За тази турска торта легенди се носят! По-вкусна и сочна даже от баклавата и реването
Името на Плачещата торта е получено от сочния блат, който е покрит с горещо какао и следователно е прекрасно напоен
Днес имаме за вас рецептата на фантастичен турски десерт, наречен Плачеща торта. Името е получено от сочния блат, който е покрит с горещо какао и следователно е прекрасно напоен.
Този вкус се допълва от пухкавия разкошен крем и шоколадовата заливка накрая – истински букет от най-вкусните съставки! Ето и рецептата за легендарната турска торта :
Плачеща торта
Необходими продукти:
80 г кристална захар
1 пак. ванилова захар
140 g брашно
1 пак. бакпулвер
10 г какао
60 мл олио
60 мл прясно мляко
2 яйца
За напояване:
80 г прясно мляко
1 чаена лъжичка какао
Крем:
250 г маскарпоне
80 г захар
400 мл сметана за разбиване
2 пак. ванилова захар
Шоколадова глазура:
200 мл сметана за разбиване
100 гр. шоколад
Начин на Приготвяне:
Разбийте на гъста пяна яйцата за пандишпановия блат.
Добавете млякото, олиото и разбъркайте.
Накрая добавете пресятите насипни съставки в сместа.
Изсипете тестото във форма, застлана с хартия за печене.
Печете на 180 градуса за около 15 минути.
За сиропа: смесете какаото в горещото мляко.
Набодете пандишпановия блат и залейте с какаото.
Оставете да изстине.
Разбийте сметаната с маскарпонето и захарта.
След като нанесете сметановия крем върху изстиналия блат, оставете тортата на хладно за 10 минути, докато приготвяте глазурата.
Пригответе глазурата като начупите шоколада и го разтворите в гореща сметана.
След това изсипете шоколадовата глазура върху разбитата сметана и приберете тортата в хладилник за 4 часа.
Оставете да стегне и сервирайте.
Аз съм най-запознат и съм най-подготвен за тези въпроси. Вярвайте ми! Ям ги с 200