×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Червените барони, олигарси и предатели ме свалиха от БСП, твърди Корнелия Нинова


Червените барони, олигарси и предатели ме свалиха от БСП, твърди Корнелия Нинова
Доскорошните ми заместници и колеги са пешки в чужди ръце, убедена е Корнелия Нинова
19 Юни 2024, Сряда, 18:21 ч.
Автор: Флагман.бг

Някой нарече това, което се случи "дворцов преврат", а други - дворцов преврат с пешки, с пионки, но ме отстраниха, за да обслужат дълбоката държава, смята Корнелия Нинова 

Тежка загуба на изборите. Резултатите - катастрофални. Поех отговорност и подадох оставка. Тръгнаха сложни процеси в партията. Мислех да не говоря, но имам една голяма тревога от това, което става в момента. Това разкри бившият лидер на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

"Някой нарече това, което се случи "дворцов преврат", в някоя медия го прочетох. Дворцов преврат с пешки, с пионки. Това, което се случва в БСП, зад него стоят други сили. Боли ме защото БСП е може би единствената партия, която се управлява демократично. Последната крепост срещу дълбоката и завладяна държава. Искам да се обърна към хората, които ни подкрепят, дръжте се, бъдете убедени социалисти", посочи тя.

"Превратът и силите зад него - през тези години се изправих срещу 5 много силни големи групи от хора и интереси. Те се обединиха и това, което се случи с мен е естествен завършек.

Става дума за следните групи:

Първата са т.нар. "червени барони" в БСП. Това са аристократичните фамилии, които не можаха да приемат, че обикновен социалист е оглавил партията. За тях партията е семейна фирма.

Втората са "червените олигарси", които използваха постовете си в БСП, за да трупат лично богатство. 

Третата група е либералното, олицетворявано от Сергей, който иска да се връща. Никога няма да ми простят моята битка с джендър идеология. Той подкрепя Истанбулската конвенция. 

Четвъртата група е дълбоката или т.нар. "паралелна държава" - моделът ГЕРБ. 

В последните години се включи и президентът Радев, защото иска да има собствен проект, да бъде алтернатива и да унищожи БСП. 

Доскорошните ми заместници и колеги са пешки в чужди ръце. 

Разделиха си порциите и сега ще ги употребят. Сега им го казвам, вчера също им го казах. Гледайте партията, оставете ме мен, но сега са опиянени и правят грешка след грешка. Затова съм тук. Болката ми е за БСП", разказа тя. 

Нинова е категорична, че няма да си оттегли оставката и припомни, че е отнесла голяма доза подигравки, когато го е направила преди. 

"Обадиха ми се много стойностни социалисти и казаха" моля те, оттегли я, защото става страшно". Казах, че ще се изложа. Направих компромис, отнесох подигравките, но сега не е същото. Няма да го направя", допълни тя. 

"Умува се на "Позитано" как да не бъда допусната до пряк избор за председател на БСП. Има наказание по нашия устав, с което една година не можеш да се кандидатираш за такъв пост. Това е с една цел - служебно да ме отстранят от възможността да се кандидатирам за председател", каза бившата председателка на БСП. 

"Аз съм въвела прекия избор, борила съм се неистово. Сега искат да им го отнемат. Добре, момчета, като сте толкова добри и умни, ще правите новото ляво, защо ви е страх да се явите на пряк избор пред партиите си другари? Аз знам. От резултата", обясни Нинова. 


В категории: Политика


9
Коментара по темата
9.
Корни се жалва на Бойко
19.06.2024 22:01:15
2
23
Нинова да не е по-малко евроатлантик от Кирил Петков - оръжието и боеприпасите за Украйна си вървяха, когато тя беше министър на икономиката.
Вярно, не държавни фирми са изнасяли оръжието и боеприпасите пряко, а през частни фирми и то през трети страни. Нинова не е разрешавала изнасянето като министър.
Оръжието и боеприпасите за Украйна ще си вървят по формулата "Нинова" - всичко ще е джус, Нинова пак няма да го е изнасяла.
8.
Успех в това начинание!
19.06.2024 21:40:13
5
34
Киро и Асеня са като Корни, имат задача да ликвидират ПП-ДБ, както Нинова ликвидира БСП!
Корни я ясна, тя е г-жа Лъжа от години!
Нинова изпълни заръката на Иван Костов, фалира БСП и уверено я води към бунището на историята! Изпълнява се предсказанието на Ванга: БКП/БСП ще умре от жена чужда , Нинова е с тези,които са на власт, ако може и в ГЕРБ ще се запише!!!
7.
Аааа
19.06.2024 20:37:19
4
37
викаш не са те изхвърлили щото за 10г така и не успя да реформираш БСП и да я превърнеш в модерна лява партия, а не комунистическа кочина лежаща на гласовете на размазаните от Ковид 80г комунисти. А това, че превърна спореща за победата партия в бореща се за влизане в парламента пак ли са заговори някакви? Една хубава избирателна активност от 50%+ ще ви накове финалния пирон на вас, ама хората не им се занимава с вас повече...
6.
Дааа
19.06.2024 20:33:50
33
9
Права е, сега червените боклуци от дъртото крадливо минало, ще се съешат с клонингите дпс-гроб и ще направят правителство.
5.
Коко
19.06.2024 20:02:51
2
43
да се оттегли значи да се раздели с контрола на партийната субсидия, трудна работа
4.
Аз
19.06.2024 19:40:50
6
47
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, Корнелия Нинова!
Тази дама по безочие и наглост конкурира и успява да победи доста от BG политиците!
3.
Музика и танци с флагман Мексиканци
19.06.2024 19:31:27
0
24
Нищо клубната звезда от бедрум бич
ХАМЗА може та замести
2.
кака Мара
19.06.2024 19:02:38
7
48
Време е медицината да се намеси -подала оставка,ама иска пак да се кандидатира.
Кокалът е много сладък и не е за изпускане.
1.
Е НАЛИ САМА
19.06.2024 18:49:03
6
53
Си подаде оставката,червена чумо...за какви олигарси и бла...бла глупости говориш...???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кошмар на гръцката граница, хиляди затапени с часове Кошмар на гръцката граница, хиляди затапени с часове "Какъв е този ужас на границата посока Гърция неделя в 8ч.?", гласи коментар на нашенец Одит показа шокиращи нарушения в управлението на екскмета Иван Жабов в Средец Одит показа шокиращи нарушения в управлението на екскмета Иван Жабов в Средец Новият кмет Иван Кичев го предава на прокуратурата Искаше да си тръгне като Алек, но от слушалката му казали коя да избере Искаше да си тръгне като Алек, но от слушалката му казали коя да избере На финала исках да си тръгна без да правя избор, но в слушалката ми казаха „Избери Виктория” и ги послушах, призна Виктор Спипаха Борко от Пловдив с 30 хапчета амфети на крайбрежната в Слънчев бряг Спипаха Борко от Пловдив с 30 хапчета амфети на крайбрежната в Слънчев бряг Таблетките били с щампа "Q", вероятно е щял да ги пласира 8 знака, че сте добри приятели с партньора си, но вече не сте влюбени 8 знака, че сте добри приятели с партньора си, но вече не сте влюбени Споделяте всичко... освен чувствата си 10 неща, които трябва да забравите, за да бъдете щастливи 10 неща, които трябва да забравите, за да бъдете щастливи Освободете се от хората, които ви задържат 4-те зодии с най-много таланти 4-те зодии с най-много таланти Хората от тези знаци често са мултиталантливи Драматично намялаха българските гурбетчии във Великобритания Драматично намялаха българските гурбетчии във Великобритания Спадът е сериозен  ЛИНА представи изследвания за вродени малформации на XXII педиатрична научно-практическа конференция ЛИНА представи изследвания за вродени малформации на XXII педиатрична научно-практическа конференция Форумът събра лекари от цялата страна и предизвика голям интерес Голям риск да останем без студенти, заради по-високите такси в университетите Голям риск да останем без студенти, заради по-високите такси в университетите 20 % от студентите може да отпаднат от системата
Едва ли се предполагали какви опасности крият пластмасовите шишета Едва ли се предполагали какви опасности крият пластмасовите шишета Може да се разболеете от диабет Най-богатият в света е с гаджето си близо до България Най-богатият в света е с гаджето си близо до България Когато не се забавляват във водата или във въздуха, се наслаждават на романтични разходки из острова и вечерни излети Forbes: Замърсяването на река Сена може да отмени Олимпийските игри в Париж Forbes: Замърсяването на река Сена може да отмени Олимпийските игри в Париж Eau de Paris, градската компания за водоснабдяване, свързана с правителството, каза в петък, че Сена е тествана за опасни нива на замърсяване с E. coli Преби до смърт детето си с бухалка и хич не съжалява Преби до смърт детето си с бухалка и хич не съжалява Мехмед от Хасково не се признава за виновен Много е вероятно Байдън да не стигне до изборите през ноември, смята Боян Чуков Много е вероятно Байдън да не стигне до изборите през ноември, смята Боян Чуков Европа се готви за промените след идването на Тръмп на власт, смята той Най-близкият приятел на този актьор го предупредил да не се жени за Дженифър Лопес Най-близкият приятел на този актьор го предупредил да не се жени за Дженифър Лопес Мат Деймън  се страхува, че Бен Афлек отново ще посегне към алкохола Вещица ли е Вещица ли е Поне така смята новото й гадже Тя е единствената жена в живота на Фреди Меркюри, днес е една от най-богатите във Великобритания Тя е единствената жена в живота на Фреди Меркюри, днес е една от най-богатите във Великобритания Ще придобие 190 млн. паунда от продажбата на каталога на Queen Голям астероид ще премине покрай Земята Голям астероид ще премине покрай Земята Смята се, че астероидът е с размер между 120 и 260 метра и може да се наблюдава дори с обикновен бинокъл Невиждана суша мори Сицилия Невиждана суша мори Сицилия Кметове секвестират частни кладенци, за да спасят от жадна смърт добитъка
Николай Марков: Николай Марков: Мозъчният тръст и всичко останало във „Величе“ съм аз, няма други! Виц на деня Виц на деня 22:00:
- Скъпи, кое е по-важно за теб футболът или аз?
23:45:
- Разбира се, че ти!
Виц на деня Виц на деня - Здрасти, що си намръщен?
- Щото синът се жени.
- Епа, то сите се женат. Как се казва булката?
- Ханс.
- Аа, ти за това си нервозен. Щото името не е македонско...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Феминистката - жена, която няма полов живот, но твърди, че тя самата така е решила.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори