Рецепта за джоланче с бял боб
Простота на изпълнението и съвършен вкус - какво повече може да искате от едно ястие
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свински джолан - 1 бр. /без кожи/
боб - 500 г
олио - 1/2 ч.ч.
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
сол
чубрица
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте фасула и го покрийте със студена вода. Заварете го, докато кипне, и изхвърлете водата. Прехвърлете боба в тенджера под налягане. Добавете джоланчето, ситно нарязаните лук и морков. Долейте вода до указаното място на тенджерата. Налейте олиото и сложете капака.
Варете около час и 10 минути. Изчакайте парата да излезе и отстранете капака. Овкусете със сол и чубрица. Отделете месото от костта и доварете още 5 минути. Преди поднасяне поръсете боб яхнията с нарязан магданоз. Джоланчето с бял боб е много вкусно.
Източник: Gotvach.bg