Рецепта за картофени палачинки с кайма
Едно по-различно предложение с традиционни продукти
Необходими продукти:
300 гр. кайма;
3 картофа;
3 яйца;
сол и черен пипер на вкус;
2 суп. лъжици брашно;
1/2 глава лук;
100 гр. кашкавал;
връзка копър;
растително масло за пържене.
Начин на приготвяне:
Запържете каймата в тигана до пълна готовност. Добавете сол, черен пипер и подправки по ваш вкус. Обелете картофите и ги настържете на едро ренде. Изстискайте добре от сока и прибавете към тях разбитите яйца и брашното.
Посолете и добавете подправки по ваш вкус. Разбъркайте всичко много добре. След това изсипете тънък слой от сместа в тигана (като палачинка).
Изпържете добре от едната страна, след това обърнете палачинката, за да се изпържи и от другата. Когато е готова, без да сваляте тигана от огъня, може да я намажете с малко кетчуп.
Разтелете каймата върху половината палачинка. След това сложете лука, нарязан на тънки пръстени. Поръсете със ситно нарязан копър и настъргания кашкавал.
Завийте палачинката и изчакайте кашкавалът да се разтопи. След това ястието е готово.