Сочни спагети в крем-сос с кашкавал и бекон: Перфектен обяд за 10 минути!
Внимание - тази рецепта води до пристрастяване!
Отлична рецепта от YouTube, която е идеална за моментите, когато бързате – ето продуктите за тази Кремообразна паста със сирене и бекон.
Имаме нужда от:
40 г краве масло
20 г обикновено брашно
500 мл прясно мляко
сол
млян черен пипер
червен пипер
копър
магданоз
50 г кашкавал (или пармезан)
200 г спагети
200 г пушен бекон
За украса:
Копър
Всякакви подправки
Всякакви билки
Приготвяне:
Поставете тенджера с вода на котлона. Посолете.
Налейте малко олио. Разтопете маслото в тиган. Добавете брашното и разбъркайте. Налейте млякото и при непрекъснато бъркане гответе, докато се сгъсти. Подправете с черен пипер и смлян червен пипер и разбъркайте. Добавете ситно настърган кашкавал и бъркайте докато се разтопи.
Магданозът се нарязва на твърда повърхност и се добавя към соса. След това добавете нарязан копър и разбъркайте. Когато водата в тенджерата заври, добавете спагетите. Покрийте тенджерата с капак и гответе спагетите за 7 минути.
Нарежете бекона на тънки филийки върху твърда повърхност. Загрейте растителното масло в чист тиган и добавете бекона. Сварените спагети се прецеждат, добавят се към соса и се разбъркват. Накрая се добавя запърженият бекон и всичко се разбърква.
Можем да сервираме.