×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • София посреща мощите на Свети патриарх Евтимий
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Със скандал завършила вечерята на лидерите на ЕС относно бъдещето на Урсула фон дер Лайен


Със скандал завършила вечерята на лидерите на ЕС относно бъдещето на Урсула фон дер Лайен
Трябва да се задуши, казал президентът Еманюел Макрон на Джорджа Мелони (на снимката)
18 Юни 2024, Вторник, 21:56 ч.
Автор: Флагман.бг

Очакваше се разговорите да издигнат Урсула фон дер Лайен за втори мандат като президент на Европейската комисия

Вечеря, на която са присъствали европейските лидери, е завършила с остри спорове за бъдещето на Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия.

Очакваше се разговорите да издигнат Урсула фон дер Лайен за втори мандат като президент на Европейската комисия. Но приключиха на фона на твърденията, че Германия и Франция са се опитали да „изместят настрана“ евроскептичният италиански лидер Джорджа Мелони.

„Трябва да се задуши“, казал президентът Макрон по време на хаотичната вечеря на върха, цитиран от The Times, съобщава trud.bg.

Всяко споразумение между европейските лидери относно това дали да подкрепят Фон дер Лайен, Антонио Коста, председателя на Европейския съвет, и Кая Калас, като върховен представител на ЕС по външните работи, беше отложено до 28 юни. Датата е само два дни преди предсрочните парламентарни избори във Франция, за които мнозина в блока се опасяват, че може да парализират вземането на решения.

За да си осигури подкрепата на Мелони, както и на Холандия, Унгария и Словакия, ЕС ще трябва да постигне съгласие по спорни политики относно миграцията и околната среда. Очаква се Мелони също така да поиска ключови постове за евроскептици като заместник-председатели на Комисията, тъй като Италия, а и други държави, настояват за по-строги политики по границите и предоставянето на убежище.

Ръката й беше подсилена възхода на консерваторите, националистите и евроскептичните десни на изборите за ЕС преди десет дни. „Не става дума за имената, а за политиката и методите на бизнеса, както обикновено, опитвайки се да пришием всичко между обичайните заподозрени“, каза дипломат, запознат с дискусиите. „Изборите промениха баланса.“

Вечерята, проведена в Брюксел в Европейската комисия в понеделник вечерта, беше свикана от полския лидер Доналд Туск и гръцкия премиер Кириакос Мицотакис в ролята им на преговарящи за Европейската народна партия (ЕНП), консервативният центристки блок, който излезе първи на изборите. Към разговорите с германският канцлер Олаф Шолц и Педро Санчес, социалистическия министър-председател на Испания, се присъединиха Макрон и белгийският либерален премиер Александър Де Кроо. Целта им беше бързо постигане на сделка за Фон дер Лайен. Събитието обаче се оказа провал. 

Останалите 21 лидери на блока бяха оставени да се мотаят три часа, преди да бъде сервирана късна вечеря с пържена минтай, последвана от ром баба.

. „Това беше гаф“, каза един служител. „Имаше голямо разочарование, тъй като някои се опитаха да прокарат бързо решение, без да споделят всички подробности за сделката или да включат партньори в дискусиите.“

Твърди се, че Мелони „полудяла“, тъй като „прекарала часове в чакане, докато другите три страни се опитвали да постигнат сделка, като казвали, че нямат нужда от нея“. Един дипломат добави: „Имаше явен опит да се изолира Мелони. Много лидери бяха шокирани, защото става въпрос за Италия - член-основател на ЕС."

Безизходицата подчертава нарастващата роля на Мелони в ЕС.

„Те се нуждаят от Мелони. Тук свършва първият урок“, каза дипломатът.


В категории: Политика


Флагман.БГ Моторист загина в жестока катастрофа Моторист загина в жестока катастрофа 29/06/2024, Събота 15:00 0
Флагман.БГ 6 неща в дома ви издават, че сте бедни 6 неща в дома ви издават, че сте бедни 29/06/2024, Събота 13:40 1
Флагман.БГ Катастрофа затапи АМ "Тракия" Катастрофа затапи АМ "Тракия" 29/06/2024, Събота 12:27 1
9
Коментара по темата
9.
XX
19.06.2024 11:07:30
2
4
ДО 5

"Ако Марсула Вон Дер Лайнен бъде преизбрана , това би означавало практическия КРАЙ на ЕС !" - ДАНО бъде преизбрана. Повече от половината хора в ЕС подкрепят ЕНП, ПСЕ и либералите.
8.
Барон Мюнхаузен
19.06.2024 10:05:25
4
7
Няма ли вече да я махнат, тая тъпа фашистка шафрантия - фон фекалия.
Защо не си гледа хубавата професия с дъх на вагина.
7.
До 2
19.06.2024 08:07:12
2
9
Всъщност в статията се говори повече за Мелони, но ти откъде да знаеш като си прочел само заглавието
6.
Българина
19.06.2024 02:04:25
5
13
До 4 1:

Те хамериканците и афганите караха да се предадат, АМА... бегаха с 200
5.
За чиповете пералните и ракетите
19.06.2024 00:42:34
4
44
Ако Марсула Вон Дер Лайнен бъде преизбрана , това би означавало практическия КРАЙ на ЕС !
Много се надявам в Европа да са останали все още и умни хора , които да не допуснат втори мандат на това недоразумение с интелект на ПКП .
4.
1
18.06.2024 23:09:38
33
13
флегми ай стига путлер пропаганда скандали алабала Джорджа Мелони каза ЩЕ накараме путлер да се предаде
3.
Банкята
18.06.2024 22:16:49
7
14
Каза дъртото ДС чевге п⁶етю блъсков в парцала си "тлуд". Герб и ДПС си го купиха с имоти и стлоителни схеми, но му идва отвътре да лее кремълска плопагандичка.
2.
Da
18.06.2024 22:08:43
4
25
Статията за урслуата снимка на мелони тъпири журналя
1.
ИмаТакиваНещастници
18.06.2024 22:00:43
4
36
Ужас, енп, няма ли да прати пари за крадене от тройката на магнитски.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Моторист загина в жестока катастрофа Моторист загина в жестока катастрофа Инцидентът е настъпил около 10:30 часа и е между мотоциклет и лек автомобил НАП и КЗК надушиха диви плажове, превърнати в частни, започнаха ударни проверки НАП и КЗК надушиха диви плажове, превърнати в частни, започнаха ударни проверки Заляха министерството на туризма с десетки сигнали Шокира с цената, която иска за Теслата си Шокира с цената, която иска за Теслата си Вероятно екранният д-р Тасев вярва, че след като е шофирал возилото, може да надуе цената на возилото до спукване Куп предавания падат от ефира на бТВ Куп предавания падат от ефира на бТВ Свалят ги заради лятната програма Забрави РД-то на внука си, но не и това на кучето Забрави РД-то на внука си, но не и това на кучето Добромир Гушеров празнува 13-ия РД на кинг чарлз шпаньола си Полк. Марков е лесен – даваш му една кана вино, порция джолан и той е доволен, обяви Радостин Василев Полк. Марков е лесен – даваш му една кана вино, порция джолан и той е доволен, обяви Радостин Василев Бившият спортен министър и лидер на МЕЧ захапа „Величие“ Този актьор продава колата си, иска 90 бона за нея Този актьор продава колата си, иска 90 бона за нея Наум Шопов е известен с педантичността си по отношение на външния вид на своите возила 6 неща в дома ви издават, че сте бедни 6 неща в дома ви издават, че сте бедни Ще се изненадате, но тези вещи не добавят само чар, а липса на вкус АЕГ „Гео Милев“- Бургас отвори врати, за да покаже професионалното обучение на  бъдещето АЕГ „Гео Милев“- Бургас отвори врати, за да покаже професионалното обучение на бъдещето Основната цел на проекта е да подпомогне адаптирането на професионалното образование Шок, гръбначно-мозъчна травма и кома, ето какво се случва при скок от Моста в Бургас Шок, гръбначно-мозъчна травма и кома, ето какво се случва при скок от Моста в Бургас Не се хвърляйте да помагате, ако не можете да плувате - съветва старши спасителят на Северния плаж Петър Русев
"Ню Йорк Таймс" призова Байдън да се откаже от президентската надпревара "Ню Йорк Таймс" призова Байдън да се откаже от президентската надпревара Засилва се натискът срещу американският президент в борбата му за втори мандат Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна "Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро" Принц Уилям и Кейт Мидълтън - „стълбовете“ на „нестабилната“ монархия Принц Уилям и Кейт Мидълтън - „стълбовете“ на „нестабилната“ монархия Принцесата на Уелс е „силата зад трона“, тя се подготвя да бъде кралицата, която да подкрепя принц Уилям, твърдят чуждите медии Нова напаст удари туристите в Гърция, и българите не са в безопасност Нова напаст удари туристите в Гърция, и българите не са в безопасност Крадци обират колите на летовниците в южната ни съседка с иновационно устройство Проститутките в Кьолн въртят голям оборот покрай Евро 2024 Проститутките в Кьолн въртят голям оборот покрай Евро 2024 Клиентите избирали мадами в стриптийз бара, където входът бил безплатен за запалянковци Путин стана за смях: лимузината Aurus, която подари на Северна Корея, е сглобена с южнокорейски компоненти Путин стана за смях: лимузината Aurus, която подари на Северна Корея, е сглобена с южнокорейски компоненти Русия постоянно се хвали с "безаналоговите" си технически възможности, но в действителност не може дори един автомобил да построи сама 66,4% скок в цените на имотите в Гърция за последните 7 години 66,4% скок в цените на имотите в Гърция за последните 7 години Това създавало напрежение в обществото Учени разкриха, кое е по-опасно от шофиране в нетрезво състояние Учени разкриха, кое е по-опасно от шофиране в нетрезво състояние Износените гуми причиняват над 7500 случая със сериозно пострадали или загинали души Леден душ за демократите! Байдън загуби дебата, Тръмп го хули заради войната в Украйна и помощта за Киев Леден душ за демократите! Байдън загуби дебата, Тръмп го хули заради войната в Украйна и помощта за Киев Ще уредя нещата между Путин и Зеленски като избран президент, преди да встъпя в длъжност през януари, закани се милиардерът  Втори мандат за Урсула фон дер Лайен Втори мандат за Урсула фон дер Лайен Избраха и Антониу Коща за председател на Европейския съвет, а Кая Калас ще е върховен представител на ЕС по външна политика
Николай Марков: Николай Марков: Мозъчният тръст и всичко останало във „Величе“ съм аз, няма други! Виц на деня Виц на деня 22:00:
- Скъпи, кое е по-важно за теб футболът или аз?
23:45:
- Разбира се, че ти!
Виц на деня Виц на деня - Здрасти, що си намръщен?
- Щото синът се жени.
- Епа, то сите се женат. Как се казва булката?
- Ханс.
- Аа, ти за това си нервозен. Щото името не е македонско...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Феминистката - жена, която няма полов живот, но твърди, че тя самата така е решила.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори