Уникално зеленчуково ястие, споделено от Южната ни съседка
Вижте рецептата
Необходими продукти:
половин тиквичка
3 броя – домати
1 брой – червена чушка
0,5 брой – червен лук
1 супена лъжица – сладък чили сос
1 скилидка – чесън
олио
сушен босилек, копър, сушен риган по Ваш вкус
Подгответе всички нужни продукти:
Измийте тиквичката, ако е малка може и цяла. Нарежете я на филийки по дължина на зеленчука. Нарежете чушката. Сложете всичко в чиния, намажете ги с олио, поръсете добре със сух босилек и сол.
След това запържете с олио тиквичката от всяка страна за период от около 2 минути. Повторете същите стъпки с червената чушка. За да направите соса вземете вряща вода, обелете предварително доматите и ги сложете в белендер. Прибавете подправки и чесъна минат през преса.
Прибавете дребно нарязания лук. Намажете тиквичката със соса, след това прибавете чушката. Бавно и внимателно върху чушката отново се поставя сос, след което на тиквичката, повторете това няколко пъти – необходимо е да имате три порции.
Пъхнете ястието за период от 5 минути във фурната.