С тази рецепта за шоко-торта за начинаещи ще изглеждате като кулинарен гуру!
Усърдието от вас, рецептата от нас
Уикендът е идеалното време да направите нещо сладко. Вместо да купувате шоколад, можете да направите бърза шоколадова торта . Усърдието от вас, рецептата от нас!
Шоко-торта за начинаещи
Необходими продукти:
250 г бисквити
1 литър мляко
140 г захар
1 яйчен жълтък
40 г ванилов пудинг
2 супени лъжици брашно
3 супени лъжици царевично нишесте
120 гр.шоколад
За глазурата:
100 гр. шоколад
50 мл мляко
Начин на приготвяне: Подредете бисквитите във формата, която сте застлали с прозрачно фолио (и по краищата, и по дъното). Към млякото се добавят захарта, жълтъците, ваниловият пудинг, брашното и нишестето.
Разбъркайте добре и варете сместа до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Кремът се разделя на 2 равни части, докато е още горещ, в едната се добавя шоколадът и се разбърква докато се разтопи.
Първо покрийте бисквитите с шоколадовия крем, след това заравнете, след това изсипете ваниловия крем и отново заравнете. Покрийте с прозрачно фолио и оставете тортата в хладилника за 2 часа.
Смесете и разтопете шоколада и млякото, след което залейте тортата с получената глазура. Ако желаете, украсете с натрошени бисквити, след което приберете в хладилника за 10 минути да стегне.