Стара рецепта за най-вкусния сутляш: Направете двойна доза, защото ще свърши за нула време!
Направо се топи в устата
Сутляшът е един от онези простички десерти, които ни напомнят за детството и бабите, които винаги са ни го приготвяли.
Необходими са само няколко съставки, за да направите перфектния сутляш, чийто вкус не може да бъде забравен за дълго време.
Най-вкусният сутляш
Необходими Продукти:
200 гр.ориз;
1 литър прясно мляко;
1 ванилова захар;
8 лъжици захар;
малко канела;
щипка сол.
Начин на приготвяне:
Измийте добре ориза във вода, след това го сложете в тенджера и добавете вода.
Оставете да заври и добавете щипка сол. Когато водата заври, намалете температурата и добавете около 100 мл вода. Важно е да бъркате непрекъснато с лъжица, за да не залепне оризът за дъното на тенджерата и да загори.
Когато водата се изпари, добавете прясното мляко, но не наведнъж, а малко по малко и бъркайте непрекъснато. Когато оризът поеме млякото, добавете още.
Когато оризът се свари и млякото се сгъсти, добавете захарта и ваниловата захар, разбъркайте.
Преди сервиране оставете сутляша да престои още 10 минути в затворена тенджера.
Добавете канела, ако желаете и се насладете.