Палачинките с бял шоколад, малинки и чили най-желани в Приморско
Шопите ги харесват със смокиня, а габровци имат само едно изискване – да са с много шоколад
Палачинките с бял шоколад, малина и малко чили са най-търсени в Приморско. Други пък предпочитат да ги комбинират с кафяв шоколад и орехи. Това казаха пред БНТ кулинари от Русе, които от доста години радват жителите и гостите на града със своите специалитети.
Те обаче отказаха да разкрият тайните съставки на сладките палачинки, като признаха, че се опасяват от това рецептата да не стигне до ушите на конкуренцията. Казаха все пак, че любовта е една от подправките, без които не може да се забърка сместа.
„Шопите си падат по палачинки с бял шоколад със смокиня, искат и с плодчета, а габровци казват да им сложим повече шоколад“, добавят майсторите.
Крем от шам фъстък е едно от нещата, които стоят в основата на сладките им вълшебства.
Явно имаш много свободно време, висейки по опашките за внимание и подаяние
Да не се повтаряме и потретваме.
Познавам един местен селяндур, който преди да отиде на ресторант,в компания или на маса извън майчиния дом -гледа да се наяде при старата .... сакън да не остане гладен горкия.
Тайландски сладолед от Кюприя, гофрети от Симеоновград, дюнер от Разград.....
Пълни боклуци с имитиращи продукти като самите Приморчани.
Чувай Боже и закриляй.
Да минава.
PS: всяка една прилика с действителни лица и събития е просто случайна!