Прасе върху качамак за вип гостите на Рожен
Ути Бъчваров две седмици се подготвя за събитието
Най-одумваният пилон в държавата – този на Рожен, е коствал няколко безсънни нощи на Ути Бъчваров, който си блъскал главата с какво да нахрани ВИП-а край стърчащото съоръжение. Той отбелязва, че е успял да състави менюто две седмици преди датата на откриването на пилона.
Доста умувал, но все имало нещо, което не му харесвало в идеите му. В продължение на три дни бил толкоз напрегнат, че изобщо не успял да мигне.В крайна сметка взел решение да нахрани двестата високопоставени персони със специална шопска салата, поднесена в по-фенски стил, носеща цветовете на трибагреника.
Студеното предястие е вариация на вкусно чеверме от пилешки бутчета, приготвени по специална рецепта на барбекю. Основното пък е обезкостено печено прасе, поднесено върху качамак.
За десерт Ути е избрал сладолед и овче кисело мляко с плодове, мед и карамелизирани ядки. Не крие обаче, че е най-щастлив от това, че жена му и близначките, са заедно с него на събора.
Източник: Уикенд