×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Водачът на лейбъристите Киър Стармър ще бъде новият премиер на Великобритания
  • Отварят още един участък от магистрала „Струма“
  • Тревога в Гърция за гръмотевични бури и градушки
  • Откриха три гроба под Бетонния мост в Пловдив
  • Бразилската полиция е обвинила бившия президент на страната Жаир Болсонаро в пране на пари
  • „Хамас“ направила значителни корекции в позицията си по освобождаване на заложниците
  • Руските депутати няма да могат да пътуват свободно в чужбина
  • Изслушват Димитър Главчев в парламента
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Рашидов: Слави като пееше на ушенце на някой проектаджии, аз бях на тяхната маса


Рашидов: Слави като пееше на ушенце на някой проектаджии, аз бях на тяхната маса
По думите на дългогодишния народен представител, редовно правителство ще има
23 Юни 2024, Неделя, 14:15 ч.
Автор: Флагман.БГ

Да не забравя началото и да помни края, коментира Вежди Рашидов

Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Това заяви бившият председател на Народното събрание и дългогодишен депутат на ГЕРБ Вежди Рашидов.

Той очаква да има редовно правителство. В предаването "Стълбището" по Дарик той прогнозира, че кабинетът ще бъде съставен с третия мандат - този на "Има такъв народ" (ИТН). Партията на Слави Трифонов вече поиска да получи шанса да състави експертен кабинет.

"Не знам какво му пречи на Слави. Викнете го и го питайте. Борисов питайте какво му пречи и какъв е този спектакъл. Не вярвам. Те са в прекрасни взаимоотношения, а ДПС е една прилична българска партия", посочи той.

Рашидов увери, че знае как се правят партии у нас. Проектирането се случвало в ресторанти и кръчми, a в това той не вижда нищо обидно. Експредседателят на парламента настоява Слави Трифонов да помни миналото.

"Дано Трифонов не е забравил годините, защото съм бил на всички маси, на които е попявал. Слави не бива да забравя началото и да помни края. Помня като ги изгони БНТ, Сашо Дончев как ги приюти, Илия Павлов как ги финансира. Доган как го приемаше. Как до днес е пял на ушите на всички велможи. Знам къде обичаше да ходи преди да направи партия. Неделите гледаше едни автомобилни състезания с едни компании. Няма лошо. Всички го правим. Имаме си кръгове, приятели и хора, с които ни е приятно. Лошото е, когато искаш да играеш друга роля."

У лидера на ДПС Делян Пеевски, Вежди Рашидов открои едно конкретно качество, което според него помогнало много на Пеевски в бизнеса. Той смята, че електоратът на ДПС е припознал новия лидер на партията, който пък постигнал добри резултати на изборите.

"Пеевски съм го "драл много яко". След това се събрахме да се питаме война имаме ли - нямаме войни. Зад тази осанка на този грамаден българин стои един прагматичен, разумно мислещ човек, неглупав, организиран човек. Сега разбирам как е успял в бизнеса - много е организиран, много подреден човек. Не мога да кажа лошо."

В Народното събрание работят и много качествени хора, подчерта Вежди Рашидов. Те обаче нямат такава тежест. "Вътре има читави хора, свестни хора, които не определят нищо. Има лидери - те определят", посочи той.

Вежди Рашидов смята, че действително посолствата играят роля в българската политика и "дърпат конците". По думите му големите сили могат да натискат по-малките държави директно с напътствия - "това ще правите, онова ще правите". По отношение на Русия, бившият председател на парламента каза, че харесва руския народ, но не одобрява политиката на Путин. В същото време не приема, че България трябва да се замесва в конфликта между Русия и Украйна.

Пуделът е най-джафкащото животно, но и най-страхливото и безпомощното. Ние сме един малък народ - не е нужно да се дръвчим на всеки и да сме първи в лизането. Не знам как ви звучи, но това си е подмазване. Не знам защо трябва да сме нащрек за нещо, в което не участваме."

Рашидов смята смята, че е време за промяната на устройството на българската държава. Той нарече работата на парламента "бардак", който трябва да спре.

Изборите трябва да са мажоритарни, смятам и че вече трябва да се помисли за президентска република - този бардак трябва да спре. Участвах дълги години в този парламент и живея с чувство за вина, че съм участвал"

За Рашидов поправките в конституцията имали за цел да ограничат властта на държавния глава и да го унижат.

съставен с третия мандат - този на "Има такъв народ" (ИТН). Партията на Слави Трифонов вече поиска да получи шанса да състави експертен кабинет.

Не знам какво му пречи на Слави. Викнете го и го питайте. Борисов питайте какво му пречи и какъв е този спектакъл. Не вярвам. Те са в прекрасни взаимоотношения, а ДПС е една прилична българска партия", посочи той.

Рашидов увери, че знае как се правят партии у нас. Проектирането се случвало в ресторанти и кръчми, a в това той не вижда нищо обидно. Експредседателят на парламента настоява Слави Трифонов да помни миналото.

Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Дано не е забравил годините, защото съм бил на всички маси, на които е попявал. Слави не бива да забравя началото и да помни края. Помня като ги изгони БНТ, Сашо Дончев как ги приюти, Илия Павлов как ги финансира. Доган как го приемаше. Как до днес е пял на ушите на всички велможи. Знам къде обичаше да ходи преди да направи партия. Неделите гледаше едни автомобилни състезания с едни компании. Няма лошо. Всички го правим. Имаме си кръгове, приятели и хора, с които ни е приятно. Лошото е, когато искаш да играеш друга роля."

У лидера на ДПС Делян Пеевски, Вежди Рашидов открои едно конкретно качество, което според него помогнало много на Пеевски в бизнеса. Той смята, че електоратът на ДПС е припознал новия лидер на партията, който пък постигнал добри резултати на изборите.

 


В категории: Политика


19
Коментара по темата
19.
Досам
24.06.2024 15:03:17
0
1
От интервюто с този пурдотян разбрах само че е ял и пил на много маси.
А народа превива гръб по заводите
Народеее що стоиш и гледаш със събути гащи
18.
Ганчо1
24.06.2024 15:00:32
1
0
От интервюто с този пурдотян разбрах само че е ял и пил на много маси.
А народа превива гръб по заводите
Народеее що стоиш и гледаш със събути гащи
17.
еленка поптодорова
24.06.2024 14:52:11
0
1
По голям ПРОСТАШКИ ЛИЦИМЕР от веждичкта НЯМА !!
Казва за бардака , но не казва че ще върне бардашките заплати дето е получавал без да има защо !!!
16.
веждичката
24.06.2024 13:55:23
0
0
хубаво помни Но защо чак сега се изказва??? Грозно е когато си ял и пилл с тези хора после да ги плюваш - явно нещо им дължи или не е получил това което е поискал -двуличник или неблагодарник ...........
15.
Пламен
24.06.2024 10:02:18
1
1
Като гледам коментарите си мисля че пак нараства страха от истината (Слави). Троловете явно са се активирали по нечия заповед. Рано или късно експертно правителство ще има. Въпросът е кога. Колкото и да се опъват сивите кардинали колкото и пари да пръскат по тролове и партии народа поузря и ще сложи точка на свинщината.
14.
До 13
24.06.2024 09:58:34
0
1
То да беше само заглавието... Цялата им редакция е неграмотна.
13.
Лазура
23.06.2024 23:38:50
0
4
Цял ден не разбрахте ли, че заглавието ви е неграмотно?
12.
Пир по време на чума
23.06.2024 22:40:02
0
7
Като ми е тъпо си пускам честването на 45 годишнината на Веждито през 1996. Клипчето в нета се казва ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА (1996). Вижте кои са гостите, как протича събитието и как гладните хора от народа надничат през прозорците, когато в магазините няма нищо!
11.
292
23.06.2024 16:56:11
0
24
Държавата на абсурдите. Дърт "проектант", обяснява как друг като него пеел на ушенца, на още по-дърти "проектанти", докато се докопва до това, което дири. Ами ти какво правеше по тези маси, бе, Веждьо? Слухтеше на ползу рода, ли? Я разкажи как врътна цесията за 3 милиона след фалита на ЦКБ.
10.
12
23.06.2024 16:31:05
0
33
Рашидов сигурно е гледал Делян как е носил куфарите на Илия Павлов ама сега не му е изгодно да го казва. Поредния мултак.
9.
До 4
23.06.2024 16:28:40
0
15
Коя е тази мутра и чалгаджийка? Ние по-младите,дето тогава сме били в 5кл не помним
8.
Бургазлията
23.06.2024 15:47:59
2
42
Общи приказки на поредното ченге!
Народа се наслуша на посредствени обяснения от милиционери.
15 години ГЕРБ ДПС унищожаваха България , сега не пускат кокала , защото успешния бизнесмен няма как да развива бизнеса си без субсидиране от държавата. Д.П е всичко друго но не и успешен бизнесмен .
7.
Даа ,
23.06.2024 15:34:44
0
24
тва #каскета го каза за тия 30 милиона, да не стартирал ДПС2 през 2020 . И никой не е обиден, никой не съди касета , никой не опровергава твърдението . Да ви кажа ли що ? Щото разбират от хора и кръчми , и от продавачи на шнорхели де , ма само от това разбират
6.
колхоZнис евреЙ руZoфил
23.06.2024 15:29:20
5
27
СЛАВчо ВЗЕ 30 МИЛИОНА лева от ГЕРБаджията общинки ОРЛИН АЛЕКСИЕВ
и 50 МИЛИОНА евра от сем.Вяхиреви Руснаците босове от ГАЗПРОМ
5.
"Бил голям психолог"
23.06.2024 15:25:09
1
25
Това ми е любимата смешка. Случва се в даден конгломерат някой да се въздигне , от сервиращ кафе , от продаващ мартеници. И обсъждате нещо - и ти сервира - ма нищо не стоплям , аз просто разбирам от хора. И тва е хубав момент. Момент в който стопляш, че си като на ринга - сам . Че на среща ти е гьон и няма кво да обсъждате , просто внимавай да не ти прибере кеша , щото разбира от хора и така е разбрал ситуацията.
И без да разбирам от хора е видно че кеша за доверието на ДПС2 ще отиде само в Учиндолския. Другите клоуни ше си останат с евтини кюфтета от лафката
4.
Вярно е!
23.06.2024 15:01:24
4
43
Също е вярно, как една мутра от Бургас му плати за да стои на първи ред на шоуто му в слънчев бряг и да се бъзика с приятелката си тогава- една чалгарка! Лошото му на Трифонов е: разчита на слабата памет на българина! А тези които помним са малцинство! Някои хора не помнят какво се е случило преди 10 дни! А най лошото е, че си вярва сам! Бил голям психолог и познавал хората! Радослав Василев - руди- дали го прецени? А онзи който го гласеше за премиер: човек от Шумен, с магазин за плувни аксесоари! Голям мениджър! А онзи плагиат??? Слави, някои хора имат памет!
3.
проектаджиЙ
23.06.2024 14:57:23
3
25
проектаджиЙ пише само оня колхозник дето пише евреЙ и е с по 50 - 60 реда коментар, лошо преведен от руZки
2.
Голяма смешка
23.06.2024 14:55:22
4
30
" Проектирането се случвало в ресторанти и кръчми " - дъртият мултак говори за десетките лета в резиденцията " Перла " където той и "Шоуто на Слави "... почиваха не е точната дума ма айде. Лошото е че присъстваха и бармани и охрана и бяхме трезвени и видяхме бая неща дето той ги проспа.
Чувал съм че още преди #Мултигруп, представена от ДПС 1 и ДПС 2 на Слави е имало хора на Перла. Мисълта ми е че е бая стара тая кръчма и там са редени проекти преди Веждичката.
Whatever, да си говорим с мумии не е време.
1.
Село Борово
23.06.2024 14:52:58
6
20
НякоЙ проектаджии? Май сте го написали неправилно. Трябваше да е някоЙ проектаджиЙ :))))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Екоминистърът дойде изненадващо в Созопол, показаха му състоянието на остров Св. Кирик Екоминистърът дойде изненадващо в Созопол, показаха му състоянието на остров Св. Кирик Ще се размърда ли най-накрая държавата От майка към дъщеря: 4 важни съвета за любовните срещи От майка към дъщеря: 4 важни съвета за любовните срещи Запознанствата са по-лесни, ако не ги приемаш (или себе си) твърде сериозно Страх от интимност? Ето как да го преодолеем Страх от интимност? Ето как да го преодолеем Признаците, по които да разпознаем, че се страхуваме от близост Зодии, които обичат  да си хвърлят парите на вятъра Зодии, които обичат да си хвърлят парите на вятъра Вие сред тях ли сте  Стотици деца наблюдават зрелищни полицейски демонстрации в Бургас Стотици деца наблюдават зрелищни полицейски демонстрации в Бургас Пред ентусиазираните малчугани работещите в структурите на МВР показаха своето оборудване, автомобили и техника Най-вкусният бананов пай с пухкава заливка, ще искате още и още Най-вкусният бананов пай с пухкава заливка, ще искате още и още Вижте рецептата Как да отблъснем комарите у дома и в градината Как да отблъснем комарите у дома и в градината Можем да отблъснем и да се справим с досадните комари и с натурални средства. Ето как Който много мрънка - остарява бързо Който много мрънка - остарява бързо 4 неща, които ви рязко ви състаряват Само Бог и професионалистите от "Сърце и мозък" спасили живота на Наталия от влакчето на ужасите в Слънчев бряг Само Бог и професионалистите от "Сърце и мозък" спасили живота на Наталия от влакчето на ужасите в Слънчев бряг Тя вече е извън опасност и вече е в съзнание, приведена е в гръдна хирургия до пълното й възстановяване Гери-Никол бясна, бившият й глези новата с "Порше" Гери-Никол бясна, бившият й глези новата с "Порше" ММА боецът Дани Илиев влюбен в екзотична секси лекарка
10 ясни знака, че на хоризонта се задава глобална война 10 ясни знака, че на хоризонта се задава глобална война САЩ, Русия, Украйна, Иран, Хизбула, Израел - много варианти и малко алтернативи за мир Майка загина пред погледа на децата си, след като оплете дрехите си в кабела на кабинков лифт и падна от 150 м височина Майка загина пред погледа на децата си, след като оплете дрехите си в кабела на кабинков лифт и падна от 150 м височина На мястото на инцидента веднага бил изпратен хеликоптер, както и планински спасители, които след продължително търсене открили тялото ѝ Най-голямата морска надпревара на над 50 килови яхти ще се проведе тази събота в Бургас Най-голямата морска надпревара на над 50 килови яхти ще се проведе тази събота в Бургас Рали „Ветроходство и приятели“ е единствената в България регата, в която може да участва всеки желаещ ветроходец, доброволец и екипаж Гривни за 50 бона, а маникюрът – тотал щета Гривни за 50 бона, а маникюрът – тотал щета Освен че си е направила видимо нескопосана ноктопластика, Тита скоро не я е подновявала и ноктите й доста са израснали в основата О, боже! Тя е жената на най-богатия в света О, боже! Тя е жената на най-богатия в света Тунингованата Лорън Санчес шокира с целулитно тяло Изцепката с трибагреника я докара до антидепресанти Изцепката с трибагреника я докара до антидепресанти Единствената ѝ компания била майка ѝ, като само с нея се отпускала да говори Беше една от най-красивите, а днес прилича на мъж Беше една от най-красивите, а днес прилича на мъж След като моделката стана на 50 е предприела не една или две пластични корекции, за да се подмлади, но не й се е получило, а напротив Едва не загуби живота си в катастрофа Едва не загуби живота си в катастрофа Футболен турнир в Бургас стартира в тон с европейското Футболен турнир в Бургас стартира в тон с европейското Двубоите ще се играят на Спортен Комплекс "Звездичка Арена" , "Диалог Арена" и игрищата в Университет "Проф.д-р Асен Златаров" Това е новият премиер на Великобритания Това е новият премиер на Великобритания 58-ият министър-председател Киър Стармър произнесе първата си реч
Иво СИРОМАХОВ Иво СИРОМАХОВ Партия "Величие" трябва да се прекръсти на "Том и Джери"
Виц на деня Виц на деня - Скъпа вече сме женени, кажи колко мъже си имала?
- Обаче няма да се сърдиш!
- Добре, няма.
- 7.
- В смисъл... аз съм 7-ми?
- Не ти си 4-ти.
Виц на деня Виц на деня - Иване, къде си?
- Играя си с децата на двора.
- Прибирай се веднага вкъщи, аз съм дала 1000 лева за компютър, той ще ми играе на ДВОРА.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Аз чуждото го не ща, само моето си искам - на когото и да е то
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори