×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нахални ята от гларуси тормозят Варна и Бургас, превземат София и Пловдив


Нахални ята от гларуси тормозят Варна и Бургас, превземат София и Пловдив
За това, че наглите птици са достигнали нива на свръхпопулация се говори от години, но време ли е за реакция
24 Юни 2024, Понеделник, 19:00 ч.
Автор: Флагман.БГ

Заради нашествието от грабливи птици някои фирми вече предлагат машинки за прогонване на пернатите

Постоянни жители и летовници във Варна и Бургас са вдигнали ръце от агресивни чайки и гларуси, които без страх нападат хора за храна. В морската ни столица настояват общината да вземе крути мерки, с които да се ограничи свръхпопулацията от пернати.

Последните няколко години двата най-големи града по Черноморието ни гъмжат от птици, а поведението им клони към агресивно. Все по-често гларуси и чайки се спускат и отмъкват закуски от ръцете на плажуващите, пише trud.bg.

От Българското дружество за защита на птиците смятат, че увеличеният брой се дължи на изобилието от храна.

"Настояваме за химически кастрации и навсякъде да се сложат херметически затварящи се контейнери, които няма да им позволяват да ровят и късат пликовете с отпадъци. Има дни, в които градът ни прилича буквално на коптор. Боклуци навсякъде, остатъци от разлагаща се храна, неприятна миризма и все повече птици във въздуха", коментира Иван Михайлов от Варна.

Аналогична е и ситуацията в Бургас.

"От красив символ те се превърнаха в нахални натрапници, вечно гладни, досадни, агресивни. По нищо не се различават от гълъбите, които сеят всевъзможни зарази", казва Наташка Пейчинова от Бургас.

Орнитолози съобщават, че чайки се наблюдават на нетипични за тях места в България. Те все по-често гнездят в София и Пловдив. Изобилието от храна в столицата и града под тепетата вероятно е причина те да мигрират.

"В София и Пловдив хората могат да се радват - там поне птиците си летят високо, а не се спускат нахално в ръцете и краката, докато се разхождаш", шегува се в социалните мрежи Мартин Северинов от Варна.

Заради нашествието от грабливи птици някои фирми вече предлагат машинки за прогонване на пернатите. Проверка показа, че устройството, което дразни чайките и ги кара да летят надалеч, се търгува в диапазон от 50 до 100 лв. в зависимост от марката. Джаджата работи на принципа на ултразвук, който не понася както на гризачите, така и на птиците.

"Ако имaтe пpoблeми c чaйĸи, глapycи или дpyги птици, ĸoитo нapyшaвaт cпoĸoйcтвиeтo ви и ocвeн тoвa ca пpeнocитeли нa бълxи, ĸъpлeжи, ĸoĸoшинĸи и мнoжecтвo зapaзи, нe ce ĸoлeбaйтe дa ce cвъpжeтe c нac. Πpи пpoблeми c пoдoбни птици, мoжe дa пopъчaтe и зaĸyпитe oт caйтa ни ypeди и cpeдcтвa зa пpoгoнвaнeтo нa чaйĸи или зa зaщитa oт глapycи", гласи реклама в сайт за борба с грабливите чайки.

"Виждал съм как гларус поглъща цяла гарга с няколко преглъщания. Направо се изумих, че е възможно", коментира на свой ред Кирил Кънев.
"Гларусите са голяма напаст. И не убиват само гълъби и други по-малки птици. Нападат и котки, катерици и т.н. Щъркелите също имат подобни навици", пише Ивета Пламенова.
 
Плевенчани и шумналии също алармират за разрастваща се популация от гларуси. Жителите на Плевен и Шумен настояват  местните власти незабавно да разработят план за действие, докато положението не е излязло от контрол, подобно на Варна и Бургас.


В категории: Бургас , Варна


Флагман.БГ Снахата на тази певица май наду пазвата Снахата на тази певица май наду пазвата 03/07/2024, Сряда 15:00 2
Флагман.БГ Уимбълдън - фаворитите и новите звезди Уимбълдън - фаворитите и новите звезди 03/07/2024, Сряда 14:38 0
58
Коментара по темата
58.
larus
27.06.2024 14:32:38
1
1
Larus cachinnans, птица от семейство Чайкови, е ЧАЙКА. На гръцки се нарича Ларус, от където в България започваме да казваме Гларус. Но то си е чайка.
Бургазлии сме цял живот, хубаво е да го знаем!
57.
До № 56 - варненката
25.06.2024 16:13:51
2
2
Явно си много тъпа , и една книжка не си прочела. Е......бането не е всичко в този живот. Човекът под теб е описал историята за гларусите. И аз съм я чел , прав е.
56.
Варненка
25.06.2024 16:06:53
3
4
Градът е потънал боклуци и гларусите намират лесно храна.
Винаги е имало гларуси, но Варна се е превърнала в бунище и благоприятен развъдник.
55.
Малко история
25.06.2024 15:35:53
0
10
Преди около сто години тъпоумния ни цар Фердинанд посещава Франция и атлантическия и бряг. Там вижда и тези красиви птици - гларусите. На изпроводяк му подаряват две двойки птици. Резултата сега е налице . Но никой не казва ,че там по атлантика гларусите имат естествен противник - морските орли , които контролират популацията , и сега е така. А при нас те враг нямат , страшен хищник , да му мислим. Това не е типична ЧЕРНОМОРСКА ПТИЦА, типичните са местните чайки. Все още ги има и не създават проблеми.
54.
292
25.06.2024 15:00:56
0
6
С реване не става. Прочетете приказката за Неволята, там са дадени инструкции какво да се прави. Всеки който "рИве", че гларусите му пречат, да отдели половин час през последната седмица на април, да се качи та покрива на имота си и да направи оглед за гларусови яйца. Малко по-малки са от кокошите, по издължени и са като "наплюти" с кафяво-черни точки. Достатъчно е да ги вземе в ръка и да ги премести и гларусите повече няма да ги погледнат. Повтарям 20 минути и 100% ефективност. Само не трябва да те мързи, нито да мислиш, че друг е длъжен да ти реши проблема. Две години така и през следващите 5 на никой гларус няма да му мине през птичия мозък да снася там.
53.
проблема на центъра
25.06.2024 14:42:56
3
3
не гларосите, а гълабите са по големия проблем, серът ми на климатиците и на прозорците, трябва да се избият
52.
бизнес идея
25.06.2024 12:21:07
0
6
Да се изнасят за Китай. Там ядат всякакви гадости, както видяхме по време на Ковид-а на пазара в Ухан. Все ще направят някаква рецепта и за манджа с гларуси.
51.
A
25.06.2024 11:49:39
0
6
Улавяне и предлагане на зоопаркове и частни лица да си ги отглеждат - гълъби, гларуси.
50.
Иван
25.06.2024 11:42:14
0
6
Действително има поблем, щом се разисква темата и има толкова коментари. Аз смятам, че проблемът трябва да се реши от компетентните органи и хората, живеещи по морето. Преди години живеех в София и видях гларуси. Споделих с приятели и те казаха, че това е абсурдно. Да, ама е било истина, според това, което прочетох.
49.
Баце Шишев
25.06.2024 10:42:40
1
14
Повече от ясно е, че любителите на гларусите и върлите им защитници, или са в града от скоро или са за малко.
Аз не познавам живущ в Бургас, който да не е вдигнал ръце от мизерията и звуковия тормоз който създават гларуси и гълъби.
Детето ми получава обриви в момента в който се покажеше на терасата, защото беше често посещавана от досадни бубукащи гълиби. Остъклих я, но пак не можеш да се покаже през прозореца, защото изчадията са по перваза и нямат гонене с нормални средства, защото видиш ли другите не били хуманни. А това, че разнасят зарази е много хуманно.
И само слепец и оглушал индивид, не може да разбере, че популацията и на двата вида е СВРЪХ и е в пъти повече от преди години.
Причината е ясна, мизерията и боклуците по улиците. Тея птици отдавна са излезли от естествения си хабитат. Минете по пътя покрай бунището след Братово, около него има повече гларуси от колкото торбички с боклуци на депото.
Нехуманно било да се намаля популацията, не било библейско...
Човека в даде по-надолу пример. В България има регистрирани над 200к ловджии. Да ходят да стрелят по яребици прасета и зайци е много хуманно а?
И последно, някой от тия защитници нацвъквал ли го е гларус? Може би не, но след първото осиране, със сигурност ще им се обърне представата на 180°. Трябва да ви кажа, че в повечето случай осирането го правят нарочно по даден обект, колкото и да ви се струва странно.
48.
софиянец
25.06.2024 10:17:43
0
4
Имах навремето един съсед. До нас бяха виетнамските общежития, после ги заселиха с всякакви бежанци. Та тоя моя съсед редовно заставаше на прозореца с въздушната си пушка и дебнеше разни гарги и други такива грабливи и досадни птици. Да, ама като гръмнеше и минаващите чужденци си мислеха, че тях целят и преминаваха в нисък режим на ходене.
47.
хмен
25.06.2024 10:09:50
0
3
До Мхм, първо теб ще кастрираме като най-голям боклук. То и без това градовете ни са напълниха с много селяци/глупаци като теб.
46.
до 5
25.06.2024 10:07:33
0
1
ти си един най-обикновен жълт гей. Или по-просто казано - съединител.
45.
съгражданин
25.06.2024 10:04:57
2
10
Бургас е нападнат от години от диви гълъби и никой от Община Бургас не предприема за тяхното прогонване. Някакъв кошмар е с тях. Гларусите са най-малкият проблем. Те веднъж в годината се излюпват , а гълъбите са през цялата година.
44.
Мхм
25.06.2024 08:37:34
12
3
Предлагам вместо гларуси и котки да бъдат кастрирани всички безполезни боклуци в Бургас и Варна.
43.
Дедовия
25.06.2024 08:07:17
4
11
През 60-70те години отново е имало свръх популация на гларуси (сребриста чайка), особено в малките пристанищни градчета (Поморие, Несебър,Созопол). Гнездят по покривите и гнездата им след някоя буря или по-силен дъжд запушват комини,улуци. Освен това носят всякакви боклуци за храна на малките(кости,риба,живи змии и жаби,по-малки птици.Баща ми е разказвал как са се справили със проблема,като им вземат яйцата. Имали са и "по-нехуманен" начин. Тази птица е всеяден хищник и не понася "различните". Хващали са гларуси и са им боядисвали петно с боя по тялото. След това самите себеподобни го нападат и убиват.
42.
На нас - бургазлии гларусите не ни пречат
25.06.2024 08:05:19
19
8
За вас незнаем.
Бургас без гларуси ще е като градина без цветя.
41.
Ята от котки също
25.06.2024 08:01:53
5
23
Моля да се вземат мерки срещу свръхпопулацията на котки в Бургас.
40.
Мда
25.06.2024 07:42:17
3
7
Нека само да напомня, кой създаде условията за успешно пикиране и тормоз над гражданите на Бургас с тези стълбове за осветление на площад "Тройката" и накацали по 2-3 гларуса на стълб.
39.
Чайков
25.06.2024 06:20:15
1
19
тормозят Варна и Бургас, превземат София и Пловдив
------
Да се отбележи в историята, че сме под гларусиво иго
38.
ВСИЧКИ ГАНЮВЦИ
25.06.2024 04:45:05
12
8
СТЕ ЗА КАСТРАЦИЯ И ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ.ЗАЩОТО ОТ ВАС НЯМА ПОЛЗА А САМО ВРЕДА.
37.
до 32
25.06.2024 00:23:02
5
36
Малко ме интересува техническото определение и родовата им връзка. Чайките са значително по-малки, симпатични, не издават постоянно отвратителни звуци, не превръщат града в бунище и не са агресивни. Нещо повече, в Бургас почти няма чайки. Нападащ нагъл гларус с цел изтръгване на храна от ръката на човек може сериозно да нарани дете и дори възрастен. И не, преди не бяха нито толкова много, нито толкова нагли. Сравнението с братята римляни по-долу беше много подходящо. Родена и израсла съм в Бургас. Казвам го не за друго, а за да посоча, че имам база за сравнение през годините, а и за да спестя на някой още едно глупаво изказване от типа "ходи си на село".
36.
до 28
25.06.2024 00:08:51
1
19
Не, само гларусите. Оня ден пак си губих времето по тези въпроси.

Че местната управа е превърнала града в бунище спор няма, но голяма е и заслугата на живеещата тук в момента абсолютно невъзпитана, незачитаща никого, а и неуважаваща дори себе си паплач (думата бургазлии не ми се вижда подходяща; почти не са останали такива), която няма никаква нужда от чистота и красота, както и на безконтролно множащата се популация на гларусите. Най-ироничният момент е, че хората по селата и малките градчета освен че са по-работливи, имат и чувство за срам, така че по такива места е значително по-чисто. Интересно как и защо се превръщат в противни мутанти в голям град... Вероятно поради сравнителната анонимност и безнаказаност латентни черти на характера изплуват на повърхността...

А най ми е драго да видя половин дузина шарени еврогейски контейнери за разни видове отпадъци заобиколени от всякакъв боклук в индустриални количества! Всички знаем, че съдържанието на всички тези измислени контейнерчета отива на ЕДНО място (фактор 1), а останалото е дело на паплачта хваната от гората, на която и липсват първите 7 години (фактор 2). Гларусите (фактор 3) нанасят завършващите щрихове на гнусната картинка.

https://www.flagman.bg/article/324217
35.
А,ве авторе...
25.06.2024 00:05:35
3
19
Спрете да втълпявае на младите това комунистическо определение, за тази клоака Варна -Морска СТОЛИЦА!! В света има 10-на държави с два,даже РЮА с три централни за държавата града,които са административни или съдебни или промишлени центрове за самата държава!!
А ве,не виждате ли ,че шопите не пускат нищо за друг град в България... Всичко е централизирано....А ве,вие не ги ли чувате селендурите живеещи там да надрастват определението на Хемингуей....и забравете вече определението за ,,МОРСКА СТОЛИЦА".....Ако някога...някой го употреби...едва ли трябва да е тая ,,развалина"...на Несебър..на Созопол...по ще им прилича..
34.
до 16
24.06.2024 23:58:46
2
17
Така е. В Лазур са просто нетърпими, по всяко време! Предполагам и в централната градска част е подобна история. В другите комплекси може би не е чак толкова зле...
33.
Мяу
24.06.2024 23:24:07
31
9
Как пък мен не ме нападнаха цял месец? Който се оплаква, да си ходи от Бургас. Толкова са красиви!
32.
До 6
24.06.2024 23:18:21
4
9
Защо не вземеш да потърсиш малко информация и да прочетеш преди да пишеш глупости? Т.н. гларус е жълтоклюна чайка.
31.
Гларус
24.06.2024 23:17:13
27
13
Гларусите пречели във Варна и Бургас. На който не му харесва да си отива откъдето е дошъл.
30.
До 11
24.06.2024 23:16:46
3
12
Аз предлагам ти да се заемеш с кастрацията на гларусите! Хващаш и му отскубваш трътката...
29.
555
24.06.2024 22:35:12
22
20
Гларуси е имало в Бургас и ще продължа да има ! На село няма гларуси!!!
28.
Той
24.06.2024 21:57:10
32
21
Сега гларусите ли ви пречат.. Нищо не ви правят пернатите и те искат храна и живот... Не ви пречат разкопани улици, изсечените дървета прахоляци навсякъде, край казаните не се минава от боклуци, всичката сган от цяла България и чужбина събрана тук. Разкопаха пътя за слънчака на сред лято... Денонощни тапи на на входа на Бургас.. Гларусите са ви дерта...
27.
Салага
24.06.2024 21:50:34
9
13
Гларусите са..Сребриста чайка. И са подарък от Италия.
26.
Бургазлия
24.06.2024 21:31:55
9
38
Поне 3/4 от тези паразити трябва да се унищожат,те нямат естествен враг!
25.
Гларус
24.06.2024 21:24:58
17
25
Някога, преди демокрацията да обърка живота ни, сел@ните си живееха на село, защото за да живееш в града трябваше да отговаряш на определени условия. А гларусите бяха емблематична част от морския пейзаж. Дори спасителите се титулуваха "гларуси" и въобще не им пречеха жени по монокини.
Днес сел@ните превзеха крайморските градове и ги превърнаха в гета, а гларусите, понеже не може да снасят яйца и да ги затворят в курника, се превърнаха в проблем. А, времена, о нрави...
24.
До 20
24.06.2024 21:16:41
6
19
Въздушна пушка, преустроена за глигани иначе не мрът.
23.
До 22
24.06.2024 21:12:37
2
26
Няма и да има мерки, защото и регулатори няма, даи май, кат..
Звъниш на таксиметрова компания и ти казват всички таксита са заети. След 30 мин., ще се освободи за адрес.
Гледаш копърките на същата компания 10 на брой пред гарата, до автогарата и ти става драго, че си в България, къдто един курс на бакшиша, месец храни...
22.
пламен
24.06.2024 21:11:55
30
14
до 11
Такива боклуци като теб не трябва да има на тази планета. Ако ритнеш така птица пред мен ще си идеш със счупен нос после
21.
Фекрет Стораро
24.06.2024 21:07:24
2
31
ем те и таксиметровите шофьори примерно всяка година нарастват и са мега нагляри, ама мерки не се зимат
20.
Мда
24.06.2024 21:06:58
6
28
Убии гларус, спаси чайка.
19.
ко ко каза
24.06.2024 21:03:09
7
18
кажете метод за премахването на тези животни,без оръжие,...пробвах с киселини и препарати за баня,но само ги издразних
18.
Логика
24.06.2024 20:58:28
3
54
ГЛАРУСИТЕ СА КАТО ЦИГАНИТЕ ПРЕДИ НЯМАШЕ ТОЛКОВА СТОЯХА СИ САМО НА ОПРЕДЕЛЕНИ МЕСТА А СЕГА СА Н ВСЯКЪДЕ И ИЗМЕСТВАТ НОРМАЛНИТЕ ЖИВОТИНКИ!И ПРИРОДАТА ГО ПОКАЗВА ДОРИ С ЖИВОТНИТЕ НЕ ПРЕМАХНЕШ ЛИ ЛОШАТА ЕВОЛЮЦИЯ ПОСЛЕ ЩЕ СИ ПИШЕМ И ЗА ДРУГИТЕ ГЛАРОСИ ЧОВЕШКИТЕ
17.
Х
24.06.2024 20:42:32
3
33
Тази статия я чета всяка година флагман
16.
Фарскейп!!!!!
24.06.2024 20:36:04
4
45
Най вероятно има някаква евро програма за намаляване на популацията им, ,но, кой в Община Бургас да се разрови?????

И да, не се спи. Роден и израснал съм в Бс, но, такова нещо не е имало.

А, живея в Лазур.
15.
Га га га гааааа
24.06.2024 20:34:23
3
51
Три са основните причини за свръх популацията на гларусите през последните години:
1) Строителството на все повече на брой високи сгради по градовете,където птиците гнездят и отглеждат малките си без никакъв риск за оцеляването на потомството им и съответно за тяхното развъждане.При ниските сгради има по-голяма вероятност да се унищожат една част яйцата или малките им, най-вече от човешки дейности.
2)Хилядите баничарници,дюнерджийници,хамбургери и ресторанти,които бълват хранителни отпадъци,които привличат птиците.
3)Хиляди граждани които хранят улични котки и кучета,което привлича и гларусите.
Изменението на градската среда и увеличаващата се популация кара птиците да стават по-умни,комбинативни и съответно по-агресивни.
14.
Тресчотката
24.06.2024 20:33:58
12
22
Тази година още не съм взел жертва от тях последно миналата година небрежно без да искам с желание минах с колата върху един паднал в нашия двор!
13.
Я
24.06.2024 20:26:09
13
53
От 5 сутринта почват да крещят гадовете,лятото на отворени прозорци не става.
12.
морски
24.06.2024 20:17:54
51
22
Чак пък нахални! Защо насаждате омраза към птиците
11.
Ели
24.06.2024 20:16:10
34
17
Аз съм израснала в Бургас, свикнала съм с гларусите. Нека предприемат хуманно отношение към тях- кастрация например.
10.
Камикадзето
24.06.2024 20:15:39
26
48
Винаги когато видя гларус на пътя засилвам колата, 10от 5 винаги улучвам. А сега когато е сезона на малките, тези сивите които не могат да летят с по един шут ги научавам за един последен полет ✈
9.
1959
24.06.2024 20:06:57
39
23
Аз съм роден в Бургас и съм свикнал с гларуси . Гълъбите в центъра са по голям проблем .
8.
Олигофрени нещасни
24.06.2024 19:55:04
60
18
Нещастни комплексари, за всичките ли ви проблеми са виновни гларусите. Сигурно защото жена ви ходи със съседа а на другите мъжете с приятелките им, на трети пък отрочетата им са наркомани.
На калпавата ракета космоса и крив
7.
до 5
24.06.2024 19:52:19
4
55
Не мисля, че преди имаше ТОЛКОВА МНОГО гларуси... И със сигурност нямаше извън Черноморието!
6.
Защо
24.06.2024 19:49:41
12
61
непрекъснато се споменават чайки, та дори и на първо място? Чайки почти няма. Рядкост е да ги видиш. Бургас е превзет от досадни, нагли и противни гларуси!
5.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
24.06.2024 19:49:39
11
33
Аз съм за гларус левче , за яйце 50ст. Екирисажа в кумлука. Гарантирам до края на август сме на 0 с гларусите
4.
Как'Сийка
24.06.2024 19:48:18
40
37
Какво са ви виновни гларусите? Винаги ги е имало. В това е чара на морето. Но толкова много боклук в града никога не е имало. Мръсни кошове, мръсни улици, хвърлят се боклуци навсякъде, защото и контрол няма. А общините само си пълнят гушите и нито мият улиците, нито чистят кошовете по график.
3.
Бай Ганьо
24.06.2024 19:37:19
8
55
В Бургас няма да видите един квадратен метър незасрана от гларусите площ, включително коли, тротоари, градинки. Какафония звуци 24/7 и мизерия. Щели да правят херметически кофи на Ганьо, който по принцип не си изхвърля боклука в кофите за смет а най-често около тях. В тази държава 200 хиляди души нарекли себе си ловци, обикалят къри и баири в камуфлаж и с пушка в ръка, отстрелвайки безчет глигани, чакали, яребици и прочее дивеч, "помагайки" така един вид на дивата природа да оцелее а що се касае до санитарното почистване от тези паразити, там видиш ли, не било хуманно.
2.
Лост
24.06.2024 19:29:08
3
19
Ами станаха мързеливи.И в Хърватска е така.Има ги чак в Загреб.
1.
Селския
24.06.2024 19:18:29
8
55
Абе дайте по левче на умъртвен гларус и за 6 месеца проблема е решен !! В Рим още преди десетина години ги хранеха с някаква химия за да снасят запартъци !! И....край на популацията !! Толкова е просто !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борисов: В третия мандат може да има нещо между ПП-ДБ и "Възраждане" Борисов: В третия мандат може да има нещо между ПП-ДБ и "Възраждане" Да си мерим приказките всички, призова той   Снахата на тази певица май наду пазвата Снахата на тази певица май наду пазвата Ивет Кочова (вляво) си сложи силикон, Алисия (вдясно) направи същото години по-рано Турски шофьор скри близо 9 хил. кутии с цигари в  LED панели и опита да мине границата ни Турски шофьор скри близо 9 хил. кутии с цигари в LED панели и опита да мине границата ни Водачът е бил спрян МП Лесово Кирил Петков се похвали от трибуната на НС: Повече хора гласуваха за мен лично, отколкото за Борисов! Кирил Петков се похвали от трибуната на НС: Повече хора гласуваха за мен лично, отколкото за Борисов! Той се обърна към избирателите си да се извини, но реално изказванията му бяха насочени към другите политици в залата Гласуват кабинета "Желязков" Гласуват кабинета "Желязков" Росен Желязков представя структура и състав на правителството Жена от Сливен задигна над 6 бона от склад в жк. "Славейков", промъкнала се през отворен прозорец Жена от Сливен задигна над 6 бона от склад в жк. "Славейков", промъкнала се през отворен прозорец 23-годишната е криминално проявена, задържана е за срок до 24 часа Изключиха Рамадан Аталай от парламентарната група на ДПС Изключиха Рамадан Аталай от парламентарната група на ДПС Пеевски вече има 44 депутати, а Ахмед Доган – двама, коментира политическия анализатор Илхан Андай Пеевски се опълчи на Доган за правителството на ГЕРБ Пеевски се опълчи на Доган за правителството на ГЕРБ ДПС се управлява от своя председател, каза той и не отговори на въпроса дали е разцепил партията БМФ Порт Бургас достигна над 50% пазарен дял в страната за 30-ия си рожден ден БМФ Порт Бургас достигна над 50% пазарен дял в страната за 30-ия си рожден ден Пристанището е обработило безпрецедентните 130,000 двадесетфутови еквивалентни единици (TEU) - значителен ръст спрямо 46,000 TEU през 2013 г. Драма в ГЕРБ! Решават да се откажат ли от мандата заради Ахмед Доган? Драма в ГЕРБ! Решават да се откажат ли от мандата заради Ахмед Доган? Не изключвам партията на Бойко Борисов въобще да не внесе кабинета в парламента, каза бившият министър Мирослав Найденов
ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай Ще падне сегашната безмитна ценова бариера от 150 евро 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор 25-годишна красавица почина след жестоко падане в асансьор Бащата на младата жена я е потърсил по телефона, но чул, че мобилният апарат звъни в асансьорната шахта Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Най-малко 6 са жертвите на "Берил" Ураганът връхлетял Карибите с над 240 км/ч, очаква се да помете и Ямайка Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Атака с безекипажни катери срещу руското черноморско пристанище Новоросийск Движението по Кримския мост бе спряно временно Хусите обстрелвали израелския град Хайфа Хусите обстрелвали израелския град Хайфа До момента няма реакция от страна на Израел Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом? Президентът на САЩ разкри причината за неуспешния дебат със съперника си, а от партията му започнали да си задават въпроси за неговото здраве Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Чудо: Българин падна от 7-я етаж в Италия и оцеля Колата смекчила удара му Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Берил връхлетя Карибите с 240 километра в час Ураганът удари островите с най-високата 5 степен Тиха война в лагера на демократите след дебата между Байдън и Тръмп Тиха война в лагера на демократите след дебата между Байдън и Тръмп Президентите в САЩ не могат да бъдат подведени под каквато и да била отговорност, коментира Симеон Гаспаров Удар по украинско летище, шест самолета унищожени Удар по украинско летище, шест самолета унищожени Нидерландия обаче скоро ще достави на Киев първите от обещаните 24 изтребителя Ф-16
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ В проектокабинета "Желязков" има силни фигури, които могат да решават проблеми от първия ден Виц на деня Виц на деня Учителката:
- Кажете ми противоположното на "Децата правят грешки в тъмното"!
Иванчо:
- Грешките в тъмното правят деца...
Виц на деня Виц на деня - Защо борецът държи нож в хладилника?
- За да има подръка хладно оръжие!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато те съблича мъж - това е любов, когато крадец - това е престъпление, а когато те съблича държавата - това е закон.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори