Рецепта за кето сладкиш с бадеми и маскарпоне
С него може да си подсладите деня си, дори и да сте на диета
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
краве масло - 50 г
бадеми - 100 г смлени
еритритол - 3 с.л.
бакпулвер - 1 ч.л.
яйца - 4 бр.
маскарпоне - 100 г
течна ванилия - 1/2 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопяваме кравето масло и го оставяме настрана. Разбиваме с миксер яйцата и прибавяме маскарпонето и ванилията. Добавете изстиналото краве масло и разбъркваме. В друга купа смесваме бадемовото брашно, кето подсладителя и бакпулвера.
Изсипваме сухите съставки към течните и разбъркваме много добре. Прехвърляме полученото тесто във форма, покрита с хартия за печене. Пече кето сладкиша се в предварително загрята фурна на 180°С за около 40 минути. Кето сладкишът с бадеми и маскарпоне е готов. Може да до намажете с кето шоколад и така да го хапнете.