×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо хората на Христо Иванов тропнаха по масата и настояха за ясни правила в "ПП-ДБ"


Защо хората на Христо Иванов тропнаха по масата и настояха за ясни правила в "ПП-ДБ"
Националният съвет констатира, че тежката изборна загуба изисква сериозно и задълбочено усилие за промяна и надграждане на работата на коалициятаНационалният съвет констатира, че тежката изборна загуба изисква сериозно и задълбочено усилие за промяна и на
01 Юли 2024, Понеделник, 23:52 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

Шест важни условия поставиха от "Да, България", след като партньорите им от ДСБ подкрепяли ПП по важни теми и поставяли обединението с ДБ в риск

„Да, България“ тропна по масата и поиска ясно предоговаряне на механизма, по който ще работи коалицията ПП-ДБ, от която са част. Преговорен екип от изявените лица сред хората на Христо Иванов ще започне разговори по няколко основни точки, които ще бъдат своеобразна пътна карта за това как ще действат партньорите. Още снощи от името на Националния съвет на партията се разпространи позиция, в която са описани критериите, които настояват да бъдат изпълнени, за да продължи коалицията да работи единно.

Ако имаме общи политически цели, няма проблем да се явяваме на избори и поотделно, а след това да правим общата законодателна програма по това, в което интересите ни съвпадат, загатна пред Флагман.бг едно от основните лица в партията.

Между ПП и „Да, България“ имало едно категорично различие и това е, че от Промяната са основно с леви убеждения и хората на Кирил Петков и Асен Василев защитавали повече тази линия. Докато „Да, България“ са дясна партия и не са съгласни, например, срещу представителите на бизнеса да се оказва натиск и да бъде душен, буквално да бъде убивана кокошката, която снася златните яйца.

Имало и много случаи, в които представители на ПП, които все още се смятали за водещия партньор в обединението, обявявали от името на всички дадено решение, но без да се допитат до останалите партии. Партньорите в коалицията, например, разбрали от брифинг, че ще бъдат в опозиция и няма да подкрепят правителство на ГЕРБ. „Това не беше съгласувано с нас, нашето общо решение беше да не подкрепим правителство, в което участва ДПС, както и с премиер Бойко Борисов“, каза нашият източник от „Да, България“.

Факт е, че политически коректното отношение е, когато има обявление от името на коалицията, в него да участват председателите или поне представители на всички партии, които участват в нея.

Как така и до днес „Продължаваме промяната“, по думите на хората на Христо Иванов, си присвоили водещата роля в коалицията и си позволявали да излизат и да говорят от името на всички партньори.

Резултатите на изборите доказвали обаче обратното. Листите от страна на ПП били „пълни с калинки и хора, които нямат никакъв опит в политиката и събирали смешен брой преференции, но пък били наредени в челните редици“, недоволстват от „Да, България“. Може би това е и причината хората на Кирил Петков и Асен Василев да са против зачитането на преференциите. Не искали още да има и граждански кандидатури в листите. „Да, България“ сега искат ясни правила за това как се определят кандидатите в листите – „на базата на качества, а не на партийна принадлежност.“

ДСБ и ПП работели заедно, поставяйки под риск коалицията „Демократична България“, а от „Да, България“ нямало как да приемат това притискане. Припомняме, че партиите в ДБ в още при създаването ѝ бяха три – ДСБ, „Да, България“ и „Зелено движение“. Последните обаче напуснаха обединението, а след това постигнаха смешен резултат на последните избори, оказвайки се, че са несъразмерно представени в предния парламент с около 9 хиляди гласа в цялата страна.

Преди всеки едни избори се сключва ново коалиционно споразумение след преговори между партиите в нея. Сега „Да, България“ обаче настоява за предоговаряне и ясно изписани права и задължения на всеки от участниците в обединението.

ЕТО И ЦЯЛАТА ПОЗИЦИЯ НА „ДА, БЪЛГАРИЯ“ БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА:

Националният съвет на „Да, България!“ прие мандат за участие в започналото предоговаряне на коалиционното споразумение с цел надграждане и разширяване на коалицията ПП-ДБ

На свое заседание Националният съвет на ПП „Движение Да България“ прие мандат за участие в започналото предоговаряне на коалиционното споразумение с цел надграждане и разширяване на коалицията ПП-ДБ.

Националният съвет констатира, че тежката изборна загуба изисква сериозно и задълбочено усилие за промяна и надграждане на работата на коалицията, защото само така може да се гарантира, че тя ще може да започне да си връща загубените избиратели. Националният съвет потвърди решението за това народните представители от „Да, България!“, в рамките на общата парламентарна група на ПП-ДБ, да бъдат опозиция на модела на управление на ГЕРБ и ДПС.

Националният съвет обсъди предстоящите процедури за промени в устава и избор на нови национален съвет, национална контролна комисия и председател на Движението.

Националният съвет, изхождайки от необходимостта от надграждане и развитие на коалицията ПП-ДБ, но и от предприемането на сериозни мерки за промени, с оглед изключително лошия резултат на изборите и натрупалите се слабости и проблеми в работата, прие мандат за участие в разговорите за предоговаряне на коалиционната формула, за което вече има съгласие между трите партии в коалицията.

Мандатът предвижда гаранции за надграждане и разширяване:

- механизми за колективно вземане на решения и представителство;

- запазване на идеологическите идентичности на формациите в коалицията, като условие за разширяване на тяхната обща подкрепа;

- единна и съгласувана комуникационна политика;

- подбор на кандидати за изборни позиции, основан на качествени критерии;

- насърчаване на включването на граждански кандидати и използване на преференции при гаранции за етичност;

- честен диалог с избирателите.


В категории: Политика


Автор
14
Коментара
Флагман.БГ 13-годишна роди от брат си 13-годишна роди от брат си 03/07/2024, Сряда 16:40 0
Флагман.БГ Снахата на тази певица май наду пазвата Снахата на тази певица май наду пазвата 03/07/2024, Сряда 15:00 2
Флагман.БГ Уимбълдън - фаворитите и новите звезди Уимбълдън - фаворитите и новите звезди 03/07/2024, Сряда 14:38 0
14
Коментара по темата
14.
:)
02.07.2024 14:33:31
1
2
Събрали се един файтон роднини на Ристю конституционният мравояд и женерал Гном, и ни занимават със себе си :) В канала сте, американски пачаври, заедно с аверчетата ви от "Продължаваме продажбите".
13.
seahorse
02.07.2024 10:42:26
4
2
ДБ били им казали на Флагман.бг. Абе кой въ смята за медия бе ха ха ха !
12.
Единствено тук виждам нормалност
02.07.2024 08:15:27
1
1
И някаква градивна последователност.
11.
Лицемери
02.07.2024 07:36:27
3
8
Когато имаха власт нищо не им пречеше и самите те раждаха и подкрепяха най-антибългарските решения вземани някога. А министърчето им на правосъдието забърка кашата с изменението на конституцията. Тия са безморални фурнаджийски лопати.
10.
До 9
02.07.2024 06:56:30
2
5
Е какво като са еврей?
Много са страшни и лоши и ще ти вземат парите ли ?
Това ли успяха да ти набият в кухата лейка путинските тролове?
Еврейте са ти виновни че си неудачнилк ли или гейовете или американците?
Поклон пред Паси, че ни вкара в Нато.
9.
До 7
02.07.2024 06:32:50
4
1
Повечето ни евродепутати са направо еврей.
Едната еврйка, дори си смени партията, без да и трепне окото.
Но това теб не те притеснява, нали ?
8.
До 4
01.07.2024 22:39:31
4
5
От кога влади педала от магнитски си е сменил името на Асен?
7.
Поручик
01.07.2024 22:35:50
0
6
Осъзнавате ли, че пратихме наполовина руснак за евродепутат?
6.
Методиев Магнитски
01.07.2024 22:32:25
4
12
Бъркате ги с рекетьорите от гр0б. Тогава се изземваше бизнес с помоща на още по-корумпираната прокурварура
5.
оффф...
01.07.2024 22:23:21
1
13
Зелените когато казаха същото нещо, им се изсмяха.
Сега "Да, България" повтарят абсолютно същите думи и искат да ги вземат на сериозно

Имам и един въпрос.
Кога ДБ са били дясна коалиция, че нещо нямам спомен?
Най-много да са центристи заради промените, които поискаха за ДДСто.
Ама една птичка дясно не прави
4.
Асен е в списъка Магнитски
01.07.2024 22:14:09
8
21
Крадат и с разпорените си гъзове тези харвардски скакалци!
3.
kiro breika e silno komprometira
01.07.2024 21:54:00
2
15
kireto ima kriminalno dosie i e mnogo lesen za shantaz.
2.
Ристю Кикибоев
01.07.2024 21:51:01
1
9
Отивам у Европата да ѝ сменя конституцията
1.
Опа
01.07.2024 21:14:06
14
12
Флагманчиту,не разбрах ,кой бизнес душиха от ППДБ? Оня,дето се скъса да краде и да не плаща данъци.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф на Нова телевизия се обеси в тоалетната Шеф на Нова телевизия се обеси в тоалетната Д.В. е част от  управленския борд на медията Тежка катастрофа край Пазарджик, мъж е заклещен в кола Тежка катастрофа край Пазарджик, мъж е заклещен в кола Той е контактен И този ТВ водещ ще си присажда коса в Турция И този ТВ водещ ще си присажда коса в Турция Водещият на централните вечерни новини трудно преживява факта, че оплешивява Борисов: В третия мандат може да има нещо между ПП-ДБ и "Възраждане" Борисов: В третия мандат може да има нещо между ПП-ДБ и "Възраждане" Да си мерим приказките всички, призова той   Снахата на тази певица май наду пазвата Снахата на тази певица май наду пазвата Ивет Кочова (вляво) си сложи силикон, Алисия (вдясно) направи същото години по-рано Турски шофьор скри близо 9 хил. кутии с цигари в  LED панели и опита да мине границата ни Турски шофьор скри близо 9 хил. кутии с цигари в LED панели и опита да мине границата ни Водачът е бил спрян МП Лесово Кирил Петков се похвали от трибуната на НС: Повече хора гласуваха за мен лично, отколкото за Борисов! Кирил Петков се похвали от трибуната на НС: Повече хора гласуваха за мен лично, отколкото за Борисов! Той се обърна към избирателите си да се извини, но реално изказванията му бяха насочени към другите политици в залата Гласуват кабинета "Желязков" Гласуват кабинета "Желязков" Росен Желязков представя структура и състав на правителството Жена от Сливен задигна над 6 бона от склад в жк. "Славейков", промъкнала се през отворен прозорец Жена от Сливен задигна над 6 бона от склад в жк. "Славейков", промъкнала се през отворен прозорец 23-годишната е криминално проявена, задържана е за срок до 24 часа Изключиха Рамадан Аталай от парламентарната група на ДПС Изключиха Рамадан Аталай от парламентарната група на ДПС Пеевски вече има 44 депутати, а Ахмед Доган – двама, коментира политическия анализатор Илхан Андай
ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай Ще падне сегашната безмитна ценова бариера от 150 евро 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор Бащата на младата жена я е потърсил по телефона, но чул, че мобилният апарат звъни в асансьорната шахта Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Ураганът връхлетял Карибите с над 240 км/ч, очаква се да помете и Ямайка Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Движението по Кримския мост бе спряно временно Хусите обстрелвали израелския град Хайфа Хусите обстрелвали израелския град Хайфа До момента няма реакция от страна на Израел Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Президентът на САЩ разкри причината за неуспешния дебат със съперника си, а от партията му започнали да си задават въпроси за неговото здраве Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Колата смекчила удара му Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Ураганът удари островите с най-високата 5 степен Тиха война в лагера на демократите след дебата между Байдън и Тръмп Тиха война в лагера на демократите след дебата между Байдън и Тръмп Президентите в САЩ не могат да бъдат подведени под каквато и да била отговорност, коментира Симеон Гаспаров Удар по украинско летище, шест самолета унищожени Удар по украинско летище, шест самолета унищожени Нидерландия обаче скоро ще достави на Киев първите от обещаните 24 изтребителя Ф-16
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ В проектокабинета "Желязков" има силни фигури, които могат да решават проблеми от първия ден Виц на деня Виц на деня Учителката:
- Кажете ми противоположното на "Децата правят грешки в тъмното"!
Иванчо:
- Грешките в тъмното правят деца...
Виц на деня Виц на деня - Защо борецът държи нож в хладилника?
- За да има подръка хладно оръжие!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато те съблича мъж - това е любов, когато крадец - това е престъпление, а когато те съблича държавата - това е закон.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори