Рецепта за хайдари с тиквички и майонеза
Страхотна разядка от турската кухня, която с удоволствие ще опитаме
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички - 3 средно големи
майонеза - 100г
краве сирене - 100 г
извара - 100 г
цедено кисело мляко - 100 г
чесън - 5 - 6 скилидки
люта чушка - 1 - 2 броя (по желание)
копър
зехтин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Хайдари е млечна салата (разядка) от турската кулинария. Тиквичките измиваме и нарязваме на кубчета. В тиган поставяме зехтин и тиквичките и оставяме да се задушат под капак. След като се задушат, оставяме настрани да изстинат. С вилица ги намачкваме на едри парчета.
През това време слагаме майонезата, натрошеното краве сирене и изварата в купа, прибавяме и цеденото мляко, счуканите скилидки чесън, нарязаните на ситно люти чушки и подправките. Накрая добавяме и готовите тиквички, разбъркваме добре и сервираме млечната салата.
Източник:Gotvach.bg