги виждали и на улицата , какво представляват...
... няма вече "деца" каквито са били от стотици години , според съвременните условия , това са "подрастващи" !!!
... Вие не знаете ли от 10-11 годишни какви филми гледат и какво правят?!
...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Ако общество се снишава пред явните безобразия, е обречено на разпад, предупреди той Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота В момента в болницата се лекува още едно дете, натровено с препарат за животни Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Пожарът е обхванал част от двигателния отсек на превозното средство 
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл  Измамник завлече клиенти с $4 млрд Измамник завлече клиенти с $4 млрд Арестуван е в Истанбул Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Инцидентът е станал в самолет, пътуващ от Истанбул, Турция, за Тайпе, Тайван Кахраманмараш пак се разтресе Кахраманмараш пак се разтресе Земетресението е регистрирано в 9:31 ч. Епицентърът му е бил в град Пазарджък, а дълбочината – 7 километра Без телефон в клас и в Гърция Без телефон в клас и в Гърция Учениците могат да носят мобилните си телефони в училище, но трябва да ги държат в чантите си през целия учебен ден
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори