×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Домакинствата в еврозоната спестяват над 15% от доходите си
  • Кубът на Рубик навърши 50 години
  • Протестен митинг против срещата на върха на НАТО се проведе във Вашингтон
  • Свлачища в Непал погребаха 11 души
  • Умерен оптимизъм в Белия дом! Президентът Джо Байдън все още има шанс да спечели колебаещите се щати
  • ДСБ предлагат на ПП-ДБ: Да поискаме третия мандат и да направим "технически кабинет"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо днес се коли черна кокошка


05 Юли 2024, Петък, 10:03 ч.
Автор: Флагман.бг

Днес е Летния Атанасовден 

Отбелязваме Летния Атанасовден, празникът е свързан с началото на жътвата. На този ден св. Атанас облича кожуха си и ходи при бога да моли за зима, тъй като лятото вече се е преполовило. Съпровожда се с ритуално-магически действия.

Всяка домакиня на този ден коли черна кокошка. Обичаят се нарича кокоша църква.

В Средните Родопи се колят общоселски курбани. Жените раздават пресни погачи за дъжд и берекет. В западните краища Св. Атанас се почита като патрон на орачите, а в Източна България се изпълняват обичаите против суша Пеперуда и Герман.


В категории: Животът


1
Коментара
Флагман.БГ Почина радио легенда Почина радио легенда 07/07/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Какво се обърка с аптеките Какво се обърка с аптеките 07/07/2024, Неделя 20:31 1
Флагман.БГ Сменят топката на европейското Сменят топката на европейското 07/07/2024, Неделя 19:00 0
1
Коментара по темата
1.
Ах
06.07.2024 09:36:22
0
0
Заглавието ми навя асоциация с песента "Заколи ми, мамо, черна кокошка..."
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Екшън до Морската градина на Бургас, изнесоха с линейка млад мъж Извънредно! Екшън до Морската градина на Бургас, изнесоха с линейка млад мъж Пострадалият изглежда много пиян, уточнява се как е пострадал  Вкараха бургазлия в затвора, пребил жена си и я заплашил с убийство Вкараха бургазлия в затвора, пребил жена си и я заплашил с убийство „Ще те убия, к*рво, днес ще има убийство!“, крещял той Почина радио легенда Почина радио легенда Сергей Джоканов беше и един от първите композитори на електронна музика в България Потресаващо видео! Вижте как нападнаха полицаи в гето Потресаващо видео! Вижте как нападнаха полицаи в гето Полицаи се опитали да накарат празнуващи да намалят музиката, нападнали ги с мотики и брадви  Изграждат зелен амфитеатър в жк "Меден рудник" Изграждат зелен амфитеатър в жк "Меден рудник" Скоро най-големият бургаски жилищен комплекс ще си има ново бижу Убийства от ревност бележат летните сезони в Слънчев бряг Убийства от ревност бележат летните сезони в Слънчев бряг В курорта се разиграха три показни екзекуции заради несподелена любов и ревност Полското Външно към нелегалните мигранти: Дори не помисляйте да влезете (ВИДЕО) Полското Външно към нелегалните мигранти: Дори не помисляйте да влезете (ВИДЕО) Ведомството разпространи видео, в което предупреждава, че никой няма да бъде допуснат до страната Падна световният рекорд на Стефка Костадинова Падна световният рекорд на Стефка Костадинова Украинката Ярослава Магучих скочи с 1 см повече - 210 см на Диамантената лига в Париж Колко ще ни струва седмица на морето Колко ще ни струва седмица на морето Противоположно на растящата инфлация хотелиерите и ресторантьорите са категорични, че драстично повишение на цените няма На турската граница е ад На турската граница е ад На кадъра се вижда голямо задръстване от коли на границата, а хората са принудени да чакат в жегата с часове
Изненадващи резултати на изборите във Франция Изненадващи резултати на изборите във Франция Нито един блок няма да има мнозинство "Промяната" отхвърли идеята на ДСБ за "технически кабинет" "Промяната" отхвърли идеята на ДСБ за "технически кабинет" ДБ заговори за правителство "Анти-Пеевски", но ПП реши, че няма условия за създаване на кабинет Паркинсон специалисти посетили Белия дом заради Байдън 9 пъти за година Паркинсон специалисти посетили Белия дом заради Байдън 9 пъти за година Дебатът между президента и Доналд Тръмп преди дни отключи серия от атаки към действащия държавен глава, който довчера се ползваше с преференции в медиите, въреки липсата му на когнитивни способности Новият Биг Брадър ще е по-различен отвсякога Новият Биг Брадър ще е по-различен отвсякога Водещи ще бъдат Башар Рахал и Александра Богданска Защо пребиха двама полицаи в затънтено село в Северозапада Защо пребиха двама полицаи в затънтено село в Северозапада Полицаите били блъскани и удряни по главата и гърба Голям пожар нанесе щети на складовете на "Българска роза" Голям пожар нанесе щети на складовете на "Българска роза" Наложи се временно да бъде спрян влакът София – Бургас Защо е полезно да пием боза Защо е полезно да пием боза "Това са продукти с ферментация, които водят до много добро състояние на организма", казват специалисти  Дойде моментът да бъда себе си Дойде моментът да бъда себе си Във всички роли през годините съм “бягала” от себе си, призна Диана Димитрова Тези плажове ще ви харесат, ако искате да избягате от туристите Тези плажове ще ви харесат, ако искате да избягате от туристите Класацията на Forbes, цитирана от businessnovinite.bg, за най-красивите скрити плажове в Европа, които може да са вашето малко райско бягство Нейното щастие има цена и тя е висока Нейното щастие има цена и тя е висока Красавицата, която вече има едно дете от покойния си съпруг Борислав Манджуков, е засипвана от внимание под формата на скъпи подаръци от сириеца.
Доц. Георги БЪРДАРОВ Доц. Георги БЪРДАРОВ 40% от България е "демографска пустиня" Виц на деня Виц на деня Двама канибали вечерят. Единият казва:
- Мразя тъща си!
Другият му отговаря:
- Нищо, яж само гарнитурата.
Виц на деня Виц на деня - Куме, като пием не се боя от никой!
- И от жената ти ли?
- Е чак толкова не сам пил!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Най-добрият начин да обичаш и уважаваш морето е да не му правиш нищо
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори