Хем чийзкейк, хем бонбони, хем без печене! Бива ли такава вкусотия, при това само с 4 продукта
Най-трудната задача при тази рецепта е чакането да стегнат
Сигурно няма човек, който да не харесва чийзкейк. Любимият на американците десерт навлезе ударно и у нас, при това съвсем естествено – чийзкейкът е лек, не прекалено сладък и много освежаващ. Най-хубавото е, че има версии без печене, които се приготвят лесно у дома.
Предлагаме ви рецепта за най-бързия и лесен чийзкейк под формата на топчета, най-трудната задача е да бъдат охладени и готови за консумация.
Ето как се приготвят вкусните чийзкейк топки :
Чийзкейк топки
Продукти:
200 г несолено крема сирене
100 г натрошени бисквити
25 г пудра захар
бял или тъмен шоколадов топинг
Приготвяне:
Извадете крема сиренето от хладилника около половин час преди приготвяне, за да омекне малко. Смесете го с пудра захар, докато получите гладка хомогенна смес.
Добавете натрошените бисквити със сметаната. Чувствайте се свободни да използвате различни видове: бисквити за чай, кафени или други подобни. Охладете сместа в хладилника за поне един час, за да се стегне. Разделете охладената смес на по-малки топчета. Поставете ги във фризера за 30-60 минути.
Разтопете бял или тъмен шоколад в пара или микровълнова фурна, след което изсипете върху охладените топчета. Върнете топките във фризера, за да стегне напълно шоколада, след това ги поставете в кутия и приберете в хладилника.