Рецепта за канелени рулца с мед
Ароматни канелени рулца, които направо се топят в устата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно - 350 - 400 г
краве масло - 200 г меко
пудра захар - 130 г
ванилова захар - 1 пак. (10 г)
яйца - 1 бр.
бакпулвер - 1 ч.л.
сол - щипка
ЗА ПЪЛНЕЖА
масло - 70 г меко
течен мед - 30 г
кафява захар - 50 г
брашно - 2 с.л.
канела - 1 с.л.
сол - щипка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте мекото масло с пудрата захар, ваниловата захар и солта. Добавете яйцето и пак разбъркайте. Сипеете брашното и бакпулвера и замесете меко тесто. Покрийте тестото с фолио и го приберете за 30-60 минути в хладилник. Разбъркайте съставките за пълнежа, докато всичко се смеси добре. Извадете тестото, разточете го върху хартия за печене в правоъгълник с дебелина 3-4 мм. Разпределете равномерно плънката и завийте на руло. Увийте рулото във фолио и го приберете в хладилника за една нощ. Нарежете сладкото руло с остър нож на филийки с дебелина 5-6 мм и подредете върху хартия за печене. Печете сладките предварително загрята на 190°С фурна за около 10 минути. Канелените рулца с мед са много ароматни и се топят в устата.