×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Таралясник скочи върху мантинелата срещу магазин „Джъмбо”


Таралясник скочи върху мантинелата срещу магазин „Джъмбо”
Камикадзето върху мантинелата. Снимката от тази катастрофа ни я изпрати чак днес наш възмутен читател, който бил очевидец
21 Декември 2011, Сряда, 16:39 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА

Най-вероятно шофьорът е изгубил контрол поради високата скорост, пътят беше сух, разказват очевидци

Стар син автомобил „Пежо” се хвърли върху мантинелата по магистралния път София- Бургас, точно пред магазин „Джъмбо” в събота около 16 часа. Снимката от катастрофата ни я изпрати чак днес  наш възмутен читател, който бил очевидец.

Камикадзето се ударило пред очите на десетки смаяни посетители на големия магазин, които излезли на паркинга. В събота и неделя бургазлии бяха превзели търговския обект за да купуват подаръци за предстоящите празници. Паркингът беше задръстен от коли.

Точно тогава, при ясно време и суха пътна настилка шофьорът на старото возило най-вероятно изгубил контрол поради висока скорост.

„За секунди видях как скочи върху мантинелата, добре че нямаше други коли, можеше да отнеме човешки живот. Докога с това безхаберие на пътя ще карат някои шофьори!, ядоса се нашият читател.


В категории: Бургас


6 грешки по време на душ
6 грешки по време на душ 20/09/2024, Петък 21:20 0
Рецепта за паниран праз
Рецепта за паниран праз 20/09/2024, Петък 21:00 0
Бременна е
Бременна е 20/09/2024, Петък 17:40 1
12
Коментара по темата
12.
Пламен Ст.
22.12.2011 23:30:06
1
9
вярно е че бабуните - гърбици по улиците донякъде увреждат автомобилите и аз съм против тях. нека бъдат премахнати а превантивната им възпираща функция против несъобразената скорост бъде заменена със свирепи и безкомпромисни наказания за нарушителите - заради тях всички ние сме потърпевши по пътищата. защо заради простаците зад волана да страдаме всички останали - нека ги глобяват яко , да им вземат книжките завинаги, да ги опандизват , дори да им конфискуват возилата. тогава легналите полицаи може да се махнат защото има и такива като нас които спазват правилата за движение и нямат нужда от допълнителни мерки.
11.
до GB
22.12.2011 17:10:39
7
5
това ли са ти инициалите - GB = ГБ ? Голям Боклук ли ти е името или да ? 4 години живея и работя в Лондон и на 100 % гарантирам че там всички, ама наистина всички спазват правилата за движението и пазят много другите хора. там няма такива наглеци позволяващи си да карат натаралянкани, насмукани, надрусани и да си въобразяват че са пилоти от Формула 1. хората там са с високо съзнание и човечност а не като оскотялите пияндурници и самозабравили се олигофрени в България които вилнеят като луди с колите си. на теб виждам че това ти харесва което веднага ти създава психологически профил на потенциален престъпник. ходил си в Италия но колкото едно куче ако го заведеш там би разбрало нещо ,толкова и ти ГБ.
10.
gb
22.12.2011 13:27:28
4
10
Asen : наистина ли сте бил в Италия? Защото и аз съм ходил и да си призная честно не ми се видяха по-дисциплинирани шофьори от нас. Не спират на пешеходни пътеки и карат бързо и нервно. От другите европейски страни ми направи впечатление че в Белгия спират веднага на пешеходна пътека, но ако се опиташ да пресечеш ни в клин ни в ръкав пътното платно където не трябва даже не намалят - или закона пази шофьорите в случай на инцидент с неправилно пресичащ или пешеходците им са възпитани и не ходят където не трябва.
Относно бабуните. Такава идиотщина няма никъде в Европа. Помислете отново за спешните служби: Линейка, която карайки спешен случай намаля до 20 на всяка гърбица и тресе болния при това преминаване. Или тежка пожарна с няколко тона вода, която намаля на гърбица и докато ускори идва следващата. А ако живота ви зависи от бързата реакция на тези служби?
За тротоарите и качването по тях - идиотизъм признавам. Но ако на ден минавам 20-пъти през гърбици едва ли се качвам повече от един път на тротоар (избягвам и го мразя като цяло).
Това е последния ми пост по темата. Не искам да спамя пък и стана много шумно.... Весели празници.
9.
До Асен
22.12.2011 10:29:36
3
3
Асене, недей така! Просто има хора, на които трябва да им се обясни по-подробно. Все пак не можем всички да сме еднакви и с еднакво мислене. Вижда се, че GB не е лошо момче, но е заблуден, както са били заблудени и хората на запад преди 50-ина години. Там вече са се опарили и затова вече са променени нещата. Все още не изцяло, но се променят. Просто тук нещата стават бавно. Ето един клип , който показва всичко нагледно: http://www.vbox7.com/play:4409ae4bcd
8.
Asen Prodanov, Burgas
22.12.2011 10:17:37
7
7
Нещата са ясни. GB е един от приматите, незачитащи правата на останалите, нарушаващи всички правила и абсолютно безотговорен кретен. Заради такива като него държавата се принуди да блокира движението по улици и шосета с всевъзможни ограничения на скоростта. Такива в цивилизована Европа почти не се използват, но там хората са дисциплинирани и спазват правила, закони, норми и порядки. И най-вече зачитат правата на другите. Достатъчно време съм бил във Франция и Италия, за да се убедя, че там има ред и няма диваци, като въпросното нищожество GB.
7.
До GB
22.12.2011 08:47:25
2
8
Целта на бабуните е да накарат шофьорите да спазват ЗДП. Ако обърнеш внимание къде са поставени и ако прочетеш ЗДП ще видиш, че те просто правят така, че да не пропуснеш да намалиш, както е по закон за такива места. А сега си сложи ръката на сърцето и се закълни в децата си и кажи кога за последно си паркирал на тротоар? Защото всички, които са против бабуните, защото щели да им счупят колите, не се притесняват, че ще си ги счупят, когато паркират по тротоарите. Знам, че нямате къде да паркирате, но за това пешеходците не са виновни. И накрая един съвет за да си облекчиш натоварването на левия крак. Карай по-бавно и ще ти се налага по-малко да го използваш, защото и по-малко скорости ще прехвърляш и по-нарядко! А за бабуните не се ядосвай толкова , а помисли добре! Ти може да си перфектен шофьор и да спазваш ограниченията на скоростта и дори да намаляш(както е по ЗДП) пред пешеходните пътеки и на кръстовищата и в близост до спирките, но останалите 90-95% не го правят и точно те един ден могат да блъснат и твоето дете, което разбира се ще пресича на пешеходната пътека. Така, че тези бабуни пазят и твоето дете, това на роднините ти и на съседите ти. Желая ти успех и мисли и за другите хора , не само от твоята камбанария! :)
6.
gb
21.12.2011 22:22:23
4
14
до Дан - не позна , ИТ съм. Карам всекидневно и се налага да се вра в гадни тапи по цял ден (фирмите които поддържаме имат офиси на централни места). Не карам много, не карам и малко но левия ми крак толкова ме боли от съединителя че сме на път да купуваме автоматик заради това. Виждам ежедневно множество ситуации - и загубени шофьори и идиоти пешеходци. Мисля че бабуните из целия град са идиотщина и може да съм груб, но за да се угоди на няколко почернени семейства става черен живота на всички шофьори. Остави това, но пъплещия трафик замърсява повече а ако автомобил на Бърза помощ трябва да те закара бързо до спешното без да мърдаш можем да те пишем на пясъка с новата обстановка. А пожарната докато стигне - ще изгориш жив (не че и иначе е много бърза).
Не всички шофьори са директно виновни за пътните инциденти. Не можем да съдим и конкретния случай без да знаем цялата картина. Ако е виновен да го накажат. Но да се крещи за драконовски мерки и затвор за всяко нарушение е просто истерия. Ти безгрешен ли си ?
П.с Бакшишите колкото ги мразя толкова и ги съжалявам. Избягвам такситата и се придвижвам по възможност пеша или с кола (покрай работата ми не употребявам алкохол дори и след работно време).
5.
дан
21.12.2011 22:02:46
8
4
gb - не знам кой си, но написаното от теб те издава - ти си таксиметров олигофрен(бакшиш), никой друг не може да има толкова малко мозък
4.
дан
21.12.2011 22:02:39
12
4
gb - не знам кой си, но написаното от теб те издава - ти си таксиметров олигофрен(бакшиш), никой друг не може да има толкова малко мозък
3.
gb
21.12.2011 20:16:13
3
11
И до други анархисти от подобен род и бабунаджии - дето искат целия град да бъде в бабуни и ако може да се премахнат улиците и да се застрелват шофьори на място: Който жертва комфорт за сигурност : няма нито комфорт нито сигурност.
Той и Цветанов с мотиви за вашата безопасност иска да слухти всеки и да арестува наред. Ако се случи това по-спокойни ли ще се чувствате?
2.
gb
21.12.2011 20:12:53
5
14
до Асен Проданов : ти сигурно си пенсионер, или съботно-неделен шофьор та дрънкаш подобни простотии. Ако ти връча един бус и ти надрънкам един хубав график и готини адреси в баш центъра на Бургас си отнесъл плувката до три. Пожелавам ти да ти се случи работа, на която шофираш цял ден. Тогава ще пееш друга песен. Инциденти стават и трябва да караме внимателно. Трябва да се порицават и шофьорите да бъдат наказвани справедливо. Ти откъде знаеш какво се е причинило конкретната катастрофа - може на шофьора да му е прилошало, може да е възникнал и технически проблем с колата. Сега ли да го затреляме с калашника или да изчакаме КАТ и да разберем къде е причината за инцидента?
1.
Asen Prodanov, Burgas
21.12.2011 19:14:38
16
10
За да бъде озаптено безотговорното и нагло поведение на приматите зад волана и за да се предотвратят трагедиите по пътищата ни са нужни ДРАКОНОВСКИ МЕРКИ, а не козметични и символични промени. Глобите трябва да станат космически, наказанието за шофиране с висока скорост, след употреба на алкохол или наркотици задължително да стане ефективно и неотложно лишаване от свобода, както и пожизнено отнемане на правото за управление на МПС. Българинът никога няма да стане отговорен, съзнателен и дисциплиниран, ако не бъде реално и безкомпромисно принуден по такъв драстичен начин! Няма друга алтернатива и всяко забавяне въвеждането на такива най-крайни мерки само ще увеличава непрестанно жертвите, инвалидите и потърпевшите по улици и шосета.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Инж. Петър Кънев е на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е безспорен авторитет и обединителна фигура за актива в региона, а този път социалистите имат силен отбор, с който ще се борят за значително по-добър резултат Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Бургаският рецидивист Диян Тончев-Камбаната разбил устата на единия полицай, а после центрирал в лицето и медик от УМБАЛ-Бургас Рецепта за паниран праз Рецепта за паниран праз Просто и вкусно есенно-зимно предястие Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!! Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!! Недейте, че някой ще си помисли, че ползваната за синоним на „магистрала” дума „аутобан” вече е буквална  Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените В края на месеца става ясно дали Общинският съвет ще даде зелена светлина за проекта Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Дизайнерите Миуча Прада и Раф Симънс откриха ревюто, наречено "Безкрайно настояще", с рокля с презрамки с флорални мотиви Помните ли как в късния соц бездомните кучета в „Меден рудник“ изчезнаха? Помните ли как в късния соц бездомните кучета в „Меден рудник“ изчезнаха? Понеже не бяхме виждали на живо азиатци, решихме, че новите съседи няма как да не владеят кунгфу, докато не бяха ошамарени на автобусна спирка „Бадемите“ Бременна е Бременна е Ирина Карабаджак, която във втория сезон на "Ергенът" достигна почти до финала, се омъжи през август Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо В този сезон в къщата ще живее 16 квартиранти, като ще има изненади относно техния състав по време на шоуто Губи ли гласа си Губи ли гласа си Носталгията е хубаво нещо, но възрастта не прощава, казват феновете й
Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток?
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори