Рецепта за бонбони от сирене за гости
Лесно, вкусно и ефектно
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сирене - 250 г (по - твърдо)
крема сирене - 250 г (тип Филаделфия)
чесън - 1 скилидка (по желание)
лимонов сок - 1 с.л.
черен пипер - 1 щипка
зехтин - 1 с.л.
ЗА ОВАЛВАНЕ
сусам - 40 г
орехи - 40 г
бадеми - 40 г
други ядки - по избор
копър - 1 шепа пресни стръкчета
сушени плодове - манго, ананас, чипс от банан и кокос
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Представям ви едно бързо мезенце, с което да изненадате гостите си - бонбони от сирене. Използвайте бяло саламурено сирене, за предпочитане козе, но може и краве или овче. Подходящо е също така и сиренето фета. Сложете го в блендер заедно с филаделфията, лимоновия сок, зехтина, черния пипер и чесъна ако ще ползвате такъв. Завъртете на няколко оборота, за да се получи гладък крем.
Приберете го в хладилник за минимум 30 минути, за да стегне. През това време си подгответе продуктите за овалване на солените бонбони: Запечете сусама на сух тиган и го сложете в купичка. Накълцайте копъра на ситно и го сложете в друга купичка. Ядките също запечете на сух тиган и смелете на ситно, като слагате всеки вид в отделна купичка. Така се смилат и сушените ананас, манго, банан и кокос.
От стегналия пастет от сирена направете топчета и всяко овалвайте в приготвените продукти в купичките. Ще се наложи да навлажнявате или намазнявате ръцете си след всяко оформено топче. Поставяйте бонбоните в хартиени малки капсулки и ги подредете в красиво плато за сервиране. Бонбони от сирене за гости - лесно, вкусно и ефектно!