×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Слана и мъгла тази сутрин
  • Полша затваря руското консулство заради опити за саботаж
  • Служебното правителство ще определи размера на минималната работна заплата за страната
  • Хороскоп за днес за всички зодии
  • Помощник-фармацевтите са в готовност за протестни действия
  • Продължават акциите „купен вот“ в страната
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оризът, брашното и олиото поевтиняха


Оризът, брашното и олиото поевтиняха
Оранжерийните домати и краставици са поскъпнали за месец с около 40 - 50 процента
04 Декември 2011, Неделя, 08:43 ч.

През ноември леко се покачват цените на яйцата и фасула

Основните хранителни стоки поевтиняват на едро през ноември в диапазона 0.5 - 3.4 на сто, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Поевтиняването на брашното, ориза и олиото за месеца е около 3 на сто. При цените на захарта, лещата, пилето и малотрайните колбаси се наблюдава спад на месечна база с около 1.5 процента.

Цените на млечните произведения се задържат около нивата на предходния месец.

През ноември леко се вдигат цените на фасула (7.5 на сто) и на яйцата (5.9 на сто - една стотинка).

Спрямо същия месец на миналата година цените на повечето хранителни стоки са по-високи. Най-голямо поскъпване на годишна база е отчетено при захарта - 66 процента.

Цената на рибата се е повишила на годишна база с 32 на сто, което е в резултат на  плавното и трайно покачване на стойностите й, наблюдавано през последните две години.

Оранжерийните домати и краставици са поскъпнали за месец с около 40 - 50 процента. Покачването на цената на едро на зелените и на червените чушки е в диапазона 12 - 22 процента.

Леко поскъпване на месечна база се наблюдава при бананите. През изтеклия месец са се понижили цените на цитрусовите плодове /5 - 14 на сто/, ябълките /3 на сто/, картофите /28 на сто/, зрелия чесън /32 на сто/ и зелето/24 на сто/.

Цените на повечето плодове и зеленчуци са по-ниски в сравнение със същия период на миналата година.




Коментари
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
5 признака, че сте прекалено недостъпна за един мъж 5 признака, че сте прекалено недостъпна за един мъж Трудно ви е да споделяте чувствата си 4 неустоими черти, които привличат 4 неустоими черти, които привличат Как да привличате вниманието на околните моментално   Орбан затвърди анти ЕС позицията на Унгария, призова за съпротива срещу Брюксел Орбан затвърди анти ЕС позицията на Унгария, призова за съпротива срещу Брюксел Президентът даде аналогия с борбата на унгарците с Москва през 1956 г. Ферди Хюлми – човекът, който възроди футбола в родното си село Ферди Хюлми – човекът, който възроди футбола в родното си село Той е от онези млади хора, избрали да останат и развиват в родното си място Помогнете! 25-годишният Мартин, който обедини Бургас, се нуждае от спешно кръвопреливане Помогнете! 25-годишният Мартин, който обедини Бургас, се нуждае от спешно кръвопреливане Който има възможност, да дари кръв в Отделението по трансфузионна хематология при УМБАЛ-Бургас, зоват близките му 1077 лв. става минималната работна заплата от януари 1077 лв. става минималната работна заплата от януари Около 430 000 души работят на минимална работна заплата в страната Борислав Ангелов, "БСП - Обединена Левица": Изберете лявото, само то може да даде реални решения в полза на обществото Борислав Ангелов, "БСП - Обединена Левица": Изберете лявото, само то може да даде реални решения в полза на обществото От 40 години изповядвам левите идеи, досега не съм имал намерение да се кандидатирам за народен представител, но сега смятам, че е дошло времето, каза кандидатът за народен представител Oткриха цигари, скрити в хляб и зеленчуци Oткриха цигари, скрити в хляб и зеленчуци Всички тютюневи изделия са с общо количество 57 120 къса Добра новина за несебърлии - подменят старите печки на дърва с камини и климатици безплатно Добра новина за несебърлии - подменят старите печки на дърва с камини и климатици безплатно Вижте подробности за начина на участие в проекта, условията и алтернативите, осигурени са средства за смяна на 1768 стари отоплителни устройства "Черноморец 1919" представи нов спонсор - бизнесмена Станислав Губеров "Черноморец 1919" представи нов спонсор - бизнесмена Станислав Губеров "Черноморец" е флагманът на бургаския футбол, клуб с над 100-годишна история и мястото му е в челото на Първа лига, категоричен е Губеров
Глоба до 3000 евро за изхвърляне на габаритен отпадък по улиците Глоба до 3000 евро за изхвърляне на габаритен отпадък по улиците Мярката е въведена в южната ни съседка  От волана, през емблемата, до седалката и купето – плод на евтина имитация От волана, през емблемата, до седалката и купето – плод на евтина имитация Уж супер колата разбуни духовете Обвини БФС в рекет Обвини БФС в рекет Намекна, че БФС правят големи далавери с милиони Почина тв легенда Почина тв легенда Новината за смъртта на Ралф беше съобщена по Granada Reports снощи Стана гробар Стана гробар Петканов се усъвършенства в работата си с кирката, с помощта на отговорника на гробарите Трима парашутисти паднаха край Ботевград, има загинал Трима парашутисти паднаха край Ботевград, има загинал Изяснява се какви са причините за инцидента Eвродепутатите приемат бюджета за 2025-та, обсъждат и мерки срещу миграцията Eвродепутатите приемат бюджета за 2025-та, обсъждат и мерки срещу миграцията Ще разгледат и инициативата "Единно европейско небе", която цели повече директни полети и по-малко закъснения Блинкен призова Нетаняху да се възползва от убийството на лидера на Хамас Блинкен призова Нетаняху да се възползва от убийството на лидера на Хамас Държавният секретар на САЩ на поредно посещение в Близкия изток Путин убеждава лидерите от БРИКС за алтернатива на долара, българка с важна роля в Казан Путин убеждава лидерите от БРИКС за алтернатива на долара, българка с важна роля в Казан В града, основан от волжките българи, са представители на държави, където живее 45% от световното население, а икономиките на тези страни осигуряват 28% от БВП Любов за Овена, а Телецът да не говори за пари! Любов за Овена, а Телецът да не говори за пари!  Хороскоп за деня – 23 октомври 2024, сряда
Красен Кралев Красен Кралев Пейката на ГЕРБ е като пейката на "Реал" (Мадрид) Виц на деня Виц на деня - Муцка, отчаяна съм. След сватбата Пешо спря да ми обръща внимание.
- Ми разведи се!
- Ти, пък! Мъжът ми каква вина има?
Виц на деня Виц на деня Дедо вика на внука си:
- Бегай да се криеш! Даскалицата ти иде, а ти днеска отсъстваш от училище.
- Ти бегай деда ми, що аз и казах, че си умрел!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Фразата, че мъжете искат само едно нещо, обикновено се употребява от жени, от които мъжете и това не искат!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори