Българските хотели се отказват от тази екстра, била твърде скъпа
Много от хотелиерите споделят, че резултатите тази година не са постигнали техните очаквания, а основен фактор са увеличените разходи заради инфлацията
Много хотелиери у нас се отказват от системата "ол инклузив" заради поскъпването на хранителните продукти, предаде БНР. Тази нова тенденция коментира Павлин Косев, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в северния град.
В новите пакети, които предлагат местата за настаняване, към нощувката са включени само закуска и вечеря, посочи той. Много от хотелиерите споделят, че резултатите тази година не са постигнали техните очаквания, а основен фактор са увеличените разходи заради инфлацията, смята Косев. "Смятам, че сезонът не беше лош.
Сега живеем във форсмажорни времена и пред бранша изникват различни предизвикателства", каза още той пред БНР-Варна. Според него успешни ще са тези хотелиери, които бързо успеят да се адаптират и да намерят правилните решения.