×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От 7 юни започва изплащането на пенсиите , обезщетенията за безработица - на 17 юни
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пуснаха брата на Ружа Игнатова от затвора в САЩ


08 Март 2024, Петък, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Константин Игнатов пусна нова снимка в социалните мрежи, не бе качвал нищо от години

Братът на криптокралицата Ружа Игнатова Константин излезе на свобода, след като изглежда 34-месечната си присъда в затвор в Ню Йорк. Вече трети ден Игнатов е на свобода и харчи парите си. Малката присъда на Игнатов е вследствие на споразумение с правителството, което сключи криптоизмамника преди време в замяна на разкриването на цялата схема OneCoin, която завлече стотици хиляди хора с над 4,4 милиарда долара.

Игнатов излезе късметлия, защото му бе предложена сделка от правителството в Америка през 2020 година и той веднага скочи й грабна офертата. Призна вината си и реши да съдейства на разследващите. "Мога да обвинявам само себе си. Все още имам проблеми да се гледам в очите, да се гледам в огледалото.

Последните пет години бяха много болезнен период в живота ми, но се радвам за уроците, които научих", казва Игнатов пред съдия Рамос от Южния окръжен съд на Ню Йорк, минути преди да помирише истинската свобода.

Съдът също така нареди на Игнатов, който сега е под двегодишен съдебен надзор, да предаде 118 000 долара, спечелени от схемата OneCoin. Това само по себе си означава, че американското правителство е позволило на измамника да запази милионите си.

От залавянето му през 2019 година до този момент Константин Игнатов е дал показания, които бяха ключови в осъждането на Марк Скот, който изигра значителна роля в измамата с OneCoin чрез пране на средства. Скот беше осъден на 10 години затвор през януари 2024 г. Също така на базата на показанията на Константин Игнатов бе закован и съдружникът на криптокралицата Себа.

Съдебни дела срещу участниците в схемата се водят от много години. Карл Себастиан Грийнууд, съосновател на OneCoin, е изправен пред значителни правни последици за участието си. Грийнууд наскоро беше осъден на 20 години затвор за ролята си в дейностите по измами и пране на пари, свързани с измамата. Друг, който е в панделата благодарение на Игнатов, е Ирина Дилкинска. Дилкинска е бивш ръководител на правния отдел на OneCoin. Дилкинска се призна за виновна по обвинения в измама и пране на пари, като призна, че е прехвърлила средства към офшорни сметки извън служебните си задължения.

Самият Игнатов беше арестуван през 2019 г. и се призна за виновен по обвинения в пране на пари и измама по-късно същата година. Игнатов е смятан за лидер на OneCoin, след като сестра му Ружа изчезна през 2017 година.

Местонахождението на криптокралицата остава неизвестно и в момента тя е в списъка на Федералното бюро за разследване (ФБР) "Десетте най-издирвани". Тя е обвинена задочно от властите на САЩ за телеграфни измами, измами с ценни книжа и пране на пари.

 Ортак на криптокралицата потъна вдън земя

Ортакът на Ружа Игнатова Франк Шнайдер се изплъзна под носа на ченгетата в Нанси, Франция, преди месеци и до този момент никой не знае къде се намира. Бившият заместник-директор на разузнавателната служба на Люксембург, който бе и лична охрана и съветник на Ружа Игнатова, е деактивирал електронната гривна на крака си и така Шнайдер бяга от домашния арест. Мъжът продължава да се издирва от Съединените щати за ролята му в измамата на Ружа Игнатова с криптовалута на стойност 4 милиарда долара.

 Схемата

През 2014 г. Игнатова и нейният партньор Себастиан Грийнууд основаха OneCoin, базирана в България компания, която е рекламирана като нова виртуална валута, която ще бъде "убиецът на биткойни". OneCoin се оказва куха валута, която завлича стотици хиляди хора по целия свят с милиарди. Игнатова изчезна безследно, след като се качи на полет от София за Атина на 25 октомври 2017 г. Родената в България германска гражданка буквално се изпари, но заедно с 1 милиард и 27 милиона лева в биткойни - конкурентната валута, която тя обеща да убие.

 Искат да я махнат от списъците на Интероп и ФБР

Адвокат Иван Цветков представлява интересите на Ружа и Константин в Страсбург.

"В момента тече дело в Страсбург, което е за премахването на Игнатова от списъка на Интерпол за издирвани лица. Както знаете, и ФБР я издирва. И там действаме и се борим да свалят бюлетина за издирване. Главно работим по свалянето на Ружа от Интерпол. По това дело има развитие и в най-скоро време Игнатова ще бъде свалена от системата им, защото става въпрос за незаконосъобразно обявяване за издирване. Освен това ще има и определено обезщетение за Ружа. След като се произнесе Европейският съд по правата на човека, ако не бъде преустановено издирването на Игнатова от Интерпол, то ще има и второ обезщетение за нея и така, докато не бъде премахната." Това каза пред "България Днес" адвокат от кантората ТФБ, който работи по случая.


В категории: Лайфстайл


Флагман.БГ Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Този актьор най-накрая показа дъщеричката си 03/06/2024, Понеделник 13:00 0
3
Коментара по темата
3.
Dubai Police conferency
08.03.2024 18:28:26
0
8
Русенския ром Игнатов го чекаме да цъфне на Палм Джумейрата в 1 вила за 30 милиона евра
2.
Капитан Морган
08.03.2024 17:51:12
1
13
Тия са от правоимащите цигани, клан Яшари, тошета и байтошета!
1.
истината
08.03.2024 17:38:15
2
11
доколкото се знае--Каскета с Тиквата са ограбили биткойните на Ружа --и сега е в тяхна изгода да не Я търси никой (дори интерпол) - Каскета знаете кой е -бившият нотариус на нотариусите--а тиквата я търсете в парламента--на първи ред!! Ружа най вероятно е последвеала съдбата на Петрво Къро Нотариусаи тем подобни жертви мислещи се че ще бъдат завинаги в кръгът на Мафията
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Четири коли и камион се удариха на АМ „Тракия”, има пострадали Четири коли и камион се удариха на АМ „Тракия”, има пострадали Четирима души са ранени Тричленно семейство да си приготви от 2000 до 7000 лева за седмица на морето Тричленно семейство да си приготви от 2000 до 7000 лева за седмица на морето От началото на юни до към 20-25-ти цените са 43 евро на човек на ден All inclusive. После вече стават 51-53 евро за юли и август, казват хотелиери Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана Би Би Си: Ружа Игнатова е плащала по 200 бона на месец на Таки за охрана Христофорос Аманатидис е кръстник на дъщерята на най-известната измамничка Пиян шофьор заби колата си в чадъра на магазизин в Черноморец Пиян шофьор заби колата си в чадъра на магазизин в Черноморец Дрегерът му посочил 1,89 промила алкохол в кръвта Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Този актьор най-накрая показа дъщеричката си Малката Алина е на 8 месеца и навръх 1 юни Ненчо Балабанов се престраши да покаже момиченцето Ето я програмата на първия Черноморски международен литературен фестивал в Бургас Ето я програмата на първия Черноморски международен литературен фестивал в Бургас В рамките на трите дни на фестивала ще има 3 литературни четения, няколко професионални срещи, посветени на преводите, книгоиздаването и литературните контакти между страните   Син закла баща си и се хвърли пред влака Син закла баща си и се хвърли пред влака Според запознати младият мъж често е употребявал наркотици и дори бил лекуван в клиника Дебора зачеркна Георги: Той за мен не съществува, сякаш няма човек, а стена Дебора зачеркна Георги: Той за мен не съществува, сякаш няма човек, а стена Разпитите на свидетели продължават и през днешния ден Румен Радев: Устойчивото развитие на Западните Балкани зависи от България Румен Радев: Устойчивото развитие на Западните Балкани зависи от България Държавният глава удостои председателя на Културно-информационния център „Босилеград“ Иван Николов с орден „Стара планина“ първа степен Кървава трагедия! Син закла баща си и се хвърли под влака Кървава трагедия! Син закла баща си и се хвърли под влака Пробол го в сънната артерия в къщата му
Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет Заради честите инциденти - ще седим залепени за седалките по време на полет По-често опасно друсане заради промени в климата Първата жена президент на Мексико е с български корени Първата жена президент на Мексико е с български корени Те бягат от България в началото на 1940-те, за да избягат от Холокоста Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия Най-малко 14 души пострадаха от мълния в Чехия  Пет деца са сред ранените Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Ще приеме ли "Хамас" планът на Байдън за примирие в Газа? Израел също не е дал официален отговор Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Гришо бори историята, класира се на четвъртфинал на "Ролан Гарос" Тенисистът ни победи световния номер 8 Хуберт Хуркач Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му Нацепен охранител изрита мъж в главата пред погледа на детето му   Пострадалият пътувал с половинката си и детето им с фолксваген Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня - Сийке, какво ново?
- Най-после моят спря да ми изневерява.
- Така ли?! И от кога?
- Утре стават 40 дни.
Виц на деня Виц на деня - Синът ми е студент, ама едва го издържам!
- Почакай, да завърши, тогава да видиш, инженер как се издържа.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За тези, които обичат слабите и стройни жени - помнете, че дебела змия няма!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори