Кюфтетата вече не са на мода: Обличам чашките с кайма и пълня с вкусна смес
Вкусни и сочни гнезда с пълнеж
Използването на кайма за приготвянето на кюфтета не е нещо ново за никого. Но лесно можете да приготвите много по-вкусни ястия от каймата. Тези пълнени гнезда например ще бъдат по-сочни от обикновените кюфтета, освен това изискват по-малко съставки, а пълнежът може да се променя и всеки път можете да получите ястие с нов вкус по една и съща рецепта. Ето продуктите за вкусните и сочни гнезда от кайма:
300 грама мляно месо
1 голяма глава лук
70 грама галета
1 яйце
сол и подправки
4 яйца
100 милилитра прясно мляко
пресни подправки
кашкавал или твърдо сирене по избор
няколко чери домата
Начин на приготвяне:
Първо внимателно омесете каймата с галетата, 1 яйце, ситно нарязания лук и подправките.
Намажете дъното на формички за печене (може да използвате форма за мъфини или обикновени порцеланови чашки) с масло и разпределете каймата, както е показано на снимката по-долу. В средата на всяко гнездо сложете малко настърган кашкавал или сирене.
В отделна купа смесете останалите 4 яйца, млякото и пресните подправки. Изсипете соса в гнездата от кайма, сложете резен домат в центъра или цял домат, ако имате чери домати.
Сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Много вкусно става!
Научете се да готовите хора...
Сигурни ли сте