Шоколад отгоре, шоколад отдолу, а едно парче никога не стига!
Сервирайте го с топка сладолед
В тази рецепта няма никакви трикове. Приготвянето е изключително елементарно, но крайният резултат е повече от впечатляващ. Продуктите също не са скъпи, само зехтинът, но по желание той може да се замени с по-евтина мазнина. Представяме ви шоколадово изкушение. Още днес пробвайте рецептата и зарадвайте близките си.
Необходими продукти:
горчив шоколад 200 гр
кафява захар 200 гр
Пшенично брашно120 гр
Зехтин 160 мл
Яйце 4
Бакпулвер 1 супена лъжица
Орехови ядки 120 гр
Сол 1 щипка
Тъмен шоколад 100 g
Крем 100 мл
Начин на приготвяне
Разтопете горчивия шоколад на водна баня. Добавете натрошени орехи, захар, зехтин. Разбъркайте. Добавете яйцата едно по едно, разбийте до пухкавост.
Изсипете на части брашното, пресято с бакпулвер. Разбъркайте внимателно с шпатула, за да не запуши тестото.Изсипете масата в намазнена форма с растително масло. Печете на 180 градуса за 25-30 минути.
За да залеете отгоре, разтопете тъмния шоколад на водна баня, изсипете сметаната. Докато бъркате, загрейте за минута.шоколадовата глазура
Извадете изпечения сладкиш от фурната, нарежете на порции и покрийте с готовата глазура
Сервирайте шоколадовия десерт с топка сладолед. В Гърция купичка кисело мляко се поставя на масата, за да играе контраста на вкусовете. Така или иначе ще бъдете възхитени от структурата и шоколадовия орехов вкус! Ще се радваме, ако опитате рецептата и я споделите с приятелите си.