Цял живот сме пържили картофките грешно
Разкриваме тайната за перфектните пържени картофи у дома
За никого не е тайна, че често пъти, когато се опитаме да приготвим нещо у дома, честичко оставаме с пръст в уста, защото това, за което сме запретнали ръкави, хич не прилича на ястието, което сме консумирали в ресторанта.
Въпреки че е елементарно човек да си изпържи картофки, те често пъти загарят, не хващат добре коричка или не изглеждат така добре и перфектни, както в ресторанта. Освен това всички тези визуални кусури понякога се отразяват и във вкуса им. Оказва се, че цял живот сме ги правили грешно и има тайна за страхотния им вид и вкус.
Оказа се, че има един прост трик, който се прави във всяко заведение, и след който пържените картофи стават меко казано перфектни, именно като тези, сервирани в някой хубав ресторант.
Тайната им е следната – първо държат продукта 10 минути във вода, а чак след това го слагат във врящото олио. Ето как точно трябва да процедирате.
За килограм картофи се нуждаем от чаена лъжичка оцет, 3 града царевично нишесте и олио.
Първо обелете картофите, а след това ги нарежете на равни парчета. Важно е да не ги правите различни, за да могат да се изпържат равномерно.
След това поставете картофите в дълбока купа, добавете малко оцет и ги залейте с вода. Оставете ги така за около 10 минути.
След като времето мине, поставете картофите върху хартиена кърпа, за да се изцедят за момент, а после ги върнете обратно в купата и добавете царевичното нишесте.
Разбъркайте внимателно. Сега ви остава само да изпържите картофените пръчици в сгорещено олио. Обещаваме ви, че ще изглеждат е перфектно и вкусът им ще е уникален. Бон апети! /jenata.blitz.bg
Няма що много правилно пържене... Неграмотници.
Нали ги гледаме в черешката на тортата -
разни глезотии с високо самочувствие без покритие.