×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Леден душ за демократите! Байдън загуби дебата, Тръмп го хули заради войната в Украйна и помощта за Киев


Леден душ за демократите! Байдън загуби дебата, Тръмп го хули заради войната в Украйна и помощта за Киев
На въпрос за възрастта си и дали тя ще го затрудни при евентуален следващ мандат настоящият президент обяви, че съперникът му е далеч по-неспособен
28 Юни 2024, Петък, 07:42 ч.
Автор: Флагман.Бг

Ще уредя нещата между Путин и Зеленски като избран президент, преди да встъпя в длъжност през януари, закани се милиардерът 

Ключов момент в надпреварата за президентския пост в Съединените щати. Джо Байдън и Доналд Тръмп се изправиха един срещу друг в президентски дебат на CNN по важните теми за страната и света. Това се случва за първи път от последния дебат между двамата - в кампанията преди предишния президентски вот, съобщава Нова телевизия.

Лични нападки и обвинения в лъжа съпътстваха 90-те минути в ефира на CNN. Дебатът започна с теми, свързани с американската икономика и мигрантската ситуация в страната, но бързо премина към външната политика. Доналд Тръмп заяви, че не е съгласен с условията, поставени от Владимир Путин за мир в Украйна. Той обвини настоящия президент, че е слаб държавник. По думите му в противен случай Русия не би нападнала Украйна, а „Хамас” - Израел.

 

„Всеки път, когато Зеленски идва в тази страна, той си тръгва с 60 милиарда долара. Той е най-великият търговец на всички времена. Не го виня. Просто казвам, че парите, които ние харчим за тази война... Това никога не трябваше да се случва. Аз ще уредя нещата между Путин и Зеленски като избран президент, преди да встъпя в длъжност през януари. Ще уредя тази война”, закани се Тръмп.

На свой ред Джо Байдън остро критикува Тръмп за присъдата му и неговата роля в бунтовете срещу Капитолия след предишния президентски вот. „Единственият човек, който е осъден на тази сцена, е човекът, когото гледам сега. Това, което ви казва, не е истина”, посочи настоящият президент на САЩ.

На въпрос за възрастта си и дали тя ще го затрудни при евентуален следващ мандат Байдън обяви, че Тръмп е далеч по-неспособен.

Джо Байдън обвини Тръмп и за интимните му отношения с порнозвездата Сторми Даниелс, докато съпругата му е бременна, съобщава бТВ. 

В отговор Доналд Тръмп повдигна като тема скорошната присъда на сина на Байдън, Хънтър, за това, че е излъгал за употребата на наркотици, за да си купи оръжие.

Миг по-късно Байдън отбеляза, че почти всички бивши членове на кабинета на Тръмп, включително бившият вицепрезидент Майк Пенс, не са подкрепили кампанията му.

И двамата кандидати се опитаха да защитят представянето си по ключовия въпрос в надпреварата за избиратели - икономиката.

Това е труден въпрос за Байдън като действащ президент, управляващ икономиката във време, когато избирателите са ядосани от по-високите цени на храните и газа.

Подходът на Байдън беше да обвини Тръмп. Бившият президент, каза той, му е оставил "ужасна" икономика и обясни, че работи за намаляване на инфлацията.

Тръмп посочи, че инфлацията „напълно убива“ и обвини Байдън в бездействие.

Гласоподавателите в момента изглежда са съгласни повече с Тръмп, отколкото с Байдън, като анкетите показват, че подкрепят управлението на Тръмп в икономиката. Регистрираните избиратели в САЩ подкрепят Тръмп по въпроса с 43% срещу 37%, според проучване на Reuters/Ipsos този месец.

„Очевидно най-големият фактор е, че Байдън все още изглеждаше стар, дрезгав и по-малко последователен, отколкото когато се кандидатира последния път“, каза Мат Гросман, професор по политически науки в Мичиганския държавен университет.

„Не мисля, че Тръмп наистина направи нещо в дебата, за да си помогне. Той говореше на вече съществуващите си поддръжници“, добави той.

Попитан за нападението на 6 януари 2021 г. срещу Капитолия на САЩ от тълпа поддръжници на Тръмп, бившият президент отказа да поеме каквато и да е отговорност и заяви, че много от арестуваните са невинни.

А Байдън отговори, че Тръмп няма никакво чувство за американска демокрация.

Байдън също така обвини Тръмп, че е позволил премахването на общонационалното право на аборт чрез назначаването на консерватори във Върховния съд на САЩ, проблем, който занимава републиканците от 2022 г. насам.

Тръмп контрира, че Байдън няма да подкрепи никакви ограничения върху абортите и каза, че връщането на въпроса към държавата е правилният курс на действие.

Това е най-ранният дебат в съвременната история на САЩ, отчасти защото екипът на Байдън го искаше по този начин.

Една от причините е, че искаха да пренасочат вниманието към Тръмп по-рано през сезона на кампанията, надявайки се, че на американските гласоподаватели ще бъде напомнено за хаотичния характер на неговото президентство.

В същото време много хора ще говорят и за представянето на Байдън след този дебат.

Демократите ще проведат своя конгрес през август, когато ще могат да предложат по-конкретна визия за втори мандат на Байдън за американците.

Има още един дебат, насрочен за септември, който, ако се случи, ще бъде по-свеж в съзнанието на американците, когато се отправят към урните през ноември.

Пред Демократическата партия остава съмнението дали второто явяване на двамата на сцената на дебата няма да се окаже с различен изход за техния кандидат.

 

Междувременно кореспондентът на БНТ в Чикаго Симеон Гаспаров каза, че дебатът  подейства като един леден душ на демократите. „Всички днес видяхме, не само в САЩ, но и в целия свят, че Джо Байдън вече не е в състояние, не е в добра форма да води държавата. Просто ние видяхме нещо, което не очаквахме. Очаквахме, но не чак до такава степен“, добави той и допълни, че демократите дори обмислят да отидат и да разговарят с Джо Байдън с молба да подаде оставка. 

Гаспаров определи темите на дебата между Байдън и Тръмп като много "жестоки и болни". Водещата тема остава тази за войната в Украйна. Симеон Гаспаров каза, че представянето на Тръмп е било много по-убедително.

"Много по-добре изразяваше мислите си и беше много по-убедителен, отколкото Байдън. Тръмп каза, че войната е започнала заради политиката на Байдън", допълни Гаспаров.

Тръмп е заявил, че ще започне преговори с Путин и Зеленски за мир, но не е уточнил повече детайли. Иначе като цяло, по думите на Гаспаров, Доналд Тръмп е бил много по-конкретен по темите за икономиката, имиграцията и инфлацията.

"Той говореше неща, които хората искаха да чуят", разказа Гаспаров.

Американски политически анализатори изразиха загриженост относно слабото представяне на президента Джо Байдън, съобщава ДПА, цитирана от БТА.

Говорейки в ефира на телевизия Си Ен Ен, която беше домакин на дебата снощи, няколко експерти критикуваха 81-годишния Байдън за неясни изявления и объркващо поведение в дългоочаквания сблъсък.

Политическият коментатор на Си Ен Ен Ван Джоунс, специален съветник на бившия президент Барак Обама, нарече представянето на Байдън „мъчително“.

"Той прави най-доброто, на което е способен. Но той трябваше да се справи с тест тази вечер, за да възстанови доверието на страната и на (политическата си) база. А той не успя да го направи", каза Джоунс.

Главният национален кореспондент на Си Ен Ен Джон Кинг откри дискусията след дебата, като заяви, че сега е налице „дълбока, широка и много настойчива паника в Демократическата партия“ след „некадърното“ представяне на Байдън.

В резултат на това някои  хора в партията „провеждаха разговори“ за това евентуално да помолят Байдън „да се оттегли“, каза Кинг.

 


В категории: Политика


Голям пожар край Мъглиж
Голям пожар край Мъглиж 30/06/2024, Неделя 19:40 0
16
Коментара по темата
16.
а.
28.06.2024 10:52:28
6
2
Само Левски. Другото е глупости.
15.
Итс бейсикли оувър!
28.06.2024 10:34:57
0
12
Интересно какво ще измислят демитата, за да остане Байдън президент служебно. Щото видимо вече шансове да спечели няма, а да го сменят 3 месеца преди изборите е абсурдно. За кога нова кампания, дебати...Дебата беше все едно Тръмп спори с Камен Донев. На няколко пъти вика за Байдън на водещия "абсолютно нищи не му разбирам" ха-ха!
14.
!!!!!!!!!!!!!!!!!
28.06.2024 10:27:30
4
12
Двама мноооого болни човека за лудница ! Няма нормален човек на света коъто да подкрепи кокгото и да е от тези двама побърканяци
13.
ХХ
28.06.2024 09:41:04
2
21
А Байдън помни ли какво е казал, също като САЩ?
12.
Продалжаваме Промянъта
28.06.2024 09:32:25
6
20
Квичете центове! Така ва искъм.
11.
ФАЩ
28.06.2024 09:01:56
6
17
Фентаниловите Амрикански Щати Ви пожелават приятно гледане.
10.
Де Ниро
28.06.2024 08:56:56
48
12
Тръмп е клоун-пудел на каишката на Путлер !Не вярвах че има човек, правен в гъз, но той е ! Велики републиканци, като Рейгън и Маккейн навярно се въртят в гроба, от действията и зависимостите на това недоразумение , окупирало върха на партията !
9.
Protoss adjutant
28.06.2024 08:52:43
9
3
Nuclear launch detected
8.
На къде върви света?!
28.06.2024 08:52:09
2
37
Много жалко за САЩ - единият кандидат на 81 г. с Алцхаймер ,а другият на 78. В такава голяма държава с претенции за световен лидер ,не можаха да намерят двама ,ментално здрави ,млади мъже
7.
Иван
28.06.2024 08:31:28
8
24
И двамата са “оле-мале”. Няма вече
президенти като Роналд Рейгън или Франклин Рузвелт. Жалко!
6.
!
28.06.2024 08:31:02
36
12
На Путин му е по-удобен Байдън за президент. Американския народ не иска Сащ да са въвлечени във война и Байдън се съобразява с това и праща някаква помощ колкото да се каже, че уж нещо помага. Докато Тръмп е непредвидим, отсега заявява че на Путин исканията са абсурдни и ако стане президент, преговорите му с Русия ще стигнат до никъде.
5.
Като гледам
28.06.2024 08:27:18
31
15
предишният мандат на тръмп и разбирам, че тоя е едно кречатало!
Нищо не направи: обамакеър си седи, мигрантите се увеличиха, а не намаляха!
Тоя е шив@н лъжец като наш боко, орбан, льо пен, фараж и всякаква друга измет!
Не, че ще е лошо, защото след като путлер му покаже среден пръст, единственият му изход ще е да залез Украйна с оръжия.
Така че, резултата от тези избори е win-win situation!
Поздрави на копейките!
;)
4.
3
28.06.2024 08:25:55
41
13
Дъртия педофил го откриха в списъците на гости на Епстиин и се нарича Доналд Тръмп.
3.
така така
28.06.2024 08:24:40
13
40
Дъртия педофил достатъчно вреда направи не само на Америка но и на цялата планета!!! Удри бай Тръмп!!!
2.
АЛООООООООООО
28.06.2024 08:23:06
52
13
Флегми, колкото и да го бутате, Дръмпф никога няма да спечели. Демократските избиратели никога не са били толкова мобилизирани както сега.

Оранжевия изгуби няколко критични щата буквално след като го осъдиха.

Айде бутайте си кремълските опорки :)
1.
Мда
28.06.2024 08:03:25
13
44
Тръмп, Тръмп, Тръмп!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бой в пловдивския затвор, пандизчия креснал на мъж, че е педофил и заплашил да му разбие главата Бой в пловдивския затвор, пандизчия креснал на мъж, че е педофил и заплашил да му разбие главата Свидетел на грозните сцени станал надзирател Ергенът Виктор разкри тайна, искал да си тръгне като Алек Младенов без дама Ергенът Виктор разкри тайна, искал да си тръгне като Алек Младенов без дама В слушалката ми казаха "Избери Виктория" и ги послушах, но сглупих, признал мачото пред приятели Олимпийски медалист стана шампион по плажна борба край Несебър Олимпийски медалист стана шампион по плажна борба край Несебър Имаше адреналин, беше ми интересно, но и се бях подготвил, споделя Георги Великов след триумфа в базата на НСА  Издигат Росен Желязков за премиер Издигат Росен Желязков за премиер Депутатът Любен Дилов разкри, че това било желанието на Бойко Борисов, но уточни, че  ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго Голям пожар край Мъглиж Голям пожар край Мъглиж Изпратено е подкрепление и от Стара Загора И Горан Благоев хули патриарха, не правел разлика между жертва и агресор, а му пеели „Достоен“ И Горан Благоев хули патриарха, не правел разлика между жертва и агресор, а му пеели „Достоен“  Голямо е предизвикателството пред църквата ни с водач като Даниил, коментира историкът Магьосник ли е Бойко Борисов? Математическият даосизъм издава формулата за властта Магьосник ли е Бойко Борисов? Математическият даосизъм издава формулата за властта  Според Витанов третият мандат е проблем на българската политическа система, тъй като малките партии са се вторачили в него с цел да имат облаги Изборът на Даниил за патриарх бил като по учебник на КГБ и заради него игумен напуска църквата Изборът на Даниил за патриарх бил като по учебник на КГБ и заради него игумен напуска църквата Моят патриарх от днес се казва Вартоломей, сподели архимандрит Никанор след като стана ясно кой е наследник на харизматичния Неофит Избягал от турски затвор живя кротко 6 години у нас преди да го хванат Избягал от турски затвор живя кротко 6 години у нас преди да го хванат Мехмедали Молла успял да пресече нелегално границата и през Странджа се добрал до Бургас Вартоломей даде благословията си на патриарх Даниил Вартоломей даде благословията си на патриарх Даниил Архиепископът на Константинопол, който е и вселенски водач на православните, поздрави българите
Красавица измисли подла схема и ограби семейството си Красавица измисли подла схема и ограби семейството си Тя вкара дори брат си в затвора, но измамата й е разкрита Агония за украинците в Красногоровка, на руснаците помага и „баба Яга“ Агония за украинците в Красногоровка, на руснаците помага и „баба Яга“ Руснаците превзеха и Сокол, а „Другая Украина“ коментира, че от есента влаковете ще бъдат заменени от ... каруци Стилияна Николова се връща с четири златни медала от Кайро Стилияна Николова се връща с четири златни медала от Кайро Следващото ѝ състезание ще бъде в Румъния Ад в Латвия! Горят бензиновози на НАТО и военен заводи Ад в Латвия! Горят бензиновози на НАТО и военен заводи Пламъци погълнаха и частното предприятие „Latvijas Finieris“ в Рига Взрив окървави Измир, четирима са загинали, а ранените са най-малко 35 Взрив окървави Измир, четирима са загинали, а ранените са най-малко 35  Има щети по 11 жилищни сгради Перверзник нахлу в две къщи и се пъхна в леглата на спящи жени Перверзник нахлу в две къщи и се пъхна в леглата на спящи жени Неканеният гост събличал дрехите и бельото си, но дамите се разкрещели и той избягал Градът на мъртвите съществува? Археолози откриха нещо шокиращо Градът на мъртвите съществува? Археолози откриха нещо шокиращо  Град Асуан е бил важен търговски пункт в древността, основан е преди повече от 4500 години Франция изправена пред исторически момент Франция изправена пред исторически момент Избирателните секции за първия тур на парламентарните избори във Франция бяха открити в 9ч. българско време Едва ли се предполагали какви опасности крият пластмасовите шишета Едва ли се предполагали какви опасности крият пластмасовите шишета Може да се разболеете от диабет Най-богатият в света е с гаджето си близо до България Най-богатият в света е с гаджето си близо до България Когато не се забавляват във водата или във въздуха, се наслаждават на романтични разходки из острова и вечерни излети
Николай Марков: Николай Марков: Мозъчният тръст и всичко останало във „Величе“ съм аз, няма други! Виц на деня Виц на деня - Ало, обаждам се за плевнята ми!
- Тук е ракетна база! Не сте попаднали където трябва!
- Не, не, вие не попаднахте където трябва!
Виц на деня Виц на деня Когато не мога да заспя, броя до три. Понякога до три и половина. Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всички урагани носят женски имена, защото идват топли и влажни, но като отминат взимат всичко пари, коли, къщи...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори