Рецепта за морковен сладкиш с ръжено брашно и мед
Сочният морковен сладкиш е прекалено сочен и неустоим и изчезва за минути от тавата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
моркови - 500 г
ръжено брашно - 200 г
орехи - 100 г
банани - 1 бр.
портокали - 1 бр.
тръстикова захар - 3 с.л.
кокосово масло - 1 с.л.
мед - 3 с.л.
сода за хляб - 1 ч.л.
комбинирана подправка - 1 с.л. канела, кардамон, индийско орехче, анасон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Морковите се настъргват на едро ренде и се задушават със сока от портокал, кокосовото масло, захарта и комбинирата подправка до омекване. Отделя се една трета от сместа, която ще се използва по-късно. Брашното се смесва със содата и комбинираната подправка и се добавят задушените моркови. Кексовото тесто се изсипва в тава. Отгоре се поставя отделената предварително морковена смес.
Сладкишът с моркови се пече 40 минути в умерена фурна. След това се залива с меда, украсява се с едро счуканите орехи и се оставя в топлата фурна за още 10 минути. Получава се вкусна карамелизирана коричка. Сочният морковен сладкиш е приятно изкушение за всеки вкус.
Източник: Gotvach.bg