×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 320 инцидента на тротинетки само за 6 месеца
  • 20 тежки катастрофи с 22-ма ранени за денонощие
  • 4 октомври - Ден на българския IT специалист
  • Пожари в две руски петролни депа след вероятни удари на украински дронове
  • Окончателни резултати от парламентарните избори в Австрия: Партията на свободата на върха
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

US генерал: Войната в Украйна стигна до задънена улица


23 Юни 2024, Неделя, 09:12 ч.

И двете страни трябва да намерят алтернативен метод

 

Войната в Украйна е дотигнала до задънена улица, а Русия не е успяла да постигне целите си, но въпреки всичко не е готова да седне на масата за преговори. Също така руските войски претърпяха значителни загуби в хода на бойните действия, които продължават повече от две години. Това мнение изказа бившият председател на Обединения щаб на началник-щабовете генерал Марк Мили на среща в Принстънския университет, посветена на глобалните предизвикателства, съобщава Voice of America.

Според Мили, когато нито една страна във войната не може да постигне военните си цели, са необходими преговори, но Русия не е показала желание да влезе в такива, а самият Владимир Путин – по думите му - "не е надежден партньор за преговори“, пише “Труд”.

"Малко вероятно е някой да успее да постигне политическо решение с военни средства. И двете страни трябва да осъзнаят това и да намерят алтернативен метод за решаване на политическия проблем – преговорите. Но трябва да бъдем реалисти – руснаците очевидно не са готови за преговори“, заяви Мили.

Американецът също така подчерта, че решението за водене за преговори ще зависи от Украйна, но едва ли ще се стигне до чисто военно решение за войната.

"Нито една от страните не е готова да преговаря и те ще продължат да се атакуват взаимно, освен ако на бойното поле не се случи нещо наистина непредсказуемо и неочаквано“, убеден е американският генерал. Той смята, че Путин възнамерява да възроди "нещо като Руската империя, да създаде буферна зона по границите си, да унищожи НАТО и да го отдели от САЩ“.

Мили подчерта, че предоставянето на достатъчно оръжия и издигането на украинската армия до ниво, при което да може изтласка 300 000 руски войници от своята територия, може да се окаже непостижима военна цел. По негови оценки числеността на руските сили на територията на Украйна в момента е около 200 000 войници.

 


В категории: Войната в Украйна


6
Коментара
Проговори за развода
Проговори за развода 04/10/2024, Петък 20:20 1
6
Коментара по темата
6.
проссия хаос анархия
23.06.2024 12:23:40
6
5
Курс рубла-долар 200
Източник: Yandex
Валутата, която руските граждани и компании държат в брокерски сметки, не може да бъде обект на блокиране и в резултат на това ще се направи принудително конвертиране, обясниха от борсата по-рано. Приблизително 5% от средствата в чуждестранна валута са били блокирани, според оценката на Digital Broker. Компанията, заедно с други големи брокери, включително дъщерно дружество на Raiffeisenbank, Finam и BCS, обявиха на 13 юни, че спират тегленето на долари и евро от сметки, което обаче скоро беше възобновено.



Евро-рубла
Евро-рубла
Източник: Zonanews
Седмица по-късно борсата срещна проблеми с теглене на китайски юан, съобщи брокерската компания Sinara в петък. Причина за това са санкциите срещу борсата и NCC, обясни Sinara, добавяйки, че те въвеждат временни ограничения върху транзакциите в юани за своите клиенти. Самата борса увери, че транзакциите с юани "се извършват нормално" и без забавяне на дебитиране и кредитиране на средства.



На 12 юни Московската борса беше включена в "черните списъци" на американското Министерство на финансите със своите ключови структури за разплащане - NCC и Националния депозитар за разплащания (NSD). На следващия ден търговията с щатски долар, евро и хонконгски долар спря на борсата и Централната банка започна да определя официални курсове за транзакции на извънборсовия пазар.



Де факто единствената чуждестранна валута, достъпна за търговия, беше китайският юан. Но търговията с юани може скоро да бъде спряна, каза източник, близък до Централната банка на Руската федерация, пред Bloomberg. Според него китайските банки, предоставящи такива транзакции, най-вероятно постепенно ще прекратят операциите с борсата поради заплахата от вторични санкции на САЩ.
5.
Победа за Русия!
23.06.2024 12:08:00
5
8
Русия е прекрасна държава, със свои проблеми, както всички останали, няма идеални. Жалко за загиналите войници, доброволци, наемници, цивилни от Русия, но целта оправдата средствата. Русия побеждава и ще победи, независимо на колко гей парада отидете и колко се надъхвате в коментарите.
Още стои висящ въпрос дали част от победата й ще означава България да бъде помляна, но както върви не просто си го заслужаваме, но и напираме да стане така.
4.
Дернев
23.06.2024 11:57:06
7
7
"...да унищожи НАТО и да го отдели от САЩ“." НАТО иска да унищожи Русия, а не обратното. Ако иска нещо, което е крайно време и европейците да поискат, докато НАТО не унищожил Европа, то е да отдели САЩ от НАТО за да не го ползва по света за свои и единствено нужди.
Оставете Украйна и Русия сами да си отрегулират отношенията и войната веднага щепреключи. Никаква империя не иска да възстановява Путин, а да изгради живо, действащо ОНД, за да спре чуждите апетити към страните от него. Това трябва да иска и Европа за да си осигури суровинна сигурност в Глобализацията.
Затова НАТО вън от Европа, СЕЩ със силна единна армия и военен съюз с Русия/ОНД за да запазим Европа за европейците.
3.
Лидер са по подводен флот
23.06.2024 11:11:39
7
9
Вчера поредния ракетен кораб , Циклон номер някой си станал подводница.
Най - кефи как още в началото някъв Британски адмирал се истъпани и декларира че може да потопи целия руZки флот за 12 - 15 минути. И никой нищо не отговори. Също кефи как отидоха до Куба и демонстративно ги изгониха. Има сума снимки с Американска подводница до тяхната бракма.
Надявам се братята руси поне някоя стара пералня да са взели от Куба , дейба бушмените прости.
2.
123
23.06.2024 09:57:35
9
18
Стига глупости. На цял свят Русия показа че се свършва с лидерството на САЩ,отстоява своята цялост и идентичност. Е не се харесва на Мали и други като него,но уви.
1.
1
23.06.2024 09:22:35
16
9
скоро бесене джудже
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 знака, че той не държи на вас 6 знака, че той не държи на вас Пише ви съобщения, но не намира време да се видите 6 причини, заради които винаги ще сте шаферка, но не ѝ булка 6 причини, заради които винаги ще сте шаферка, но не ѝ булка Избирате грешния човек отново и отново Ето кои са най-желаните жени според зодията Ето кои са най-желаните жени според зодията Жените Близнаци са майстори на комуникацията и притежават бърз ум, който може да очарова всеки, когото срещнат Рецепта за кюфтенца в сладко-кисел сос - Нику Данго Рецепта за кюфтенца в сладко-кисел сос - Нику Данго Вкусно предложение от японската кухня 9 грешки, които вегетарианците допускат 9 грешки, които вегетарианците допускат Най-типичните грешки, които хората допускат при този вид хранене България преди 100 години - тогава или сега сме по-добре? България преди 100 години - тогава или сега сме по-добре? Исторически е доказано, че търпението на българина не е безкрайно, както и че ракията и виното винаги са били по джоба на всеки Ще следим членове на СИК, които напускат поста си веднага след подписа в началото на изборния ден Ще следим членове на СИК, които напускат поста си веднага след подписа в началото на изборния ден Призовавам членовете на СИК да се отнасят коректно и отговорно към задълженията си в комисиите, да не се появяват чак в края на изборния ден само да се подпишат на протоколите, каза председателят на РИК-Бургас Фани Семерджиева Димитър Маринов идва в Бургас за предпремиера на филма за Гунди Димитър Маринов идва в Бургас за предпремиера на филма за Гунди Не пропускайте „Гунди- Легенда за любовта“ на 12 октомври в Културен дом НХК Разкриха схема за избягване плащането на данъчни задължения Разкриха схема за избягване плащането на данъчни задължения Намерени и иззети са над 9 000 артикула, носещи знаците на защитени търговски марки Новата синоптичка на Nova с тяло на богиня Новата синоптичка на Nova с тяло на богиня Известната инфлуенсърка Деница, носителка на титлата „Мис България“ през 2011 г., е виден модел на „Визаж“
Барак Обама ще води кампания за Камала Харис Барак Обама ще води кампания за Камала Харис Обама и съпругата му Мишел подкрепиха кандидатурата на Камала Харис за президент още през юли Гърция дава 10 000 евро, ако се преместите ето тук Гърция дава 10 000 евро, ако се преместите ето тук Примамват мераклии с безлихвени заеми, данъчни облекчения и помощи Престъпник нахлу с взлом в чужда къща: Изпра, изчисти и сготви Престъпник нахлу с взлом в чужда къща: Изпра, изчисти и сготви 36-годишният Дамян Войнилович беше осъден на 22 месеца затвор в Кралския съд на Кардиф този четвъртък за необичайното престъпление Ще става дядо Ще става дядо Рапърът Еминем влиза в нова роля в живота си Издъхна едва на 20 години, но спаси живота на четирима с даряване на органите си Издъхна едва на 20 години, но спаси живота на четирима с даряване на органите си Винаги е казвал, че ако нещо му се случи, би искал да даде шанс на други да живеят, каза майка му Нагъл до безобразие Нагъл до безобразие Изнудва ЦСКА за 1,2 млн.лева Загазиха здраво Загазиха здраво Съд в Тексас съди тик ток Разминахме се с Апокалипсиса след атака по АЕЦ Курск Разминахме се с Апокалипсиса след атака по АЕЦ Курск За щастие на Русия и на Европа летателният апарат е свален над Курчатов Абдала Бу Хабиб: Хасан Насрала е убит, защото искаше мир, а Нетаняху – война? Абдала Бу Хабиб: Хасан Насрала е убит, защото искаше мир, а Нетаняху – война? Оказва се, че мирът в Близкия изток не е бил и не е част от плановете на Израел Кристал помага на Овена срещу стреса, а Козирогът да внимава с авантюрите! Кристал помага на Овена срещу стреса, а Козирогът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 4 октомври 2024, петък 
Румен Радев, президент Румен Радев, президент Няма пряка заплаха за България от конфликта в Близкия изток, но рискът от терористични атаки се повишава Виц на деня Виц на деня - Мамо, тука мирише на парфюма на тати! - възкликна малкият Иванчо, докато с майка му минаваха покрай кръчмата... Виц на деня Виц на деня - Докторе, с разстройство мога ли да пия ракия?
- Аз с вода я пия, ама щом така ти харесва...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Гостите разбраха намека, че е време да си ходят, едва когато станах да отвържа кучето.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори