Шеф готвач ме научи на този трик със замразяване на краставиците – уникална работа
Ето я тайната
„Краставиците естествено съдържат много вода и когато се замразят и след това размразят, те стават много меки. Тази текстура може да бъде отблъскваща, но все пак може да се използва за добавяне на свеж вкус, когато текстурата не е толкова важна“, обясни главният готвач Джери Лануза на Southern Living.
Заради консистенцията експертът предлага продуктът да се използва предимно като ароматна съставка за смутита и сосове, но уточнява, че няма ограничения.
„Това наистина е всяко ястие, в което искате вкуса на краставица без хрупкавостта, която получавате от прясна или маринована краставица“, казва той.
За по-лесно използване на замразени краставици е важно да се вземат предвид няколко нюанса при приготвянето.
Джери Лануца съветва да нарежете зеленчука на кубчета – около сантиметър по размер. След това можете да прехвърлите парчетата в плик или кутия, които са подходящи за замразяване. Така краставиците няма да станат в един голям леден блок.