Занесох на колегите от този сладкиш с тиква и вече ме обожават
Искаха още и още, толкова е вкусен и ароматен!
Нова рецепта за сладкиш с тиква на кулинарния влогър Теодора Титова от Домашни вкусотии стана аболютен хит. Няма човек, който да го е опитал, и да не иска още и още. В сладкиша има освен тиква, шоколад и орехи. Тази комбинация от три основни вкуса и ароматът правят десерта.
Вижте видеото и тази рецепта и запретнете ръкави. Ще си струва.
СЪСТАВКИ
3 яйца размер М
100 гр захар
100 гр кисело мляко
5 гр канела
350 гр печена тиква
10 гр бакпулвер
180-200 гр брашно
50 гр натурален шоколад
50 гр орехи
20 мл мазнина
СТЪПКИ ЗА ИЗПЪЛЕНИЕ
Първата стъпка от рецептата за този сладкиш с тиква и шоколад е счупването на яйцата и смесването им със захарта.
Те се разбиват добре.
Към тях се добавя киселото мляко, канелата и се бърка.
Към получилата се смес се слага печената тиква.
Отново се бърка добре, така че тиквата да стане част от сместа.
На етапи се слага брашното и бакпулвера.
Може да видите видеото, за да добиете представа как трябва да се получи сместа.
Вземете форма за печене, аз използвам керамична форма.
Формата се намазва добре с олио или масло.
Изсипете тиквената смес във формата.
Отгоре разпределете шоколада и орехите.
Печете в топла фурна на 180 градуса на горен и долен реотан.
Може да покриете формата с фолио, за да не изгорят орехите.
Печете до суха клечка.