Опитате ли тези пържени филийки по турски, няма да ги правите по друг начин
Турските пържени филийки са нещо специално, което задължително трябва да опитате – нежни, сочни и безумно вкусни
Пържените филийки са класика в жанра – едва ли има човек, който да не може да ги приготви. Но турските пържени филийки са нещо специално, което задължително трябва да опитате – нежни, сочни и безумно вкусни! Ето лесната рецепта за пържени филийки по турски:
Необходими продукти:
яйца – 3 бр.
хляб – 8 филии
олио – за пържене
кисело мляко – 400 г
сода за хляб – 1 щипка
сол – 1 щипка
Начин на приготвяне:
Вземете филийките хляб и ги разрежете през средата.
Загрейте олиото в тиган.
В купа чукнете яйцата и разбийте с щипка сол.
Добавете киселото мляко и содата и отново разбъркайте.
Когато олиото загрее, потапяйте филийките в сместта и пържете до златисто.
Готовите пържени филийки оставете върху кухненска хартия или салфетка да се отцедят от излишната мазнина.
Поднесете със сладко по избор или каквото обичате.
Изключително вкусни и пухкави филийки!
Лошото е когато, се разваля нещо-например пастърмата и суджукът се правят от телешко месо, но за съжаление в БГ има "суджуци" от свински черва и други боклуци. Да не говорим за "телешкия салам", който се прави от свинска карантия....