×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Колко струва цацата и бирата по морето


24 Юни 2024, Понеделник, 15:47 ч.
Автор: Флагман.бг

Цените са скочили с 20 %

И това лято по морето най-поръчвани ще бъдат порция цаца, шопска салата, бира и пържени картофи. Оказва се, че най-евтината цаца тази година е в Сарафово, Бургас и Крайморие. „Най-търсеното при нас са цаца, картофи, шопска, рибена, шкембе.

И цените са доста добри, супите са скочили с 20 ст., нямаме друго повишение. Порция цаца е 4 лева“, каза пред Нова Ани Валекова – управител на крайбрежно заведение. В друго заведение порция цаца е 9 лева същия грамаж, а пържената дребна рибка достига до 15 лева на някои места в Лозенец или Свети Влас например.

Цената на шопската салата може да бъде намерена от 8,50 до 16 лева. След цацата най-продавана се оказва наливната бира. Средно едно крайбрежно заведение за месец продава близо 14 хиляди литра, като цената на 500 мл от пивото варира по Черноморието между 3,20 и 7 лева.

За между 7 и 12 лева пък човек може да си купи палачинка или гофрета. Новият хит това лято край морето е балончестият чай (bubble tea), който е най-консумиран от децата. Цената му варира между 8 и 11 лева.


В категории: Животът


17
Коментара
Флагман.БГ Възрастен германец бере душа, падна от колело Възрастен германец бере душа, падна от колело 01/07/2024, Понеделник 19:00 0
17
Коментара по темата
17.
до 16
27.06.2024 14:19:57
0
0
Мнооого си важен! Цацата си е много вкусна рибка, стига да е прясна, изчистена (което никога не се прави в никоя кръчма) и изпържена добре в олио което не е от началото на сезона или от миналата година.

Едно време Парцалев и Багаров имаха един много забавен етюд за "изтънчени" сноби като теб - Висооооко стоя! Внимавай да не паднеш от клончето си и да ти се НАЛОЖИ да ядеш "долна" цаца. Ние я ядем по желание.
16.
Барба Ганьос
27.06.2024 14:10:48
1
0
Да отидеш на море и да ядеш цаца е като да отидеш в София и за да се радхождаш в махала Факултета.
15.
Читател
26.06.2024 15:54:17
0
1
Никъде по морето няма толкова голяма порция цаца. Това е снимка от преди доста години. С всяка изминала година порциите намаляват, а цените растат. И олиото, в което е пържена наистина е старо, личи си по рибата!
14.
до 13
26.06.2024 14:15:13
0
2
Въпрос на вкус. На мен ми харесва. Никой не те кара да я пиеш. Споменах я само в контекста на сметката, тъй като това е темата. Важната информация беше пържената дребна рибка.
13.
Ко-Ко-Коледа
26.06.2024 11:38:00
1
0
До 12, Whitebait
Madri е подобие на бира.Сложили гръмко име и хайде на лапни шараните.
12.
Whitebait
25.06.2024 22:30:52
0
2
В Бургас навън свястна цаца е трудно да се намери. В момента поне, в Хепи предлагат "дребни френски рибки" (може да не е съвсем точно), които ми харесаха. Порцията е много голяма. По мое мнение е съвсем достатъчна за двама, дори за наяждане и със сигурност за замезване. Whitebait са, така да се каже, бебетата на най-различни рибки. Чии точно бебета са тези не знам, но са хрупкави и вкусни. Порция от тях и голяма бира (Madri) струват 15 лв. Друга бира може и да е по-евтина...
11.
Ник
25.06.2024 22:14:13
1
2
Тези не познават парите ?? В квартален капан , цаца , картофи(бланширани) + 2 големи наливни бири = 23 лв.
10.
Калоян
25.06.2024 17:39:26
1
2
Аз съм от Варна и трицона(цаца) по евтина от 10лв не съм срещал по заведенията тази година. Бирата (наливна) е над 5лв.
9.
Всичко струва
25.06.2024 13:53:39
1
2
Колкото струва
8.
ХАКЕРА
25.06.2024 11:40:45
2
2
Скъпичко
7.
6 by 6
25.06.2024 11:23:48
1
7
Изпълнявайте съвета на Тулуп@ преди години. Хайде сега ходете на бг Черноморието да ви дерат кожите и да благославяте кожодерите.
6.
6 by 6!!
25.06.2024 11:19:38
2
7
Това най - вероятно са ТРИ порции цаца на снимката. Плюс това е пържена в старо гранясало олио. А бе кой го интересува това. Важното е да пада пара.
5.
Морето
25.06.2024 07:41:53
0
10
Тази снимка е или правена преди 30/35 години или ако е сега тва във нея не е цаца а балтийска килка която пробутват за цаца. От много години цацата е стигнала санитарният минимум но това онези уж проверяващи със пълните торби изобщо не забелязват а и хал хабер си нямат от риболов и мрежи и не могат да вдянат че със пелангични тралове преправени на съни се унищожава рибният ресурс във крайбрежните води. Цацата която хващат е много дребна по рибарски,,голо,, или глава опашка и се изнася предимно за Румъния а там се ползва за храна н рибни развъдници,, даваме цаца за стотинки и внасяме от там едра риба за евраци. Както се казва търговия да става,, Че и ни баламосват че уж румънците много ядяли силно осолената мача. Уж по добра от нас но били гладни и лапали мача аргасил солена на каша. Тъка че таз чиния не е наша цаца( чача). Един съвет. Купувайте риба директно от лодките там е най добра и не е стягана във трал и суркана по боклуците и тинята на дъното. Най добра е както се казва ЧИПАРДЖИЙСКАТА РИБА
4.
ЦАНКО
25.06.2024 05:06:48
3
6
ТУЙ ДА ВИ Е ПРОБЛЕМА ГАЩНИЦИ ЦЯЛАТА ВИ РАБОТА Е ВЪРЗАЛА ЧЕ ЦЪФНАЛА МОШЕННИЦИ
3.
Възмутена
24.06.2024 19:42:35
0
8
Цени трепач....
2.
Шино
24.06.2024 16:50:53
1
24
Господа гости на Черноморието ни,като професионалист в сферата на общественото хранене,ви съветвам...насочете се към друга морска риба....Цаца с бира,не е вече това,което беше преди години...Искате нещо приятно като алтернатива,отговорът ми като мое предложение към вас е Сафрид с Бургаски пиво...
На всички желая щастливо лято!
1.
паткан
24.06.2024 16:24:51
3
27
Цацата може да струва и 100 лв.
Въпросът по скоро е дали ще я купя :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Норвежка министърка подкрепи ЛГБТ като се съблече Норвежка министърка подкрепи ЛГБТ като се съблече „В този живот съм правила всичко“, каза възпълничката Лубна Джафери и показа едри форми Мароканци пребиха до смърт мъж, попречил им да изнасилят момиче Мароканци пребиха до смърт мъж, попречил им да изнасилят момиче Хиляда души скандираха след убийството „Испания е християнска, не мюсюлманска“ Слизай, за да няма шамари! Изгониха позорно от автобус известна певица Слизай, за да няма шамари! Изгониха позорно от автобус известна певица Жената попитала защо в жегите не е пуснат климатик Украинец спретна див екшън в центъра на Бургас, полицията се чуди какво да го прави Украинец спретна див екшън в центъра на Бургас, полицията се чуди какво да го прави Да се напиеш до такава степен, че да не можеш да кажеш името си Знаят ли бургазлии кой е Лени Кравиц (ВИДЕО) Знаят ли бургазлии кой е Лени Кравиц (ВИДЕО) Ето какво показа анкетата на Флагман Възрастната украинка на плажа в Бургас просто паднала на пясъка и починала Възрастната украинка на плажа в Бургас просто паднала на пясъка и починала Тя излизала от морето, което днес е под зелен флаг, но се държала неадекватно на брега, секунди след това се строполила Ивелин Михайлов препоръча на ПП "Величие" да подкрепи кабинета на ГЕРБ (ОБНОВЕНА!) Ивелин Михайлов препоръча на ПП "Величие" да подкрепи кабинета на ГЕРБ (ОБНОВЕНА!) Моментът бил такъв, че трябвало национално обединение Извънредно! Откараха мъж с линейка от ул. „Цариградска” в Бургас Извънредно! Откараха мъж с линейка от ул. „Цариградска” в Бургас Извършва се оглед Възможно ли е да загинеш в такова влакче на ужасите? Дъщеричката е видяла как майка ѝ полита към земята Възможно ли е да загинеш в такова влакче на ужасите? Дъщеричката е видяла как майка ѝ полита към земята Малкото момиченце настоявало двете да се качат на атракциона Как Росен Желязков ще ни управлява с оставка в джоба? Как Росен Желязков ще ни управлява с оставка в джоба? Кандидатът за премиер от ГЕРБ заговори за изтезание на демокрацията
Издирват 9 души в руините на пощенски клон в Харков Издирват 9 души в руините на пощенски клон в Харков Властите потвърдиха смъртта на един служител след руската атака, ранено е и 8-месечно бебе Кандидатка за власт хвърли дрехите си по време на реч Кандидатка за власт хвърли дрехите си по време на реч Видеоклиповете на необичайното изпълнение се разпространиха в социалните мрежи като горски пожар Тя избяга от Украйна, но вярва, че ще помогне на Киев с ... гърдите си Тя избяга от Украйна, но вярва, че ще помогне на Киев с ... гърдите си Сексапилната Анастасия, която продава голите си снимки, мечтае дори в Москва да се пазарува с гривни Красавица измисли подла схема и ограби семейството си Красавица измисли подла схема и ограби семейството си Тя вкара дори брат си в затвора, но измамата й е разкрита Агония за украинците в Красногоровка, на руснаците помага и „баба Яга“ Агония за украинците в Красногоровка, на руснаците помага и „баба Яга“ Руснаците превзеха и Сокол, а „Другая Украина“ коментира, че от есента влаковете ще бъдат заменени от ... каруци Стилияна Николова се връща с четири златни медала от Кайро Стилияна Николова се връща с четири златни медала от Кайро Следващото ѝ състезание ще бъде в Румъния Ад в Латвия! Горят бензиновози на НАТО и военен заводи Ад в Латвия! Горят бензиновози на НАТО и военен заводи Пламъци погълнаха и частното предприятие „Latvijas Finieris“ в Рига Взрив окървави Измир, четирима са загинали, а ранените са най-малко 35 Взрив окървави Измир, четирима са загинали, а ранените са най-малко 35  Има щети по 11 жилищни сгради Перверзник нахлу в две къщи и се пъхна в леглата на спящи жени Перверзник нахлу в две къщи и се пъхна в леглата на спящи жени Неканеният гост събличал дрехите и бельото си, но дамите се разкрещели и той избягал Градът на мъртвите съществува? Археолози откриха нещо шокиращо Градът на мъртвите съществува? Археолози откриха нещо шокиращо  Град Асуан е бил важен търговски пункт в древността, основан е преди повече от 4500 години
Рая Назарян Рая Назарян Българската православна църква винаги е правила достоен избор Виц на деня Виц на деня - Ало, обаждам се за плевнята ми!
- Тук е ракетна база! Не сте попаднали където трябва!
- Не, не, вие не попаднахте където трябва!
Виц на деня Виц на деня - Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако един мъж ви гледа само в очите, можете да сте сигурни, че всичко останало вече е огледал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори