Рецепта за пилешки крилца на тиган
Топ рецепта за пилешки крилца на тиган, с която дори най-неумелите в кухнята могат да приготвят запомняща се вечеря
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки крилца - 1 кг
джинджифил - 2 скилидки чесън и/или по-малко
соев сос - 1 с.л. тъмен + 2 с.л. светъл мед - 1 с.л.
кафява захар - 1 с.л.
сос от стриди - 1 с.л.
вода - 3 с.л.
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купичка се смесва соевият сос, медът, захарта, сосът от стриди и водата и се оставя на страна. Крилцата се почистват, а след това бутчетата се отделят. В тиган загряваме захтин и добавяме чесъна и/или джинджифила за кратко. Изваждаме чесъна и добавяме крилцата.
Запържваме ги от всяка страна за 3-4 минутки. След това добавяме соса към пържените крилца, слагаме капака и оставяме пилешки крилца на тиган да къкрят за още 5 минути от всяка страна.