Рецепта за пионерски мекици
По книгата „Наша кухня“ от 1971 г.
Необходими продукти:
500 гр. брашно;
3 броя яйца;
150 гр. захар;
10 гр. мая;
120 гр. масло;
120 мл. мляко;
захар (за поръсване по желание).
Начин на приготвяне:
Замесвате тесто от посочените продукти. Вземате формичка за изрязване правите кръгове с големина по ваше желание. Оставяте ги на топло настрани, да втасат за известно време.
След като са втасали правите дупка с пръст и ги пускате в предварително загрята растителна мазнина, уточняват от tami.bg
Пържите и от двете страни, като ги обръщате последователно. Така опържени и с приятна коричка, може да пуснете в сироп, предварително подготвен от равни количество захар и вода, който е врял около десетина минути, за да се сгъсти.