×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Домакинствата в еврозоната спестяват над 15% от доходите си
  • Кубът на Рубик навърши 50 години
  • Протестен митинг против срещата на върха на НАТО се проведе във Вашингтон
  • Свлачища в Непал погребаха 11 души
  • Умерен оптимизъм в Белия дом! Президентът Джо Байдън все още има шанс да спечели колебаещите се щати
  • ДСБ предлагат на ПП-ДБ: Да поискаме третия мандат и да направим "технически кабинет"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин готов за мир в Украйна, но след изборите в САЩ


Путин готов за мир в Украйна, но след изборите в САЩ
Владимир Путин иска обширна територия от Украйна, а „The Telegraph“ и „Форбс” тръбят, че ако ударите по украинските летища продължават, скоро Киев може да остане без авиация
05 Юли 2024, Петък, 07:27 ч.
Автор: Флагман.Бг

Той обаче иска пълната територия на четирите области, в които се проведоха референдуми за присъединяване към Русия

Русия не смята да предприема прекратяване на огъня в Украйна, поне на този етап. Това заяви Владимир Путин в Астана, където беше за срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, съобщава Нова телевизия. Според него условие за прекратяване на огъня е Киев да предложи "необратими" отстъпки.

През юни Путин заяви, че Русия ще сложи край на войната в Украйна, само ако Киев се съгласи да се откаже от амбициите си за НАТО и отстъпи цялата територия на четири провинции, за които претендира Москва.

Тогава Киев отхвърли тези идеи и ги определи като равносилни на капитулация. Сега Путин добави, че ще изчака резултата от американските президентски избори, за да види какви са „нагласите и предпочитанията на бъдещата администрация".

 

Междувременно „The Telegraph“ коментира, че ако самолетите F-16 бъдат доставени на Украйна, може да бъдат унищожени веднага щом пристигнат в страната. 

 

Докато ракетните удари продължават и броят на възпламените изтребители нараства –  пет бяха унищожени за 72 часа, става все по-ясно, че само едно нещо може да спаси онова, което е останало от украинската авиация. Това може да стане само при увеличаване на броя на системите за противовъздушна отбрана западно производство, се казва в статията, цитирана от руският телеграм канал RVvoenkor.

 

В същото време военният анализатор от Харков Михаил Онуфриенко коментира, че на летище край Кривой рог е бил унищожен поредният Миг-29 и ако ударите продължат, Киев може да остане без авиация. По думите му това е седмият поразен самолет там. 

„Форбс” пък съобщи вчера, че за трети пореден ден руски дрон прелита безпрепятствено над украинска военновъздушна база. След сравнително дълъг период на наблюдение – около час, руските ракети удариха и вероятно унищожиха поне един ценен украински изтребител.

 

Кризата в противовъздушната отбрана на украинските военновъздушни сили се задълбочава. Ако те не започнат да свалят руските дронове, летящи над техните бази, вероятно ще продължат да губят бойни самолети, които не могат лесно да заменят, пише vesti.bg. Постоянството на руските атаки трябва да плаши украинските командири.

В понеделник руски дрон засече шест изтребителя Сухой Су-27 на украинските военновъздушни сили, приземени на открито посред бял ден на пистата във военновъздушната база край Миргород, в Северна Украйна на 160 км от границата с Русия. Изстреляната балистична ракета „Искандер” унищожи 2 от самолетите и повреди други 4.

Във вторник друг руски дрон прелетя над украинската въздушна база край Полтава, източно от Миргород и също на около 160 км от границата. Внезапната руска атака порази боен хеликоптер Ми-24 на украинската армия.

Руският удар в сряда беше насочен срещу авиобаза край Долгинцево близо до Кривой Рог, на по малко от 80 км от фронтовата линия. Снимките от мястото показват един унищожен МиГ-29. Поразен е и друг самолет - Су-25, но тон вероятно е бил нелетяща примамка.

 

Всичко това повдига въпроса, какво ще стане с очакваните от Украйна 85 изтребителя F-16.

„Форбс” посочва, че те ще бъдат също толкова уязвими на земята, колкото сегашните украински бойни самолети.

Ставащото показва криза в украинската противовъздушна отбрана. „Форбс” пояснява, че преди най-важните летища на Украйна са били защитени с ракети земя-въздух с различен обхват и радарни системи.

 

Сега украинските военновъздушни сили и армия се опитват да отбраняват едновременно градовете, големите концентрации на войски, укрепленията на фронтовата линия и летищата, като тези край Миргород, Полтава и Долгинцево.

Очевидно е, че приоритизирането на въздушната защита на градовете от украинските въоръжени сили, оставя летищата по-малко защитени.

Руският дрон, прелетял над Полтава, е бил видян от украински граждани три часа преди ракетата „Искандер” да удари летището. Но, подчертава „Форбс” никой не е имал с какво да го свали.

Междувременно БТА съобщи, че Одеска област е атакувана тази нощ с дронове от Черно море. Експлозии се чуват в Одеса и Черноморск, предават местните канали на приложението Телеграм. 

Сирените бяха задействани в 01:01 часа.

 

Жителите на Одеса и Одески район да останат в укрития до отбой от тревогата, призова председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер. 

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Почина радио легенда Почина радио легенда 07/07/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Какво се обърка с аптеките Какво се обърка с аптеките 07/07/2024, Неделя 20:31 1
Флагман.БГ Сменят топката на европейското Сменят топката на европейското 07/07/2024, Неделя 19:00 0
7
Коментара по темата
7.
До гошко
05.07.2024 08:31:48
6
8
Недей тъй, баба, не се карай с другите деца!
И недей да правиш толковя много чекии, че ще ти се промие мозъчето!
6.
Славейков махала
05.07.2024 08:31:33
0
5
Аааа недей, всичко е по план. Чакай, не бързай.
5.
Няма мир жужак
05.07.2024 08:30:21
10
9
Ще гинете като пилци докато се върнете в гнусната си кочина.

Казах.
4.
Путинидинахуй
05.07.2024 08:17:57
19
13
Путлер капут !
3.
Гошко
05.07.2024 08:11:39
10
17
Сигурен съм, че след малко като се събудят евроатлантическите военни анализатори и бабите им ги нахранят,ще има точен разчет на ситуацията!!
2.
Даа
05.07.2024 07:55:43
13
23
Бой по уркофашистката НАГЛА сган!
Слънчев бряг е пълен със
страхлви уркофашисти!
1.
Марк Твен
05.07.2024 07:52:56
12
13
Украинский воин! Не нужно умирать за тех, кто продал тебя и Родину! Выходи на частоту "149.200", позывной "Волга". Спаси себя, товарищей, семью и Родину!
Український воїн! Не потрібно вмирати за тих, хто продав тебе і Батьківщину! Виходь на частоту "149.200", позивний "Волга". Врятуй себе, товаришів, сім'ю і Батьківщину!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Екшън до Морската градина на Бургас, изнесоха с линейка млад мъж Извънредно! Екшън до Морската градина на Бургас, изнесоха с линейка млад мъж Пострадалият изглежда много пиян, уточнява се как е пострадал  Вкараха бургазлия в затвора, пребил жена си и я заплашил с убийство Вкараха бургазлия в затвора, пребил жена си и я заплашил с убийство „Ще те убия, к*рво, днес ще има убийство!“, крещял той Почина радио легенда Почина радио легенда Сергей Джоканов беше и един от първите композитори на електронна музика в България Потресаващо видео! Вижте как нападнаха полицаи в гето Потресаващо видео! Вижте как нападнаха полицаи в гето Полицаи се опитали да накарат празнуващи да намалят музиката, нападнали ги с мотики и брадви  Изграждат зелен амфитеатър в жк "Меден рудник" Изграждат зелен амфитеатър в жк "Меден рудник" Скоро най-големият бургаски жилищен комплекс ще си има ново бижу Убийства от ревност бележат летните сезони в Слънчев бряг Убийства от ревност бележат летните сезони в Слънчев бряг В курорта се разиграха три показни екзекуции заради несподелена любов и ревност Полското Външно към нелегалните мигранти: Дори не помисляйте да влезете (ВИДЕО) Полското Външно към нелегалните мигранти: Дори не помисляйте да влезете (ВИДЕО) Ведомството разпространи видео, в което предупреждава, че никой няма да бъде допуснат до страната Падна световният рекорд на Стефка Костадинова Падна световният рекорд на Стефка Костадинова Украинката Ярослава Магучих скочи с 1 см повече - 210 см на Диамантената лига в Париж Колко ще ни струва седмица на морето Колко ще ни струва седмица на морето Противоположно на растящата инфлация хотелиерите и ресторантьорите са категорични, че драстично повишение на цените няма На турската граница е ад На турската граница е ад На кадъра се вижда голямо задръстване от коли на границата, а хората са принудени да чакат в жегата с часове
Изненадващи резултати на изборите във Франция Изненадващи резултати на изборите във Франция Нито един блок няма да има мнозинство "Промяната" отхвърли идеята на ДСБ за "технически кабинет" "Промяната" отхвърли идеята на ДСБ за "технически кабинет" ДБ заговори за правителство "Анти-Пеевски", но ПП реши, че няма условия за създаване на кабинет Паркинсон специалисти посетили Белия дом заради Байдън 9 пъти за година Паркинсон специалисти посетили Белия дом заради Байдън 9 пъти за година Дебатът между президента и Доналд Тръмп преди дни отключи серия от атаки към действащия държавен глава, който довчера се ползваше с преференции в медиите, въреки липсата му на когнитивни способности Новият Биг Брадър ще е по-различен отвсякога Новият Биг Брадър ще е по-различен отвсякога Водещи ще бъдат Башар Рахал и Александра Богданска Защо пребиха двама полицаи в затънтено село в Северозапада Защо пребиха двама полицаи в затънтено село в Северозапада Полицаите били блъскани и удряни по главата и гърба Голям пожар нанесе щети на складовете на "Българска роза" Голям пожар нанесе щети на складовете на "Българска роза" Наложи се временно да бъде спрян влакът София – Бургас Защо е полезно да пием боза Защо е полезно да пием боза "Това са продукти с ферментация, които водят до много добро състояние на организма", казват специалисти  Дойде моментът да бъда себе си Дойде моментът да бъда себе си Във всички роли през годините съм “бягала” от себе си, призна Диана Димитрова Тези плажове ще ви харесат, ако искате да избягате от туристите Тези плажове ще ви харесат, ако искате да избягате от туристите Класацията на Forbes, цитирана от businessnovinite.bg, за най-красивите скрити плажове в Европа, които може да са вашето малко райско бягство Нейното щастие има цена и тя е висока Нейното щастие има цена и тя е висока Красавицата, която вече има едно дете от покойния си съпруг Борислав Манджуков, е засипвана от внимание под формата на скъпи подаръци от сириеца.
Доц. Георги БЪРДАРОВ Доц. Георги БЪРДАРОВ 40% от България е "демографска пустиня" Виц на деня Виц на деня Двама канибали вечерят. Единият казва:
- Мразя тъща си!
Другият му отговаря:
- Нищо, яж само гарнитурата.
Виц на деня Виц на деня - Куме, като пием не се боя от никой!
- И от жената ти ли?
- Е чак толкова не сам пил!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Най-добрият начин да обичаш и уважаваш морето е да не му правиш нищо
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори