Най-вкусният Великденски десерт, готов за броени минути
Ето как да го приготвите
Необходими продукти
Кашкавал – 500 грама
Масло – 150 грама
Кондензирано мляко – 250 милилитра
Заквасена сметана – 150 грама
Ванилова захар – 1 чаена лъжица
Горски плодове по желание
Приготвяне
Подгответе всички нужни продукти. Смесете кашкавала с мекото масло в купа и намачкайте старателно. Добавете кондензирано мляко, сметана и ванилова захар и горски плодове по желание.
Пасирайте с блендер до гладкост. Ако нямате блендер, можете да използвате вилица или да претриете през цедка. Изсипете готвата маса във форма (може да стане по-тънка след разбиване). След което бавно и внимателно притиснете кашкавалената маса с нещо тежко. Поставете вкусотията в хладилник за период от поне 12 часа. Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар. Да Ви е вкусно!