Рецепта за кюфтенца с магданозена паста
Сервирайте кюфтенца с магданозена паста и се насладете на идеалния вкус
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ЗА КЮФТЕНЦАТА
кайма - 1 кг
яйце - 1 бр.
хляб - 1 филия
лук - 1 глава
магданоз - 4 стръка
риган
олио - за пържене
ЗА МАГДАНОЗЕНАТА ПАСТА
магданоз - 1 връзка
чесън - 1 глава
зехтин - 1 с.л.
хляб - 1 филия
тиквени семки - 3 с.л.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяне на кюфтенцата: Каймата се смесва с яйцето, ригана, нарязания лук и магданоза. Филията хляб се накисва в топла вода и се прибавя към каймата. Оформят се малки кюфтенца, които се пържат в горещо олио.
Приготвяне на магданозената паста:
Магданозът се нарязва на ситно. Към него се добавят чесъна, хляба и тиквените семки. Поставя се в блендер и се разбива до получаване на хомогенна смес. Подправя се със зехтин и сол на вкус. Сервирайте кюфтенца с магданозена паста и се насладете на идеалния вкус.
Източник: Gotvach.bg