Рецепта за гофрети с тиквички без брашно
Уникална кето вечеря с тиквички - даже и за закуска ще си оставим от тези солени гофрети с тиквички
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички - 250 г настъргани /количеството е преди извеждане/
яйца - 2 бр.
кашкавал - 30 г чедър или моцарела
сол - на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настърганите тиквички се посоляват и оставят за кратко. След това се прецеждат през тензух или цедка. Настържете кашкавала на по-ситната страна на рендето и го добавяте към тиквичките. Добавете двете яйца и объркайте всичко. Сместа може да се изпече във всеки уред за гофрети.
За всеки случай намазах плочите с мазнина. Излизат 5 малки солени гофрети. За млечния сос ползвах заквасена сметана, която обърках с чесън, сол и копър.
Източник: Gotvach.bg