Това са най-вкусните банички и стават само за 15 минути
Тази рецепта е много лесна
От най-простите съставки можете лесно и бързо да приготвите вкусна закуска. Просто вземете пита хляб, яйца, сирене и наденица или друг колбас и бързо го превърнете в мързеливи банички в една тава. У дома всички ги обожават и буквално са най-чаканото нещо през уикенда. Мъжа ми и децата са луди по тях, а аз ги приготвям само за няколко минутки.
Съставки:
Колбас – 200гр
Домат – 1-2 бр.
Кашкавал – 200гр
Яйца – 3 бр.
Лаваш – 4 бр.
Приготвяне:
Нарежете колбаса на тънки филийки, а доматите също толкова тънко. Кашкавал се настъргва на едро ренде и се разделя на три части. В отделна купа разбийте 3 яйца, добавете 1/3 от натрошеното сирене, черен пипер на вкус и малко сол. Разбъркайте.
Загрейте тиган и добавете растително масло. Изсипете половината от яйчено-кашкавалената смес в тавата и разпределете равномерно.
Поддържаме отоплението на печката малко под средното. Поставете пита хляба върху сместа от яйца и сирене и го натиснете леко. Поставят се резенчетата домати, посоляват се леко и отгоре се слага още 1/3 от кашкавала.
Поставете друг пита хляб и поставете колбас отгоре, поръсете със сирене. Покрийте с пита хляб и изсипете останалата част от яйчено-кашкавалената смес върху най-горния пита хляб и разпределете равномерно. Покрийте всичко с четвъртия пита хляб и гответе на слаб огън за 7 минути под капак.
След това покрийте с чиния и го обърнете. Печете още 7-8 минути от другата страна. Извадете от формата, нарежете на порции и сервирайте.
Можете да промените пълнежа по свое усмотрение. Опитайте да добавите гъби, например.