Всички гости ще се влюбят в тази разядка - хумус с печени тиквички
Ще впечатлите дори и най-претенциозните
В сезона на тиквичките ви представяме една рецепта, в която ще се влюбят гостите ви. Хумус с печени тиквички ще впечатли и най-претенциозните, гарантираме ви.
За любимия ми хумус с печени тиквички ще са ви необходими:
2 тиквички нарязани на колелца, овкусени със сол, черен пипер и 2 супени лъжици зехтин, наредени на едни ред върху хартия за печене в голяма тава и изпечени на грила във фурната. Когато се зачервят добре от едната страна, се объщат от другата. Това е любимият ми начин за приготвяне на тиквички.
250 г. нахут от консерва
2 скилидки чесън
½ връзка магданоз
4 с. л. зехтин
Сока от ½ лимон
2 с. л. бял балсамов оцет
2 с. л. маслинова паста
Сол и пипер на вкус
Зехтин, маслини и копър за гарниране
Приготвене:
След като изпечете тиквичките по описания начин, останалото е супер просто. Поставяте всички изброени продукти в чопър или блендер и пасирате до гладка консистенция. Опитвате и корегирате по вашия вкус.
Сервирате като гарнирате с маслини, малко зехтин и пресен копър, както и с домашно приготвени питки на тиган. Може и с тортила питки, които предварително да изпечете с любими подправки и да превърнете в чипс.
Невероятно похапване и чудно мезе за бяло вино и биричка се оказа този хумус.
Опитайте го и да ви е вкусно!
Източник: кулинарният стилист и фотограф Таня Донева