Дори турците ахват по тази рецепта за локум – цяла планина без пари
Ето как да го приготвите
Не е нужно да ходите на почивка в Турция, за да се насладите на вкусен локум. Този турски деликатес е лесен за приготвяне в домашни условия.
За да изненадате гостите си ще ви трябва:
сок от нар – 200 мл,
захар – 100 г,
нишесте – 40 г.
Изсипете сока в тенджера, добавете захар, нишесте и поставете съда на огъня. Когато масата се сгъсти, може да се отстрани от печката.
След това поставете „тестото“ в сладкарска торбичка или шприц и го използвайте, за да оформите малки бонбони върху пергаментова хартия.
Ако искате да разнообразите десерта си, можете да направите бонбони с различен вкус. За да направите това, вместо сок от нар, трябва да вземете портокалов сок и да направите същите манипулации. Може с всякакъв сок.
Готовите продукти трябва да се оставят да почиват за два часа. След това ги оваляйте в пудра захар и сервирайте.