Това лесно ябълково руло на известен кулинарен влогър стана абсолютен хит, изчезва точно за 10 секунди!
Всичките й последовали на Теди Титова вече опитаха сладкото изкушение
Това бързо ябълково руло се получава толкова вкусно, че изчезването за няколко часа сякаш е нормално. Рецептата на известния кулинарен влогър Теди Титова. Освен подробно описание на рецептата, тя прилага и видео, в което дори и неопитните домакини биха се справили перфектно. Сами ще видите, че за да се насладите на това ябълково руло, не ви трябват някакви специални продукти. Сигурно повечето от вас имат вкъщи брашно, захар, яйца, а сега е сезона на ябълките, така че и ябълки се намират. Захарта е малко, както и брашното, което всъщност правят наистина леко това руло от ябълки. Не е натрапчиво сладко, приятно е. Така, че още днес пробвайте рецептата за това страхотно ябълково руло.
СЪСТАВКИ:
4 бр. ябълки
4 яйца
120 гр захар
120 гр брашно
5 гр бакпулвер
100 гр орехи
1 с.л. канела
2 с.л. пудра захар за поръсване
СТЪПКИ ЗА ИЗПЪЛЕНИЕ
Първата стъпка от рецептата за бързо ябълково руло е подготвянето на пандишпановата смес.
В подходящ съд се слага захарта заедно с яйцата.
Разбиват се до получаване на светъл крем или докато захарта се разтвори.
Към тях на етапи се добавя брашното, както и бакпулвера.
Разбъркваме добре сместа, която трябва да се получи пухкава и лека.
Оставяме я настрани.
Рецептата за нашето ябълково руло продължава с настъргването на ябълките.
не ги белете, освен ако нямате основателна причина.
Измийте ги добре, може да ги почистите с помощта на сода и ябълков оцет, за да страните замърсяванията по тях.
Ако се интересувате как го правя, може да ми пишете ще обясня.
Ябълките се настъргват без да се белят, защото кората им придава допълнителен вкус на пандишпановото руло.
Вземете тавата на фурната.
Покрийте я с хартия за печене.
Намажете хартията за печене с мазнина.
Разпределете равномерно ябълките.
Поръсете ги с канела и половината орехи.
Отгоре разпределете пандишпановата смес.
Поръсете с останалите орехи.
Изпечете рулото в топла фурна на 180 градуса на горен и долен реотан до суха клечка.
При мен отне 20-25 минути.
Топлото печиво се покрива с кухненска кърпа и се обръща.
Още топло се навива на руло.
Рулото от ябълки се оставя да се охлади и се поръсва с пудра захар.