×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лоша новина за България, губим много пари заради разпадането на сглобката


Лоша новина за България, губим много пари заради разпадането на сглобката
Ограничаването на надценката върху цената на хляба няма да заработи до 1 юли, обяви финансов министър Людмила Петкова, цитирана от БНТ
28 Юни 2024, Петък, 07:04 ч.
Автор: Флагман.Бг

Финансовият министър обяви, че заради неизпълнени ангажименти ще трябва да прежалим голяма част от парите по плана за възстановяване и устойчивост

България няма да получи изцяло второто плащане от близо 1млрд. и 200 млн. лева по плана за възстановяване и устойчивост, защото не е изпълнила поетите ангажименти в сферата на съдебната реформа и енергетиката. Това обяви служебният финансов министър Людмила Петкова, цитирана от БНТ.

По думите й - има изоставане и при изпълняване на плана за събиране на ДДС, като за тази цел данъчните и митниците са повишили контрола си. Все пак министърът очаква бюджетът да приключи с дефицит до 3%. Петкова коментира също така, че приетите промени от предходното правителство в закона за ограничаване на надценката върху цената на трите основни вида хляб - бял, добруджа и типов до 15% няма да заработи от 1-ви юли, както беше записано.

До дни българите ще се сбогуват с хляб, обичан от поколения

"Данните всъщност показват, че нормалната надценка за различните видове хляб е в границите на 15-те процента, но по принцип има други проблеми свързани с практическото прилагане на разпоредбата", заяви служебният вицепремиер.

Има и определение и за надценка, но това определение не може да се ползва за целите на параграф 19 Д на преходните и заключителни разпоредби, тоест тя не е относима към хляба.

В закона не е определен и контролен орган, който да осъществява контрола дали се спазва надценката и другото, което е няма административно наказателни разпоредби, ако не се спазва.
 


В категории: Бизнес


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
Ще не си евете мамата
28.06.2024 12:33:47
0
5
Губите вие мен ме боли грездея,да ми обяснят на мен и на обикновения човек кво губим.
Нито строя "магистрали",ни блокове санирам а дано повече да загубите .
Крадливи комунета
17.
Вучков Юлиян
28.06.2024 11:59:41
1
5
С такъв финансов министър-карикатура ще изтървем последния влак и за Анадола! От 34г финансовите ни министри са корумпирани до уши послушни кукли на конци! Затъването не е от вчера! Но всичко, приятели, е по сценарий! Добре обмислено и нагласено! А ЦЕЛТА Е ЕДНА! КРАДЕНЕ ДО ДУПКА ЗА ЖИВИ И УМРЕЛИ! Зад гърба на финансовите кукли продължават да надничат, суфлират и нареждат не само бойните другари Борисов и Пеевски! И Ванюшка Костов, и Симеон Незнамкойси Две, и Пинокио-Плевнелиев, и....!
Няма отърване и оправия! А днешната министърка да спре да реве, като прекия си началник Боко Тиквата- Борисов за изтърваните евромилиарди! Пак щяха да потънат уж незнайно къде(по долапи, матраци, дюшеци, чували и мазета), а народът да ги връща с лихвите, не видял и една стотинка! Не сме за Шенген! Май и за Анадола не сме!
Юлиян Вучков Две
16.
Работа, работа, работа
28.06.2024 10:45:42
1
10
По-добре да ги изгубим отколкото буци тъпото и гуци магнитски да ги откраднат.
15.
ТБС
28.06.2024 10:03:06
4
6
Само добри новини. Ние данъкоплатците Нико не сме загубили, едни паразити няма да се облажат, а са ги чакали тез милиард и нещо. Педерастите от ПП ще връщат ли лично изтеглените заеми? За гербопитеците и другите уроди, ще направим каса, да си пускат един друг помощи, щото ще са с милиард по-бедни.
14.
Някой
28.06.2024 09:56:27
3
10
Заради боко България загуби какво ли не. Не знам как ще се отървем от този кърлеж.
13.
ХХ
28.06.2024 09:44:08
2
7
Нищо не губи България!
Само печели!
12.
Дидо
28.06.2024 08:53:51
2
15
Аз, комшията, и баба Пена от Елена НЕ ГУБИМ НИЩО!!!От този план губят Лойко и Свинята - НЕ НИЕ!!!
11.
Ганьо- шампион по пърдене
28.06.2024 08:49:37
8
4
Пари та пари. Французите как казват "като няма хляб- да ядат пасти". Нищо че е по-сладко, ще се прежалим щом трябва. Аз другият път пак няма да гласувам, защото ми омръзна дпс и герб да управляват. За кой да гласувам? Пп,итн,дб,сб- без коментар, различни котета от едно и също котило, бсп- провален проект на предателите на късния соц, отказали да се пребоядисат в синьо, възраждане- някакви дето много говорят и казват че уж не искат да влизаме във война с Русия и не искат да махаме лева, величие- тези също не искат да влизаме във война с Русия и да махаме лева, но обещават и да изсветлят процесите на българската политика и да променят каруцарското говорене в уж най-високата институция- парламента. Просто няма избор никакъв. Затова за най-сигурно да си поделят герб и дпс държавата на 2 и да я управляват непрекъснато докато я разкостят съвсем. Омерзен съм и не виждам друг изход. Щяхме да стреснем управляващата мафия много, ако бяхме свалили изборната активност, ама хората имат съвест и гласуват. Дали пък да не го забраним? Хем ще спестим някое евро...
Ммм паричкии
10.
?
28.06.2024 08:40:36
2
19
Нищо не губим! Хората нищо не разбират от цялата история! Губят ГЕРБ и ДПС !
9.
Глупости
28.06.2024 08:30:47
8
16
България загуби много заради самото сглобяване на сглопката!
8.
чесънчо
28.06.2024 08:28:36
17
8
Да благодарим на бившия финансов министър Асенчо Хамстеров Педерунгелов и неговата политическа сила ПП Долни педеруги!
7.
паткан
28.06.2024 08:13:50
7
16
Парите най добре ние да си ги изкараме, а не да ставаме зависими от разни фондове , които се чудят как да ни удушат.
България има достатъчно ресурси , и ако не бяхме ограбвани няма нужда някой да ни дава пари.
6.
пенсионер
28.06.2024 08:04:44
4
21
Отидоха парите за избори и охрана на държавните мъже ТАКИВА КАТО бОРИСОВ 8cbef
5.
Хахаха
28.06.2024 08:03:18
6
26
Почна се!
Пари няма!
Радвайте се на пеефски и борисофф!
Пак не гласувайте другият път!
Хак ви е!
4.
Да благодарим дружно на Боко
28.06.2024 07:48:59
6
25
И на Шиши,които събориха редовно правителство за лични нужди.
3.
кремълския гном
28.06.2024 07:42:45
14
12
ша ви помогне....нали ревете...русия та русия.....чакайте и се надявайте....
2.
Ханко Брат
28.06.2024 07:40:22
6
19
Свикване на ВНС... Забрана за партиите! Избиране на 100-150 депутата!
1.
Мда
28.06.2024 07:40:06
11
24
Ужас, сега еднокнижника с шиши, ще опоскат държавния бюджет. Отидоха парите за лекари, учители, пенсионери.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Разпад на ДПС или „ново начало” (по Пеевски) – скоро предстои да разберем Разпад на ДПС или „ново начало” (по Пеевски) – скоро предстои да разберем Сега за пръв път наблюдаваме такова разцепление в партията, която довчера се считаше за най-стабилната Старата Шкода на Станимир от жк. "Изгрев" вдигна на крак пожарникарите посред нощ Старата Шкода на Станимир от жк. "Изгрев" вдигна на крак пожарникарите посред нощ Колата била паркирана до блок 86 в комплекса, на метри от сградата на Жандармерията, когато избухнала в пламъци Почти всички правим тези 5 грешки по време на секс Почти всички правим тези 5 грешки по време на секс Мъжете искат секс повече от жените, запомнете това, дами Посочиха основната причина за развод след дълъг брак Посочиха основната причина за развод след дълъг брак Връзките се влошават преди всичко поради липсата на активен сексуален живот Кои са най-неразбраните черти на зодиакалните знаци Кои са най-неразбраните черти на зодиакалните знаци Девите са известни като „сноби перфекционисти“ с причина. Те обичат да бъдат методични, аналитични и премерени в подхода си към живота Русия е предала на САЩ проект за мирен договор с Украйна Русия е предала на САЩ проект за мирен договор с Украйна Руската федерация е готова да обсъди пълното предаване на Запорожка и Херсонска области на Украйна Рецепта за телешки кюфтета с бял сос Рецепта за телешки кюфтета с бял сос С тях поднесете и домашен хляб, с който да топите. Става неустоимо вкусно Методът „2-2-2“, който ще ви помогне да отслабнете без диета Методът „2-2-2“, който ще ви помогне да отслабнете без диета Експерт разкри как лесно да влезете във форма Отиваме на нови избори през октомври, прогнозира политолог Отиваме на нови избори през октомври, прогнозира политолог "При всяко положение Румен Радев е в най-удобната позиция", смята Първан Симеонов Кралят на чистачите бизнесменът Бачорски ще става татко Кралят на чистачите бизнесменът Бачорски ще става татко Двамата с жена му Анастасия преживяха трагичен спонтанен аборт наскоро
Тази порно звезда излиза предсрочно в пенсия, имала страшни болежки Тази порно звезда излиза предсрочно в пенсия, имала страшни болежки Култовата актриса не можела да стане от леглото след снимки Тази държава удължава работната седмица? Шест дни за икономически растеж Тази държава удължава работната седмица? Шест дни за икономически растеж Шестдневната работна седмица ще помогне в борбата с недекларирания труд ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай Ще падне сегашната безмитна ценова бариера от 150 евро 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор Бащата на младата жена я е потърсил по телефона, но чул, че мобилният апарат звъни в асансьорната шахта Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Ураганът връхлетял Карибите с над 240 км/ч, очаква се да помете и Ямайка Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Движението по Кримския мост бе спряно временно Хусите обстрелвали израелския град Хайфа Хусите обстрелвали израелския град Хайфа До момента няма реакция от страна на Израел Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Президентът на САЩ разкри причината за неуспешния дебат със съперника си, а от партията му започнали да си задават въпроси за неговото здраве Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Колата смекчила удара му Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Ураганът удари островите с най-високата 5 степен
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ В проектокабинета "Желязков" има силни фигури, които могат да решават проблеми от първия ден Виц на деня Виц на деня Учителката:
- Кажете ми противоположното на "Децата правят грешки в тъмното"!
Иванчо:
- Грешките в тъмното правят деца...
Виц на деня Виц на деня - Защо борецът държи нож в хладилника?
- За да има подръка хладно оръжие!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато те съблича мъж - това е любов, когато крадец - това е престъпление, а когато те съблича държавата - това е закон.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори