Това е тайната за неустоимите пържени кюфтета по цариградски
Опитате ли тази рецепта, за друга няма да искате и да чуете
Тайната на вкусните кюфтенца е в добре приготвената кайма. Продължете да четете, за да разберете къде се крие тайната на тази рецепта. Топлите пържени кюфтенца е най-добре да се сервират върху картофено пюре – перфектна комбинация. То също се приготвя много лесно, така че ще имате вечеря за нула време.
Необходими продукти:
600 г кайма
1 глава лук
1 филия хляб
1 яйце
2 стръка магданоз
50 мл. прясно мляко
черен пипер
8 с.л. брашно
1 к.ч. олио
1 кг картофи
Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да приготвите каймата, като я смесите със ситно нарязаните лук и магданоз, предварително накиснатия в прясното мляко хляб, яйце и черен пипер.
Смествате всички съставки много добре и оформяте еднакви по големина кюфтенца. Овалват се в брашно и се изпържват в олио до златисто.
Поднесете топлите кюфтенца върху картофено пюре.