×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа


Голяма придобивка за българската история! Ценни архиви се появиха в Интернет платформа
Предстои да качим интересни документи от Георги Раковски за произхода на името българи и за това откъде произлизаме, каза писателят Иван Тренев
20 Юни 2024, Четвъртък, 19:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Сред обнародваните документи са писмата от Данаил Попов до Иван Драсов и обратно за предателството на Левски

Първата свободна платформа за архиви от цяла България, свързани с историята, стартира официално и всеки има достъп до нея, обяви пред Флагман.БГ писателят Иван Тренев, който е неин инициатор. Ценните документи, които се публикуват в сайта, спомагат да се разкрие истината за събития от миналото. Някои от тях откупуваме от чужбина, разказва авторът на книгата "Васил Левски 150 години безсмъртие. Уставът на БРЦК", който е и и член на Съюза на българските журналисти.

В платформата сме предвидили до края на годината да качим над 10 000 тома исторически книги, добавя той.

„В сайтът ние няма да поместим само архивите, които сме закупили, а те са около 10 000 единици, но и всички възможни от цялата страна, до които може да се доберем. Всеки българин, който има ценни документи и би искал да ни ги предостави за сканиране, ще помогне много на българската история“, заяви писателят-музикант.

Писател получава анонимни заплахи заради архива на Васил Шанов и предателите на Левски

„Санстефанският мирен договор, който не е показван, вече е публикуван. Няма да го намерите в Националната библиотека. Досега имаше малка вероятност да го разгледате, но само, ако отидете в Турция и ако някой реши все пак да ви го покаже“, добавят той.

Иван Тренев в ролята на Христо Ботев в документалния филм "Ботйов отвъд понятното". Може да го гледате тук: www.youtube.com

До момента в платформата са качени около 1000 документа. 

„Берлинският договор също е поместен в платформата. Предстои да бъдат обнародвани в сайта и всички подобни документи от Първата и от Втората световна война. Прекрасни снимки, които бяха спасени, на Васил Левски, Стефан Стамболов, Христо Ботев, ще бъдат поместени в „Свободни архиви“. Това, което виждате в Интернет, не са истинските снимки на Ботев и Левски. Те са с лошо качество“, заяви Тренев. 

Има ли злокобен план за унищожение на България?

Вече са публикувани ръкописи на писма от Данаил Попов до Иван Драсов и обратно, от които става ясно как Апостолът на свободата е бил предаден, но не от Кръстю Никифоров (поп Крътю). Едно от писмата на Васил Левски до масона Теофан Райнов в Гюргево с дата 25 ноември 1871 г. пък става ясно бил ли е част от ложата Дякона. То завършва с „Ваш брат В. Лъвский“, а това обръщение се използва при Свободните зидари като членове на едно велико семейство и братя по дух. Може да го видите тук: svobodniarhivi.com

Писмо от Васил Левски до масона Теофан Райнов в Гюргево

„Предстои да качим интересни документи от Георги Стойков Раковски за произхода на името българи и за това откъде произлизаме. Те не са обнародвани досега. Ще публикуваме и доказателства за произхода на кирилицата, че е българска азбука“, казва писателят. 

Иисус Христос е българин, а събитията, описани в Библията, са се случили на Балканите

Според него няма траки и древни гърци. Той припомня, че дори самият Херодот признава, че елините са всъщност старите българи, които са били колонизирани от данайците. По-късно те са се нарекли пак елини, като са ни взели езика, културата и божествата. 

Вижте и Писмо от Данаил Попов до Иван Драсов в Писек относно фалшиво известие за залавянето на Левски, присъдите по обира на пощата, публикувани във в. „Дунав“ и завръщане на Л. Каравелов в Букурещ: 

Може да го разгледате в платформата "Свободни архиви"

„Работихме дори и през нощта, за да може да имате достъп до архиви в сайта. Той не ни носи никакви финансови облаги. Иван Тренев е изключително талантлив човек, който не е само добър писател, музикант, но и участва като актьор във филми за Раковски и за Ботев, създадени по негова инициатива“, каза пък д-р Мариана Пейчева, която е част от екипа, създал платформата за архиви. 

Раковски доказал, че българите са първите християни в света

В сайта ще има секции за дигитални книги, ръкописи, вестници, карти, както и блог със статии и научни изследвания, които ще публикуваме за истинската българска история, а именно - автохтонния български произход (местен) на Балканите, като първи жители и цивилизатори на всички народи в Европа, каза пред наш репортер Иван Тренев. 

Той отправи апел към всеки, който има възможност да помогне финансово за откупуване на нови архиви и за сканиране на още книги и документи, да помогне. Може да помогнете за каузата чрез банкова сметка на Фондация "Културна Революция": 

BG70UNCR70001525281518
Суифт код - UNCRBGSF
Титуляр - Cultural Revolution

 


В категории: Просвета


14
Коментара по темата
14.
Пусть всегда будет Солнце до 13
21.06.2024 13:11:44
0
1
Точно проф.Евгени Сачев преподавател в ДПСорско Масонския ДСмиционерска УНИшйт Университет гнездо на милиционери с МАСОНски уклон създатели и подръжници на изчислени псевдоокултни,псевдо патриотични и псевдо измислени факти идеи и подрйжници на идеите Бялото братство и др подобни фянтакмагарии
Проф.САЧЕВ виден ИМАНЯР участвал в изкопаване и продаване на БГ антики златни съкровища и БГ алтефакни на богати РУСКИ КГБ охибери които ги изнесли БГ съкровикя в МОСКВА за няграда КГБ нарежда на милиционерите от ДС да дадат титла прафесор на тоя нац.предател
С парите от имянярство проф.САЧЕВ угоява тлъста си щерка Слонеца Сачева като я записва във всевъзможни ЗАПАДНИ Университети и ПЛАЩА скъпите и след дипломни бакялавърски степени и специализации в чужбина
13.
Пфффф
21.06.2024 06:32:07
1
3
Г-н Тренев да обясни защо бащата на една от мисирките на Бойко - Деница Сачева, а имено проф. Евгений Сачев го представя като негово протеже.
12.
фактолог
21.06.2024 05:38:50
0
6
Георги е син на СТОЙКО
Раковлията. Казва се: Георги
Стойков
Раковски , братя Българи.
11.
Пусть всегда будет Солнце
21.06.2024 00:30:36
2
4
ЛЕВСКИ е предаден ня турците от съдържателе на Къкринския хан -староприемница кримските ЕВРЕИ Моше(Марин) ЛУКАН и сестра му Венеция(Величка) Хашнов защато задигвал 2 торби с алтъни от касата на хана за да финансира БРЦК
Моше ЛУКАН(Марин ПопЛуканов) е ДЯДОТО на БКПпремиера Андрей Карло ЛУКАНОВ(руски КГБ агент убит от украински наемници зарад далавери и кражби с руска ГАЗ)
ЛУКАН-на еврейски Стая,Клетка,място за отдих,Староприемница ,крайпътен хан

ЛЕВСКИ е МАСОН използвал е масонски ритуали с КРЪВ ,заклинания с револвер Библия,човешки черепи и ножове.
Революционите комитети и тяхната окулгна (скрита)
дейност повтарят 1 към 1 структура на Масонски ложи
Комунизма е МАСОНКО дело на руски и германски ЕВРЕИ хазари
Оснавателя на Коменизма КАРЛ МАРКС син на богат ЕВРЕЙски търговец с фамилия МОРДЕКХАЙ(на иврит Стачкуващ,Бунтовник,Анархист)
10.
Шизо
20.06.2024 21:28:30
3
8
На Тоя въшльо всеки който му противоречи в измислената страница веднага го блокира и получава бан ! Толкова с истините които публикува ! Но щом има глупаци има и тарикати !
9.
6
20.06.2024 21:02:49
2
5
Главата ти е фалшифицирана на тебе
8.
до 6
20.06.2024 21:01:08
4
4
Ботев е коменист бе тъпир ! " Вярвам в единната обща сила на человеческий род на земното кълбо, за да твори добро.
И в единний комунистически ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство " Христо Ботев Символ-верую на българската комуна
7.
побъркан националист
20.06.2024 20:55:47
2
11
Първият динозавър е живял в България ! Казвал се е Динко и е бил домашен любимец на хан Кубрат
6.
Муааа
20.06.2024 20:18:34
5
12
Този човек не е добре. Не му се вързвайте на глупостите, колкото и красиви да ви изглеждат. Истинските български архиви са в Русия, защото са отнесени от Съветска армия след 9 септември 1944.
Едни изкарват Левски въшльо, други масон, трети изкарваха Христо Ботев комунист чрез фалшификата наречен Символ-верую. Изобщо всеки употребява националните светини за да изпълни някаква поръчка
5.
*********
20.06.2024 20:06:46
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Смяяяяяях
20.06.2024 20:05:13
4
11
Станахме като македонците, всички и всичко произлиза от България.
3.
ААААААААААА
20.06.2024 20:02:30
6
5
Соросоидите пак ли са съчинявали ? Няма да се учудя да са изкарали всички първите евроатлантици
2.
Unabomber
20.06.2024 19:51:22
11
9
Тоя самозван "историк" Тренчев е уникален. Такива глупости ражда богатото му въображение, че с глас съм се смял. Обясняваше че с Колумб плавал и българин. Обясняваше че Раковски пътувал до Лондон. Обясняваше че българите били най-стария народ в света. И още 1000 подобни шантави истории.
1.
оффф...
20.06.2024 19:41:19
5
10
Флагман някаква договорка ли имате, за да рекламирате творчеството точно на Иван Тренев?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нужно ли е "пеш патрули" да обикалят Моста и натоварените места в Бургас Нужно ли е "пеш патрули" да обикалят Моста и натоварените места в Бургас Причината е честите злополуки около мостика и неспазването на забраната за скачено от него 5 неща, които карат мъжа да е верен на жена си 5 неща, които карат мъжа да е верен на жена си Когато една жена подкрепя мъжа до себе си и не го кара да чувства съмнение 3-те най-спокойни зодии - какво можем да научим от тях 3-те най-спокойни зодии - какво можем да научим от тях Ето как да откраднете малко спокойствие „Подпорната стена” на Алепу е законна, реши окончателно ВАС „Подпорната стена” на Алепу е законна, реши окончателно ВАС До две години на първа линия ще има изградена голяма жилищна сграда с апартаменти, обясняват от инвеститора Най-вкусната запеканка с карфиол, сметана и кашкавал Най-вкусната запеканка с карфиол, сметана и кашкавал Ето я рецептата Враг в дома ви: защо това красиво цвете не трябва да се държи вкъщи Враг в дома ви: защо това красиво цвете не трябва да се държи вкъщи Знаете ли, че красивите на пръв поглед растения могат да се окажат истинска отрова, която за нула време ще превърне живота ви в кошмар Той изпя култовия хит "Радка пиратка" през миналия век, а едва сега мина под венчилото Той изпя култовия хит "Радка пиратка" през миналия век, а едва сега мина под венчилото Съпругата му е от Горна Оряховица и е известна като най-добрата рибарка в целия регион Любимата на този бивш министър се фука с рокля за 2 бона Любимата на този бивш министър се фука с рокля за 2 бона Дългокраката блондинка, която неведнъж е засичана с аксесоари за десетки хиляди, и този път бе изтупана в цветна рокля на австралийската марка „Зимерман“ Инфаркт покосил украинецът на Южния плаж в Китен Инфаркт покосил украинецът на Южния плаж в Китен Починалият е на 71 години, пристигнал е в България на почивка със съпругата си Скача броят на неграмотните младежи в 36% от областите у нас Скача броят на неграмотните младежи в 36% от областите у нас Това представлява риск за икономическото развитие на някои региони
Салатата "Цезар" днес става на 100 години Салатата "Цезар" днес става на 100 години Тя е създадена в Мексико от италиански имигранти Какво става с тази световноизвестна звезда? Отмени концерт заради здравето си Какво става с тази световноизвестна звезда? Отмени концерт заради здравето си Много съжалявам, каза певицата "Политико": Тръмп прави сделка с Путин, спира Украйна за НАТО? "Политико": Тръмп прави сделка с Путин, спира Украйна за НАТО? Конгресменът от Републиканската партия Дон Бейкън заяви пред репортери, че Тръмп е казал: "Ако Украйна победи, каква ще е ползата? Ужас! Над 450 души се натровиха от краставици със салмонела Ужас! Над 450 души се натровиха от краставици със салмонела Партидата краставици е изтеглена от пазара Торите губят властта, бивш главен прокурор вероятно ще е новият премиер на Великобритания Торите губят властта, бивш главен прокурор вероятно ще е новият премиер на Великобритания Очаква се лейбъристите ще спечелят 428 от 650-те места в парламента Ад край Покровск и Торецк, украински бойци бият тревога заради мощни атаки Ад край Покровск и Торецк, украински бойци бият тревога заради мощни атаки  Руснаците се опитвали да ги пробият с пехота и дронове, разчитали предимно на масирани пехотни атаки Доналд Тръмп води пред Джо Байдън според нови проучвания Доналд Тръмп води пред Джо Байдън според нови проучвания Това е най-голямата преднина на Тръмп в проучване на "Таймс"/Сиена от 2015 г. Тази порно звезда излиза предсрочно в пенсия, имала страшни болежки Тази порно звезда излиза предсрочно в пенсия, имала страшни болежки Култовата актриса не можела да стане от леглото след снимки Тази държава удължава работната седмица? Шест дни за икономически растеж Тази държава удължава работната седмица? Шест дни за икономически растеж Шестдневната работна седмица ще помогне в борбата с недекларирания труд ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай ЕС ще въведе мита върху всички онлайн стоки от Китай Ще падне сегашната безмитна ценова бариера от 150 евро
Бойко Борисов Бойко Борисов Новият Пеевски в парламента е Костадин Костадинов Виц на деня Виц на деня - Как се казва дъщеря ти?
- Пенка, ама и викаме Бумеранг.
- Защо?
- Три пъти се омъжва и пак се връща.
Виц на деня Виц на деня - Как се нарича мента и мастика заедно?
- Облак.
- А поотделно?
- Това вече е разкъсана облачност.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Тя така се наведе, че цялото ни приятелство отиде на кино...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори