Рецепта за доматени палачинкови рулца с пълнеж
Очарователни палачинкови рулца, които ще ви вземат акъла. Перфектното предястия за най-претенциозните гости
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА ДОМАТЕНИТЕ ПАЛАЧИНКИ
прясно мляко - 250 мл
домати - 100 г фино смляни (може и от консерва)
доматен концентрат - 100 г
яйца - 2 бр.
брашно - 130 г
масло - 25 г
олио - за намазняване на тигана
сол - 1/2 ч.л.
ЗА ПЪЛНЕЖ
хамон иберико - 150 г (или друго сушено месо)
крема сирене - 200 г
готварска сметана - 150 мл, плътна
черен пипер - 1 щипка
сушен магданоз - 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесете продуктите за палачинките и разбийте добре до хомогенна и гладка смес. Оставете да престои 30 минути в хладилник, след това изпечете средни по големина палачинки по стандартния начин. След всяка палачинка намазнявайте тигана с олио. Огънят трябва да е умерен (от 9 степени на 4-та или 5-та). Печете 3 минути от едната страна около минута от другата. Оставете палачинките леко да изстинат.
За пълнежа на това вкусно предястие, накълцайте на ситно сушеното месо или хамон иберико. Може да смелите в чопър да стане на малки парченца. Добавете крема сиренето, черния пипер, сметаната и сушения магданоз. Разбъркайте до хомогенност на крема. Намажете обилно всяка доматена палачинка със сместа и завийте на рулце. Всяко рулце нарежете на по- малки хапки и подредете в плато.
Източник: Gotvach.bg