Рецепта за агнешко с кисело мляко
Един от шедьоврите на българската кухня
Необходими продукти:
агнешко месо - 1 кг;
масло - 125 г;
овче кисело мляко - 500 г;
яйца - 3 бр.;
червен пипер - 1/4 ч.л.;
черен пипер;
сол.
Начин на приготвяне:
Агнешкото нарежете на парчета и овкусете със сол и пипер. Загрейте олио в тавичка и прехвърлете агнешкото в нея. Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио и сложете да се пече за 1 час в умерено загрята фурна.
Отделете жълтъците от белтъците и разбийте овчето кисело мляко с жълтъците. След това добавете разбитите отделно белтъци и овкусете с черен пипер. С тази смес залейте агнешкото и го печете още 10 минути, пише ezine.bg.